Σειρά για μικρούς και μεγάλους! Στα μονοπάτια των θεών                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Σειρά για μικρούς και μεγάλους! Στα μονοπάτια των θεών

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Σειρά για μικρούς και μεγάλους! Στα μονοπάτια των θεών

Η σειρά «ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ» επιχειρεί ένα οδοιπορικό στα χρυσά μονοπάτια της Ελληνικής Μυθολογίας, προβάλλοντας παράλληλα την ομορφιά του ελληνικού τοπίου και των αρχαιολογικών χώρων.


Την προσαρμογή των κειμένων, καθώς και την παρουσίαση, επιμελήθηκε ο καταξιωμένος Σερ Πήτερ Ουστίνωφ.

1ο Επ. ΖΕΥΣ, ο βασιλιάς των θεών

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς αποκαλύπτεται η «θερμή ερωτική φύση» του ΔΙΑ. Σύμφωνα με τους διαδεδομένους μύθους ο ΖΕΥΣ, ήταν ο κορυφαίος θεός του Πανθέου των Ολυμπίων και υπέρτατος θεός των αρχαίων Ελλήνων, το σύμβολο ανδρισμού με ερωτική ζωή ιδιαίτερα περιπετειώδη, περιβόητος για τα πονηρά και δόλια κόλπα του, που προκαλούσαν τις ισόβιες συζυγικές προστριβές του.


Στα μονοπάτια των θεών ~ 1ο Επ... από KRASODAD

2ο Επ. Αθηνά και Αφροδίτη, η Σοφία και το Κάλλος (Βίντεο)

Την προσαρμογή των κειμένων, καθώς και την παρουσίαση, επιμελήθηκε ο καταξιωμένος Σερ Πήτερ Ουστίνωφ.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς αποκαλύπτονται οι διαδεδομένοι μύθοι που αφορούν στις θεότητες ΑΦΡΟΔΙΤΗ, τη θεά του Έρωτα και της ΑΘΗΝΑΣ, τη θέα της Σοφίας.

Αναφορά στους μύθους που συνδέονται με τη γέννησή τους, τους τόπους λατρείας, αλλά και τα στοιχεία που συνδέουν τις δύο θεότητες.


Στα μονοπάτια των θεών ~ 2ο Επ... από KRASODAD

3ο Επ. Ποσειδώνας, ο άρχοντας των θαλασσών (Βίντεο)

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς αποκαλύπτονται οι διαδεδομένοι μύθοι που αφορούν το θεό ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.

Αναφορά στους μύθους που σχετίζονται με τη γέννηση, τους τόπους λατρείας, τις ερωτικές περιπέτειες και τις γιορτές του Άρχοντα των Θαλασσών. Ο θεός λατρευόταν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια σε μια χώρα όπως η ΕΛΛΑΔΑ, που βρέχεται στη μεγαλύτερη έκτασή της από θάλασσα.


Στα μονοπάτια των θεών ~ 3ο Επ... από KRASODAD

4ο Επ. Δήμητρα, το θαύμα της γονιμότητας (Βίντεο)

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς αποκαλύπτονται οι διαδεδομένοι μύθοι που αφορούν τη θεά της Γονιμότητας, τη θεά ΔΗΜΗΤΡΑ, όπως η αρπαγή της κόρης της ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ, που είχε σαν αποτέλεσμα τον μαρασμό της. Προβάλλονται ιερά αφιερωμένα στη θεά, που την τιμούσαν ως θεά των καρπών και της αφθονίας των αγρών.


Στα μονοπάτια των θεών ~ 4ο Επ... από KRASODAD

5ο Επ. Απόλλωνας, Αρμονία & Φως

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς αποκαλύπτονται οι διαδεδομένοι μύθοι που αφορούν το θεό του φωτός, ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Αναφορά στους μύθους που σχετίζονται με τη γέννησή του, τις θεϊκές αποστολές του, τη μαντική του ικανότητα και το γιο του ΑΣΚΛΗΠΙΟ, θεό της Ιατρικής.


Στα μονοπάτια των θεών ~ 5ο Επ... από KRASODAD

6ο Επ. Διόνυσος, Η Χαρά της Ζωής

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς αποκαλύπτονται οι διαδεδομένοι μύθοι που αφορούν το θεό του Αμπελιού και του Κρασιού, ΔΙΟΝΥΣΟ.

Αναφορά στους μύθους που σχετίζονται με το θεό του κεφιού, τις συνθήκες γέννησής του, τις περιπέτειες του, τους παιδαγωγούς, τη συνοδεία του και το γάμο του με την ΑΡΙΑΔΝΗ.

Ξεχωριστή σπουδαιότητα για τους Διονυσιακούς μύθους, το Ιερό και Θέατρο του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, δίπλα στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ, όπου κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων γεννήθηκαν το Αρχαίο Δράμα και η Κωμωδία.


Στα μονοπάτια των θεών ~ 6ο Επ... από KRASODAD

7ο Επ. Άρτεμις, Το αγκάλιασμα της Φύσης (Βίντεο)

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς αποκαλύπτονται οι διαδεδομένοι μύθοι που αφορούν τη θεά ΑΡΤΕΜΗ.

Η ομορφιά και η σκληρότητα των νόμων της φύσης ανήκουν στη δικαιοδοσία της ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, οι ιεροί βωμοί της οποίας βρίσκονται συνήθως στα δάση.

Το ιερό της θεάς στη ΒΡΑΥΡΩΝΑ, είναι από τα σπουδαιότερα της αρχαιότητας. Αναφορά στους μύθους που σχετίζονται με τη γέννησή της, τις θεϊκές αποστολές και περιπέτειες της.


Στα μονοπάτια των θεών ~ 7ο Επ... από KRASODAD

8ο Επ. (Τελευταίο) ~ Άρης & Έρις, Φιλονικίες των θεών

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς αποκαλύπτονται οι διαδεδομένοι μύθοι που αφορούν το θεό του Πολέμου, ΑΡΗ και τη θεά ΕΡΙΣ, υπεύθυνους για τις φιλονικίες μεταξύ των θεών.

Αναφορά στους μύθους που σχετίζονται με την παρουσία των δύο ολέθριων θεών, την ιδιαίτερη πολεμοχαρή φύση τους, που εκπροσωπούν την παρορμητική φύση του πολέμου.


Στα μονοπάτια των θεών ~ 8ο Επ... από KRASODAD

Στην ενότητα μας "Μυθολογία" μπορείτε να ενημερωθείτε για όσα που κυκλοφορούν.


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


krasodad

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.