Αρχαία τεχνολογία - Μονόξυλο                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Αρχαία τεχνολογία - Μονόξυλο

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Αρχαία τεχνολογία - Μονόξυλο

Τo μονόξυλο ή πιρόγα ή σλέπι ή πλάβα περιλαμβάνει ένα σύνολο αρκετών ειδών μικρών σκαφών, προορισμένα (συνήθως) για υδάτινη μεταφορά λίγων ανθρώπων σε μικρές αποστάσεις, που κατασκευάζονταν από την Προϊστορική Εποχή, αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται σε χρήση.Ο όρος «μονόξυλο» αναφέρεται, κυριολεκτικά, ειδικά σε οποιοδήποτε σκάφος φτιαγμένο από ένα μονοκόμματο κορμό δέντρου, αλλά συχνά επεκτείνεται και σε είδη κάπως πιο σύνθετων μικρών σκαφών, αν και κάποια από αυτά ενίοτε έχουν και δικές τους, πιο ειδικές ονομασίες. Χρησιμοποιήθηκαν για μικρομεταφορές, για την αλιεία, αλλά ακόμη και σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Στην ενότητα μας "Αρχαία Ελλάδα " μπορείτε να διαβάζετε και να μάθετε για τους λαμπρούς προγόνους μας!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


Κείμενο: wikipedia.org
Φωτογραφία: mainegardens.org

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.