Εκταφή στην Κρήτη : «Χρυσωμένη Κόρη»                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Εκταφή στην Κρήτη : «Χρυσωμένη Κόρη»

..

Εκταφή στην Κρήτη : «Χρυσωμένη Κόρη»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκαναν Αρχαιολόγοι, με την εκταφή το μήνα Σεπτέμβριο αρχαίου σκελετού γυναίκας που ήταν περιτυλιγμένος σε φύλλα χρυσού, σε ένα τάφο στην αρχαία πόλη Ελεύθερνα, στους βόρειους πρόποδες του Βουνού Ίδη κοντά στο Ρέθυμνο, Κρήτης.Η ανακάλυψη ανάγεται στους πρώτους χρόνους της Αρχαϊκής Περιόδου. Τα ευρήματα ήσαν μέσα σε ένα διπλό τάφο ηλικίας 2700 χρόνων, το μοναδικό στην αρχαία πόλη Ελεύθερνα, που βρίσκεται πλησίον μιας νεκρόπολης από φονευθέντες πολεμιστές.

Η γυναίκα, προφανώς υψηλής κοινωνικής και θρησκευτικής τάξεως, ήταν ενταφιασμένη με ένα δεύτερο σκελετό σε ένα μεγάλο δοχείο τοποθετημένο πίσω από ένα ψευδή τοίχο, για να απομακρύνει τους άρπαγες σωμάτων. Τα μικροσκοπικά κοσμήματα, μεγέθους από 1 έως 4 εκατοστά μάκρους, σε διαφορετικά σχήματα [ τετράγωνα, τρίγωνα και σε σχήμα κύβου] βρέθηκαν δίπλα από τα λείψανα της γυναίκας, που ανακαλύφθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου από μια ομάδα με επικεφαλή τον Καθηγητή Αρχαιολογίας Νικόλαο Σταμπολίδη του Πανεπιστημίου Κρήτης –Υπεύθυνο των ανασκαφών στην πόλη Ελεύθερνα.

Γενικά, τα ευρήματα είναι πάρα πολύ σπουδαία και δικαιολογούν απόλυτα την πρόσφατη απόφαση του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αμερικής να συμπεριλάβουν τις ανασκαφές της αρχαίας πόλης Ελεύθερνα μεταξύ των εξαίρετων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην ενότητα μας "Αρχαιολογία " μπορείτε να δείτε πολλά θαυμαστά ευρήματα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


conspiracyfeeds