Η Μετεσάρκωση στην ζωή μας: ( Θύμα ή Θύτης; )                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Η Μετεσάρκωση στην ζωή μας: ( Θύμα ή Θύτης; )

..

Εγγραφείτε για συνεχή ενημέρωση με mail! (Μην ξεχνάτε την επιβεβαίωση εγγραφής)

Η Μετεσάρκωση στην ζωή μας: ( Θύμα ή Θύτης; )

Γράφει ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Αδέλφια σίγουρα πολλές φορές…..θα έχετε αναρωτηθεί αν σε τούτη την ζωή έχετε πέσει θύμα καταστάσεων και ενεργειών και άλλοτε θα έχετε διαπιστώσει ότι τελικά εσείς να είσαστε …ο θύτης, αλλά να μην το ομολογείτε φυσικά δημόσια και να το αποκρύβετε με έντεχνο τρόπο.
Ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία νομίζετε….ότι ανήκετε.…εκείνο που χρήζει σημασίας είναι ότι και οι δύο ρόλοι-του ΘΥΤΗ και του ΘΥΜΑΤΟΣ-υπάρχουν μέσα μας και το διαπιστώνουμε αν προσέξουμε την ΕΞΕΛΙΞΗ μας σε πολλές ζωές. Κατά κάποιον τρόπο για να μπορέσουμε ν’ απαλλαχτούμε, αλλά και συγχρόνως να θεραπευτούμε, ίσως πρέπει να αποδεχτούμε ότι σε τελευταία ανάλυση….δεν είμαστε και πολύ διαφορετικοί από τον ΕΧΘΡΟ μας. Κι ακριβώς επειδή ο εχθρός μας….αντιπροσωπεύει εκείνο το μέχρι τώρα …..απαράδεκτο κομμάτι μας, το κομμάτι που ήρθαμε εδώ να γιατρέψουμε,…..πρέπει αυτόν τον εχθρό….να τον αποδεχτούμε και να τον αγαπήσουμε, επειδή μας βοηθάει να ξανά ενωθούμε με τον ΕΑΥΤΟ μας ή την Ψυχή μας.


Ολόκληρη η εξέλιξή μας προοδεύει ΑΔΕΛΦΙΑ…..πάνω σε μια ΣΠΕΙΡΑ ή έναν ΚΥΚΛΟ και μετά από κάθε στροφή της ΣΠΕΙΡΑΣ ή του ΚΥΚΛΟΥ υπάρχει το ΣΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ. Ανάμεσα τώρα εις τις ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ μεσολαβεί μια περίοδος ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ. Για τις ανθρώπινες υπάρξεις η επιθυμία διεύρυνσης δημιουργεί ΕΛΞΗ προς οποιαδήποτε ευκαιρία για ΥΛΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ. Ώσπου η ΣΠΕΙΡΑ περιελίσσεται προς τα πάνω μέχρι την ΤΕΛΙΚΗ ΦΩΤΙΣΗ και απαλλαγή από την ανάγκη για σωματική έκφραση. Εις το επίπεδο της υλικής ουσίας η Ψυχή βιώνει τρία πράγματα. Την ΕΚΦΡΑΣΗ, την ΕΜΠΕΙΡΙΑ και την ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ. Αυτό μπορεί να συμβεί σε μία μόνο ΖΩΗ ή να επεκταθεί και σε άλλες, μέχρι η ΕΠΙΓΝΩΣΗ…. οδηγήσει την ΙΑΣΗ, μέσα από την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ και μ’ αυτό τον τρόπο να επιτευχθεί η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Πάντως όποια και αν είναι η φύση του τραύματος που έχουμε…..που οφείλεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς παράγοντες, σχεδόν πάντα αισθανόμαστε ότι το τραύμα μας είναι ΑΔΙΚΟ και δεν μας ΑΞΙΖΕΙ. Συνήθως δεν προσπαθούμε να διορθώσουμε το τραύμα μας, επειδή η ΔΙΟΡΘΩΣΗ δεν είναι ο αληθινός μας στόχος….που είναι η διεύρυνση της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.

