Μαγειρεύοντας όταν είστε στον Σεληνιακό κύκλο σας                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Μαγειρεύοντας όταν είστε στον Σεληνιακό κύκλο σας

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Μαγειρεύοντας όταν είστε στον Σεληνιακό κύκλο σας

Στους αρχαίους καιρούς, όταν οι γυναίκες μαζεύονταν μαζί, μια παλμική αρμονία συχνά συνέβαινε και οι σεληνιακοί κύκλοι τους ευθυγραμμίζονταν.Σε πολλές παραδόσεις, οι γυναίκες πήγαιναν σε μια ειδική κατασκευή που ονομάζονταν «σεληνιακό καταφύγιο», ή μέσα σε μια καλύβα ή σκηνή (μερικές φορές ονομάζονταν η «κόκκινη σκηνή») για να αναπληρώσουν την ενέργεια τους μαζί. Θεωρούνταν αυτός ότι ήταν ιερός χρόνος για την γυναίκα.

Σε πολλούς πολιτισμούς, κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου μιας γυναίκας, δεν της επιτρέπονταν να ετοιμάσει το φαγητό. Ενώ οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία ήταν στο σεληνιακό καταφύγιο, οι ηλικιωμένες γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια έκαναν το μαγείρεμα. (Φαγητό παρασκευασμένο από γυναίκες που ήταν σε έμμηνο ρύση θεωρούνταν ελλιπές σε ενέργεια και ζωτικότητα). Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, μια γυναίκα έδινε ενέργεια στο φαγητό, αλλά η έμμηνος ρύση της ήταν η στιγμή που αυτή στρεφόταν προς τα μέσα για να επανασυνδεθεί με την πνευματική πηγή της και να αναζωογονήσει τα εσωτερικά αποθέματα της.

Μερικοί κοινωνικοί επιστήμονες έχουν εσφαλμένα θεωρήσει ότι οι πολιτισμοί στους οποίους οι γυναίκες δεν έφτιαχναν το φαγητό κατά την έμμηνο ρύση τους ήταν αποτέλεσμα της ανδρικής κυριαρχίας. Μοιράζονταν την πεποίθηση ότι η «απομόνωση» των γυναικών στο σεληνιακό καταφύγιο ήταν ένα είδος τιμωρίας, εν τούτους, ο χρόνος που οι αρχαίες αυτές γυναίκες περνούσαν σε απομόνωση και στην κοινότητα ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από τιμωρία. Ήταν ένας πανάρχαιος τρόπος λατρείας της κυκλικής φύσης της ενέργειας των γυναικών που τους έδινε την δυνατότητα να ανανεώσουν την ενέργεια τους.


Στον σημερινό κόσμο, δεν έχουμε παραδόσεις ζωντανές που τιμούν τον μηνιαίο κύκλο της γυναίκας. Και σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό. Λίγοι εργοδότες θα ήταν διατεθειμένοι να επιτρέψουν στις γυναίκες υπαλλήλους τους ημέρες εκτός εργασίας για τον σεληνιακό τους χρόνο. Υπάρχουν πράγματα, όμως, που μπορείτε ακόμη να κάνετε για να τιμήσετε αυτό το ιερό συμβάν. Σαν πρόταση, αν είστε στην έμμηνο ρύση σας, αυτή θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να παραγγείλετε πίτσα ή κάποιο άλλο έτοιμο φαγητό από έξω και να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον ελεύθερο χρόνο να φροντίσετε τον εαυτό σας και να ανανεώσετε την ενέργεια σας. Όσο περισσότερο μπορούμε να τιμούμε τους φυσικούς κύκλους της ζωής, τόσο περισσότερο θα είμαστε σε ισορροπία.

(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)

Kate Minogianni‎ "Ξυπνώντας τον Ονειρευτή. Αλλάζοντας το Όνειρο"

Στην ενότητα μας "Εναλλακτικά" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω απο τον κόσμο του Εναλλακτικού!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


revealedtheninthwave

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.