Πάνω από 50.000 Αγγλικές λέξεις έχουν Ελληνική ρίζα                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Πάνω από 50.000 Αγγλικές λέξεις έχουν Ελληνική ρίζα

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Πάνω από 50.000 Αγγλικές λέξεις έχουν Ελληνική ρίζα

Της Θεοδώρας Μαΐου


Διάλεξη με θέμα τη σημασία και τη μαγεία της ελληνικής γλώσσας, έδωσε ο μουσικοσυνθέτης και καθηγητής της ελληνικής γλώσσας, Κωνσταντίνος Γκρους, χθές Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, στις 16.00μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ελληνικού Κολεγίου «Άγιος Γεώργιος» Θέμπαρτον.

Το Κολλέγιο του Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον βρίσκεται στη Νότια Αυστραλία και τελεί υπό την πνευματική Επιστασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Φυσικά, κατά τη διάρκεια της διάλεξης που έχει τίτλο «Γλώσσα Μιλώ Ελληνική», θα μιλήσουμε για την μαγεία και τα μυστικά της ελληνικής μας γλώσσας και θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω στην εποχή των αρχαίων, του Οδυσσέα και της Πηνελόπης.

«Ξέρετε ότι οι Άγγλοι χρησιμοποιούν πάνω από 50.000 λέξεις από την αρχαία και την νεοελληνική γλώσσα» λέει ο καθηγητής, ο οποίος σπούδασε στη Γερμανία όπου και γνώρισε πολλούς ακαδημαϊκούς που είχαν πάθος με την ελληνική γλώσσα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, ο καθηγητής κ. Γκρους, είχε την τύχη να γνωρίσει τον κορυφαίο επιστήμονα Βένερ Χάιζενμπεργκ.

«Μόλις του είπα ότι είμαι Έλληνας μου έδωσε το χέρι για να με συγχαρεί, λέγοντάς μου ότι είμαι πολύ τυχερός που κατάγομαι από την Ελλάδα και έχω έναν τόσο μεγάλο πλούτο γνώσης αλλά, συνάμα, με συμβούλευσε να προσέχω γιατί στην πλάτη μου φέρω μεγάλο βάρος και τιμή.

«Είχε τόσο δίκιο. Η θητεία μου στην αρχαία ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση γιατί στη γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο. Μεγάλοι φιλόσοφοι και επιστήμονες θαύμασαν τους αρχαίους προγόνους μας και οφείλουμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο».

Στην ενότητα μας "Απόψεις”μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω το θέμα!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

panhellenicpost.com
oimos-athina

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.