Μια πρώτη κίνηση που κάνουμε…..είναι να ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ το ΤΡΑΥΜΑ μας και να του δώσουμε μια μικρή ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Για παράδειγμα αναφέρω: Είμαι,καταθλιπτικός-η/ανίκανος-η/άνεργος-η/απομονωμένος-η/εξαρτημένος-η/κακοποιημένος-η/ασταθής/αποτυχημένος-η/χρεοκοπημένος-η/απροσάρμοστος-η/υιοθετημένος-η/άσχημος-η/στερημένος-η/δεν με αγαπούν/νιώθω μειονότητα/είμαι αυτοκαταστροφικός-η/παίρνω συνέχεια διαζύγια κλπ κλπ …έτσι ένας τρόπος είναι…. να φανταστούμε ΑΔΕΛΦΙΑ….ότι έχουμε μία από τις παραπάνω «ετικέτες», ότι έχουμε δηλαδή ΠΡΟΒΛΗΜΑ και να παρατηρήσουμε τις ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ μας. Δηλαδή….ντρεπόμαστε. Ίσως ακόμη…..και να το δηλώσουμε….ακόμη και στη φαντασία μας; Ή τελικά νιώθετε ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ. Φυσικά το επόμενο ΒΗΜΑ είναι να γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα σε ΤΡΙΤΟΥΣ εις το πλαίσιο μιας ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ παρά Δημόσια. Εις τη συνέχεια καλό είναι να ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ από το 1 έως το 10, την επίδραση του τραύματος μας ΣΥΝΟΛΙΚΑ εις την ζωή μας. Θα μπορούσαμε να πούμε εδώ…..ότι πράγματι μπορούμε να δούμε το τραύμα μας σαν ΜEΛΟΣ μιας συνομωσίας ανάμεσα εις την Ψυχή και εις το έργο της ζωής μας. Φυσικά ΑΔΕΛΦΙΑ…το τραύμα μας…..μας σπρώχνει προς το ΜΟΝΟΠΑΤΙ που θέλει η Ψυχή να πάρουμε, αλλά η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ μας ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ηλικιακά οι ΑΛΛΑΓΕΣ γίνονται κάθε 7 χρόνια και συνήθως μπορεί να δώσουμε έμφαση περισσότερο στα έτη:

7/14/21/28/35/42/49/56/63/70/77/84/91/98/105/112/119/126.

Επίσης καλό είναι να δούμε μερικά από τα βασικά μειονεκτήματα και τα αντίθετα του πλεονεκτήματος. Δηλαδή:


 • ΟΚΝΗΡΙΑ-ΠΡΟΘΥΜΙΑ • ΛΑΓΝΕΙΑ-ΑΓΝΗ ΣΧΕΣΗ • ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ-ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ • ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ-ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ • ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ-ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ • ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ-ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ • ΘΥΜΟΣ-ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ • ΕΜΜΟΝΗ ΕΙΣ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ • ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ-ΒΛΕΨΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ.


Εφ’ όσον ΑΔΕΛΦΙΑ…..τα ελαττώματα του χαρακτήρα μας αναπτύσσονται σε πολλές ζωές, μπορεί να χρειάζονται αρκετές ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ για να τις μετατρέψουμε σε ΑΡΕΤΕΣ,….και ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ. Η καλλιέργεια της καθεμιάς ΑΡΕΤΗΣ και η διαρκής ενασχόληση με τον ΕΑΥΤΟ μας …..αντικαθίσταται από μια στάση που δίνει σημασία εις την ευημερία των άλλων. Δηλαδή….η ανάπτυξη της ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ είναι από τα πιο σημαντικά βασικά ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ που αντικρίζει η κάθε Ψυχή σε ατομική ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ. Όλα αυτά φυσικά…..αρκεί να απαλλαχτούμε από την ΑΥΤΑΠΑΤΗ και την ΠΛΑΝΗ των τραυμάτων μας…….που ζούμε σε αρκετές ζωές. Αλήθεια….με ποιον τρόπο όμως το σώμα μας ….μας βοηθάει ν’ αναπτυχθούμε, να διευρυνθούμε και να επεκτείνουμε τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μας από το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μας πρόβλημα στο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ; Πώς θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ του χαρακτήρα μας και ν’ απαλλαχτούμε από τις ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ;

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ΑΔΕΛΦΙΑ….σε σχέση με τις προηγούμενες ζωές μας….. ότι όλοι να μην είμαστε ικανοί ή να μην έχουμε ακόμη βρει τον τρόπο να θυμηθούμε ποιοι ήμασταν……γι’ αυτό…. μοναδικό μας ΜΕΛΗΜΑ είναι η ΤΩΡΙΝΗ μας ΖΩΗ. Κάθε τι που μας αφορά εμπεριέχεται σ’ αυτήν. Αν έχουμε απλά την περιέργεια κι επιδιώκουμε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ σχετικά με τις προηγούμενες ζωές μας ….είναι στην καλύτερη περίπτωση μαλθακότητα και εις τη χειρότερη μια νοσηρή τάση. Εκείνο που οφείλουμε να πράξουμε είναι να συναλλαχτούμε με τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ μας, τους περιορισμούς και τα ελαττώματα του χαρακτήρα μας…..που έχουμε εδώ εις το παρόν.

