Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες στην βαθύτερη τρύπα του κόσμου (Βίντεο)                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες στην βαθύτερη τρύπα του κόσμου (Βίντεο)

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες στην βαθύτερη τρύπα του κόσμου (Βίντεο)

Γράφει ο Ηλίας Σιατούνης

Κάποιοι το αποκαλούν και «Πύλη για την Κόλαση». Στα 12.262 μέτρα βάθος, η γεώτρηση Κόλα (Κola Superdeep) στην Ρωσία είναι το βαθύτερο τεχνητό σημείο στον πλανήτη μας. Και κανείς δεν περίμενε αυτά που ανακαλύφθηκαν εκεί κάτω.
Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ακράδαντα ότι η ανθρώπινη φυλή προέρχεται από μακρινούς γαλαξίες και πλανήτες που βρίσκονται έτη φωτός μακριά από τη Γη και ότι οι αποδείξεις υπάρχουν κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη μας.


Περιέργως, το διαστημόπλοιο Voyager 1, έκανε σχεδόν 26 χρόνια για να βγεί από το ηλιακό μας σύστημα. Τόσο έκαναν περίπου και οι επιστήμονες στη Γη για να διεισδύσουν 12 χιλιόμετρα στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

Μετά από περισσότερο από δύο δεκαετίες, (26 χρόνια ακριβώς) οι επιστήμονες δημιούργησαν την γεώτρηση Κόλα φτάνοντας το τρυπάνι σε πάνω από 12 χιλιόμετρα βάθος.

Για την ακρίβεια έφθασαν στα 12.262 μέτρα ή 40.230 πόδια το 1989, το οποίο είναι και το βαθύτερο τεχνητό σημείο στον πλανήτη μας, σύμφωνα με το nolimitszone.com.

Να το θέσουμε και διαφορετικά για να γίνει κατανοητό πόσο βαθύ είναι, η γεώτρηση ξεπερνάει ακόμα και το βαθύτερο σημείο του ωκεανού, το οποίο είναι 11 χιλιόμετρα στην άβυσσο των Μαριανών στον δυτικό Ειρηνικό.

Τι βρήκαν τελικά οι επιστήμονες εκεί κάτω;

Λοιπόν, μετά από 26 χρόνια εντατικών προσπαθειών για να φτάσουν στα 12 χιλιόμετρα, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι υπάρχει πάρα πολύ νερό εκεί κάτω. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ζεστό μεταλλικό νερό σχεδόν παντού κάτω από την γεώτρηση.

Αλλά δεν βρήκαν μόνο αυτό, οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης και αέριο. Και όχι μόνο ένα είδος αερίου. Οι επιστήμονες βρήκαν, ήλιο, υδρογόνο, άζωτο, ακόμη και διοξείδιο του άνθρακα (από μικρόβια) σε όλο το μήκος της γεώτρησης.


Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις πάντως ήταν ότι οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει καθόλου βασάλτης κάτω από τον ηπειρωτικό γρανίτη. Οι επιστήμονες πίστευαν ότι στα 9.000 μέτρα ο γρανίτης, θα έδινε τη θέση του στον βασάλτη. Ωστόσο, προς μεγάλη τους έκπληξή, αυτός δεν υπήρχε.
Επιπλέον, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι υπήρχαν απολιθώματα στον γρανίτη στα περίπου 6.700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια.

Εκτός από τα παραπάνω, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η θερμοκρασία στο κάτω μέρος της τρύπας φτάνει στους 180 βαθμούς Κελσίου, πάρα πολύ καυτό για να συνεχίσει η γεώτρηση, και δικαίως κερδίζει το παρατσούκλι «Πόρτα στην Κόλαση».

Αλλά ίσως αυτό που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η απόσταση από το κέντρο του πλανήτη μας είναι περίπου 6.400 χιλιόμετρα (για την ακρίβεια 6.370.000 μέτρα). Έτσι τα 12 χιλιόμετρα, που οι επιστήμονες κατάφεραν να στείλουν το τρυπάνι, μόλις που αγγίζει την επιφάνεια του πλανήτη μας.

«Μέχρι στιγμής η πιο απίστευτη ανακάλυψη, ήταν η ανίχνευση μικροσκοπικών απολιθωμάτων από πλαγκτόν σε βράχους πάνω από 2 δισεκατομμυρίων ετών, τα οποία βρέθηκαν τέσσερα μίλια κάτω από την επιφάνεια», αναφέρει ο Μπράιαν Νέλσον από το Δίκτυο για την Μητέρα Φύση.

«Αυτά τα «μικροαπολιθώματα» είναι περίπου 24 αρχαία είδη, και ήταν συσκευασμένα σε οργανικές ενώσεις οι οποίες κατά κάποιο τρόπο επέζησαν στις ακραίες πιέσεις και τις θερμοκρασίες που υπάρχουν μέχρι και σήμερα κάτω από τη Γη.»

Το έργο επίσημα έληξε το 2005, αφήνοντας μόνο ένα σκουριασμένο μεταλλικό καπάκι για να δείχνει την ύπαρξή του.


Παραπάνω το μεταλλικό καπάκι από φωτογραφία του 2012, και προς θεού μην πάει κανείς και το ανοίξει!

Στην ενότητα μας "Πειράματα" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω το θέμα!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


crashonline.gr
pisoapothnkoyrtina

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.