Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια σπάνια απόδειξη αγάπης                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια σπάνια απόδειξη αγάπης

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια σπάνια απόδειξη αγάπης

Το κουτί σε σχήμα καρδιάς έκρυβε μια πραγματική ανθρώπινη καρδιά
και ένα σπάνιο εύρημα για τους ερευνητές
Σε ένα μικρό κουτί σε τάφο μιας αριστοκράτισσας του 17ου αιώνα βρέθηκε μια ανθρώπινη καρδιά και ήταν του άντρα που αγάπησε.

Το 2013 κι ενώ πραγματοποιούσαν ανασκαφές σε ένα μοναστήρι στην πόλη Ρεν της Γαλλίας, ερευνητές έφεραν στο φως ένα φέρετρο από μόλυβδο, ηλικίας 450 ετών. Μέσα βρήκαν μια εντυπωσιακά καλοδιατηρημένη σορό ενός ανθρώπου που φορούσε δερμάτινα υποδήματα και ήταν τυλιγμένος με έναν θρησκευτικό μανδύα. Εκτός από αυτό, ανακάλυψαν όμως και κάτι άλλο, ένα πολύ μικρότερο σε μέγεθος κουτί δίπλα, πάλι από μόλυβδο, σε σχήμα καρδιάς. Όταν το άνοιξαν, μέσα υπήρχε μια ανθρώπινη καρδιά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το National Geographic, το σώμα ανήκε σε μία γυναίκα της αριστοκρατικής τάξης του 17ου αιώνα, ονόματι Louise de Quengo. Η καρδιά ανήκε στον σύζυγό της, που ήταν ιππότης και ονομαζόταν Toussaint de Perrien.

Ο Eric Crubezy (διευθυντής του εργαστηρίου AMIS) και η Rozenn Colleter (ανθρωπολόγος) μπροστά στην σορό της Louise Quengo που ήρθε στο φως μέσα σε φέρετρο του 17ου αιώνα στο μοναστήρι των Ιακωβίνων στην πόλη Ρεν της Γαλλίας.

Άνοιγμα της θήκης στις εγκαταστάσεις του ιατροδικαστικού ινστιτούτου Rangueil της Τουλούζης.

Ακτινογραφία της καρδιάς του ιππότη Brefeillac Toussaint Perrien, συζύγου της Louise Quengo, του οποίου η σωρός ανακαλύφθηκε στην Μονή των Ιακωβίνων στην πόλη Ρεν το 2015. Η ακτινογραφία αποκάλυψε την εξαιρετική κατάσταση διατήρησης του οργάνου μέσα στη θήκη. Και οι δύο κοιλίες της καρδιάς ήταν γεμισμένες με υλικό ταρίχευσης από τους χειρουργούς του 17ου αιώνα.

Τα μολύβδινα φέρετρα που περιείχαν τους σκελετούς στην Μονή των Ιακωβίνων. Οι σκελετοί ήταν αρκετά καλά διατηρημένοι ενώ έφεραν τελετουργικές πρακτικές ταρίχευσης.

Αποκατάσταση  των φέρετρων που ανακαλύφθηκαν στο μοναστήρι των Ιακωβίνων. 

Μολύβδινο φέρετρο που ανακαλύφθηκε στο μοναστήρι των Ιακωβίνων. Το συγκεκριμένο τραπεζοειδούς σχήματος φέρετρο έφερε κάλυμμα διακοσμημένο με σταυρό. Το φέρετρο χτυπήθηκε κατά λάθος από μηχανική συσκευή πριν την παρέμβαση των αρχαιολόγων.

Μελέτη της εξαιρετικά καλοδιατηρημένης σωρού που βρέθηκε σε μολύβδινο φέρετρο στο μοναστήρι των Ιακωβίνων. Η μελέτη πραγματοποιείται στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Rangueil στην Τουλούζη, όπου για πρώτη φορά αφαιρέθηκε μέρος του ενδύματος για ερευνηθεί η κατάστασή του.

Οι ιστορικοί γνώριζαν ήδη πως οι Ευρωπαίοι αριστοκράτες συχνά θάβονταν απουσία συγκεκριμένων μελών του σώματός τους, συνήθως για πολιτικούς και θρησκευτικούς σκοπούς.

Ωστόσο σύμφωνα με νέα έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογικής Διατήρησης της Γαλλίας, η Louise και ο Toussaint είναι το μοναδικό ζευγάρι στα χρονικά που το έκανε σαν ένδειξη αγάπης.


«Ο Toussaint de Perrien πέθανε το 1649 -επτά χρόνια νωρίτερα από την Louise- και θάφτηκε 125 μίλια μακριά από το σπίτι τους στη Ρεν», αναφέρει το National Geographic. Αλλά πρώτα, έκοψαν την καρδιά του και την έκρυψαν στη μολύβδινη θήκη. Η Louise την κρατούσε πάνω της μέχρι που πέθανε και η ίδια και μετά, κυριολεκτικά, την πήρε μαζί της στον τάφο.

Η ρομαντική πλην τραγική ιστορία όμως δεν σταματάει εδώ, αλλά συνεχίζει με έναν γρίφο που οι ερευνητές ακόμη δεν έχουν λύσει- μετά από αξονική τομογραφία στη σορό της Louise διαπίστωσαν πως ούτε η ίδια έχει καρδιά. Ο τάφος τους συντρόφου της δεν έχει βρεθεί, αλλά οι αρχαιολόγοι εκτιμούν πως θα κρύβει την καρδιά της αγαπημένης του την οποία τοποθέτησαν εκεί μετά το θάνατό της.

Στην ενότητα μας "Παράξενα" μπορείτε να ενημερωθείτε για όσα που κυκλοφορούν.


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


anaskafi
thesecretrealtruth

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.