(Κάποιοι/οιες …..μου έχουν πει ότι μου είναι δύσκολο να θυμηθώ τι έκανα σε προηγούμενες ζωές…και το θεωρούν μειονέκτημα….και σας λέγω ότι….για φανταστείτε ότι ήδη στην εδώ ζωή μας και δεν αναλαμβανόμαστε την ευθύνη των πράξεων μας….και δεν έχουμε καν τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε ένα μικρό προβληματάκι….φανταστείτε τώρα να έχουμε και πλήρη επίγνωση όλων των προβλημάτων των προηγούμενων ζωών μας…. και να σωρευθούν όλα αυτά μαζί…. και να τα δούμε μπροστά μας ως ένα ψηλό βουνό…. είναι σαν ένας μεγάλος εφιάλτης…! Ίσως να είναι καλύτερα……που τις περισσότερες φορές δεν θυμόμαστε λόγω λήθης….ΑΔΕΛΦΙΑ…γιατί έτσι απλά ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ εις την εδώ ζωή μας…και έχουμε να πάρουμε ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ πολύ συγκεκριμένες. Αν τώρα δεν τολμούμε….είναι άλλη υπόθεση.)

Αν πάντως έχουμε ΥΠΟΜΟΝΗ ….όταν θα έρθει η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ, αυτό που πρέπει να μάθουμε….θα μας ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ….χωρίς να καταλάβουμε καμία προσπάθεια. Φερόμαστε ΑΔΕΛΦΙΑ…..με ΣΟΦΙΑ όταν εμπιστευόμαστε το χρόνο της Ψυχής, καθώς επίσης και τις μεθόδους της …σχετικά με τέτοιες αποκαλύψεις. Πολλές φορές ξέρετε….μιλάμε για ΤΥΧΗ ή ΣΥΜΠΤΩΣΗ, αλλά όταν επαναλαμβάνεται συχνά…..είναι μια…..λεπτή μορφή της ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΨΥΧΗΣ μας. Η Συνειδητοποίηση έρχεται με απλό τρόπο, είτε διαβάζουμε ένα βιβλίο ή παρακολουθούμε μια ταινία και ΞΑΦΝΙΚΑ βλέπουμε, γνωρίζουμε….! Άλλοτε πάλι ονειρευόμαστε ή σκεφτόμαστε ή διαλογιζόμαστε και κάτι μέσα μας μετακινείται….! Ξαφνικά αντιλαμβανόμαστε ….ότι έρχεται εις την επιφάνεια μια διαπίστωση που δεν μπορούμε να την ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΜΕ καν με λέξεις. Εκείνη την ΣΤΙΓΜΗ….έχουμε ήδη ΑΛΛΑΞΕΙ μ’ έναν βαθύ και αμετάκλητο τρόπο.

Τελικά... (ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ…ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥΛΙΑ…..) οι σημαντικές σχέσεις που έχουμε…υφίστανται για ένα λόγο….εντελώς διαφορετικό από αυτόν που πιστεύουμε, είτε προσωπικά ως άτομα, είτε συλλογικά ως κοινωνία. Ο πραγματικός σκοπός τους δεν είναι να μας κάνουν ευτυχισμένους, ούτε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες, ούτε να καθορίσουν τη θέση μας εις την κοινωνία, ούτε να μας προσφέρουν ασφάλεια, αλλά σε τελευταία ανάλυση…να γίνουν ΑΦΟΡΜΗ ν’ αναπτυχθούμε προς το Θείον Ελληνικόν Φως. Το ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ ΦΩΣ.

ΕΡΡΩΣΘΕ ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Στην ενότητα μας "Εναλλακτικά" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω απο τον κόσμο του Εναλλακτικού!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

 • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
 • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.