Συνταγή: Σαλάτα με πρωτεΐνη, ο δυνατός συνδυασμός της διατροφής σου                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Συνταγή: Σαλάτα με πρωτεΐνη, ο δυνατός συνδυασμός της διατροφής σου

..

Συνταγή: Σαλάτα με πρωτεΐνη, ο δυνατός συνδυασμός της διατροφής σου

Γράφει η Αμαλία Δούκα

Τα σταυρανθή λαχανικά και το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας είναι υγιεινά αλλά μαζί γίνονται ένας δυνατός συνδυασμός.


Πέρα από το ότι προσφέρει πρωτεΐνη και σίδηρο, το μοσχάρι είναι πλούσιο σε σελήνιο, «ένα μέταλλο που ενισχύει το ανοσοποιητικό, ρυθμίζει τις ορμόνες του θυρεοειδούς και προστατεύει από τον καρκίνο» τονίζει η Keri Gans, συγγραφέας του The Small Change Diet. Το μπρόκολο, το ραπανάκι, η ρόκα και άλλα σταυρανθή λαχανικά έχουν επίσης αντικαρκινικές ιδιότητες. Συνδύασέ τα!
Σαλάτα με λαχανικά και μοσχάρι (μερίδες: 4
συνολικός χρόνος: 35 λεπτά)



Υλικά


  • 1 φλιτζάνι συν 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 2 κ.σ. χυμός λάιμ φρεσκοστυμμένος
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. συν 2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κ.γ. καυτερή σάλτσα
  • 6 κ.σ. σησαμέλαιο καβουρδισμένο συν επιπλέον για το ψήσιμο
  • 2½ κ.γ. χοντρό αλάτι συν επιπλέον για καρύκευμα
  • μαύρο πιπέρι
  • 450 γραμμ. μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς το κόκαλο
  • 1 φλιτζ. πολύ λεπτές φέτες ραπανάκια
  • 1/2 φλιτζ. κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2-3 φλιτζ. μπουκετάκια μπρόκολο ή κουνουπίδι ή ανάμεικτα, ψιλοκομμένα
  • 2-3 φλιτζ. μοβ λάχανο, λεπτοκομμένο




Εκτέλεση


  1. Σε μπολ, ανακάτεψε 2 κ.σ. μηλόξιδο, το χυμό λάιμ, τη μουστάρδα, 2 κ.γ. μέλι, τζίντζερ, την καυτερή σάλτσα, το σησαμέλαιο, 1 κ.γ. αλάτι και μαύρο πιπέρι. Βάλε το κρέας σε σακουλάκι τροφίμων και πρόσθεσε 3 κ.σ. από τη μαρινάδα. Κλείσε το σακουλάκι και ανακάτεψε για να πάει παντού. Άφησέ το να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
  2. Σε μέτριο μπολ, ανάμειξε το υπόλοιπο ξίδι και μέλι και 1 κ.γ. αλάτι. Πρόσθεσε τα ραπανάκια και το κρεμμύδι και άφησέ τα να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
  3. Σε μεγάλο μπολ, βάλε το μπρόκολο και/ή το κουνουπίδι και το λάχανο και ανάμειξέ τα με την υπόλοιπη μαρινάδα, το υπόλοιπο αλάτι και όσο μαύρο πιπέρι θες. Άφησέ τα στην άκρη.
  4. Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και άλειψε τη σχάρα (ή το ταψί) με το σησαμέλαιο. Βγάλε το μοσχάρι από τη μαρινάδα και σκούπισέ το με χαρτί κουζίνας. Ψήσ’ το για 5 λεπτά από τη μία πλευρά και 3-5 λεπτά από την άλλη, μέχρι να ψηθεί. Άφησέ το να σταθεί για 5 λεπτά.
  5. Στράγγιξε τα ραπανάκια και τα κρεμμύδια, πέταξε το ξίδι και ανάμειξέ τα με τα άλλα λαχανικά. Κόψε το κρέας σε λεπτές φέτες και σέρβιρε πάνω από τη σαλάτα. Καρύκεψε, αν θέλεις, με αλάτι και πιπέρι.

Δείτε επίσης:
Γαρίφαλο, το διεγερτικό και αντισηπτικό!
Το λευκό ξύδι κάνει τα ρούχα πεντακάθαρα!
Φτιάξε κρέμα σώματος με λεβάντα!
Λάδι λεμονιού για την κυτταρίτιδα
Ενυδάτωση από λάδι καρύδας με άρωμα βανίλιας

Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" μπορείτε να βρείτε και άλλες φυσικές λύσεις που σας ενδιαφέρουν!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


shape.gr

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου