Οι Θεότητες της σελήνης - Σοτσικέτζαλ                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Οι Θεότητες της σελήνης - Σοτσικέτζαλ

..

Εγγραφείτε για συνεχή ενημέρωση με mail! (Μην ξεχνάτε την επιβεβαίωση εγγραφής)

Οι Θεότητες της σελήνης - Σοτσικέτζαλ

Στη μυθολογία των Αζτέκων, η Σοτσικέτζαλ (ισπ. Xochiquétzal), που σημαίνει "λουλουδένιο πουλί" ή "φτερό λουλουδιού", ήταν θεά των λουλουδιών, της γονιμότητας και της γεωργίας, αλλά επίσης ήταν προστάτιδα των τεχνιτών, των ιερόδουλων και των εγκύων. Αρχικά ήταν θεότητα της σελήνης και του έρωτα.


Σύζυγός της ήταν ο Τλάλοκ, θεός της βροχής, μέχρι που την απήγαγε ο Τεζκατλιπόκα και την παντρεύτηκε. Από το Μιξκόατλ απέκτησε το Κετζαλκόατλ. Ακόλουθοί της ήταν σμήνη από πουλιά και πεταλούδες. Κάθε οκτώ χρόνια, οι ακόλουθοί της πραγματοποιούσαν εορτές προς τιμήν της, κατά τις οποίες φορούσαν μάσκες ζώων και λουλουδιών.

Στην ενότητα μας "Αρχαίος Κόσμος" μπορείτε να διαβάζετε για την ιστορία του Αρχαίου κόσμου!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


wikipedia.org

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.