Τι βρήκαν οι επιστήμονες για τις τροφές χωρίς γλουτένη, έχουν τοξικά μέταλλα; [Βίντεο]                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Τι βρήκαν οι επιστήμονες για τις τροφές χωρίς γλουτένη, έχουν τοξικά μέταλλα; [Βίντεο]

..

Εγγραφείτε για συνεχή ενημέρωση με mail! (Μην ξεχνάτε την επιβεβαίωση εγγραφής)

Τι βρήκαν οι επιστήμονες για τις τροφές χωρίς γλουτένη, έχουν τοξικά μέταλλα; [Βίντεο]

Η διατροφή χωρίς γλουτένη, οι τροφές χωρίς σιτάρι έχουν αποκτήσει τεράστια δημοφιλία τα τελευταία χρόνια.
Οι γιατροί συστήνουν συνήθως σε άτομα με κοιλιοκάκη να καταναλώνουν τροφές χωρίς γλουτένη, επειδή ο οργανισμός τους δεν μπορεί να αφομοιώσει τη γλουτένη.Μια ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο των ΗΠΑ αναφέρει σε σχετική της έκθεση, ότι οι τροφές χωρίς γλουτένη μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο έκθεσης του ατόμου σε τοξικά μέταλλα, όπως το αρσενικό και ο υδράργυρος.

Το κύριο συστατικό της διατροφής χωρίς γλουτένη είναι το ρυζάλευρο, που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και διαφόρων νευρολογικών επιπτώσεων. Το ρύζι συνήθως απορροφάει αρσενικό και υδράργυρο μέσα από το έδαφος, τα λιπάσματα και το νερό.

Σύμφωνα με το Fox News Health, οι ερευνητές ρώτησαν 7.480 άτομα ηλικίας 6-80 ετών σχετικά με τις συνήθειες διατροφής τους. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες εντόπισαν αυξημένες ποσότητες αρσενικού και υδραργύρου στο αίμα και τα ούρα 73 εκ των συμμετεχόντων, οι οποίοι ακολουθούσαν διατροφή χωρίς γλουτένη. Το επίπεδο του υδραργύρου ήταν τουλάχιστον 70% υψηλότερο από ό,τι στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, οι οποίοι κατανάλωναν κανονικά γλουτένη στη διατροφή τους, ενώ το επίπεδο του αρσενικού ήταν σχεδόν διπλάσιο (100% περισσότερο).


Η Maria Argos, επίκουρη καθηγήτρια επιδημιολογίας στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου και επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε: “Στην Ευρώπη, υπάρχουν κανονισμοί για την έκθεση των καταναλωτών σε τροφές με αρσενικό και αυτό ίσως είναι κάτι που και εμείς εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εξετάσουμε. Εμείς ρυθμίζουμε τα επίπεδα αρσενικού στο νερό, αλλά αν η κατανάλωση ρυζάλευρου αυξάνει τον κίνδυνο έκθεσης των καταναλωτών σε αρσενικό, θα ήταν λογικό να ρυθμίζουμε το εν λόγω μέταλλο και στις τροφές”.

Το I4U News ανέφερε ότι η όλη μελέτη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του 2009 και του 2014 και περίπου το 25% επί του συνόλου των Αμερικανών έχουν αναφέρει ότι δοκίμασαν, ή εξακολουθούν να ακολουθούν, μια διατροφή χωρίς γλουτένη. Από το 2013, ο αριθμός των Αμερικανών καταναλωτών που επιλέγουν τροφές χωρίς γλουτένη έχει αυξηθεί 67%.

Υπάρχουν πολύ λίγες έρευνες για να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος της διατροφής χωρίς γλουτένη στο ανθρώπινο σώμα. Η Δρ Argos υποστηρίζει ότι απαιτείται περισσότερη μελέτη πριν από την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων σχετικά με το αν οι τροφές χωρίς γλουτένη αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου, όταν καταναλώνονται φυσικά σε μεγάλες ποσότητες.Στην ενότητα μας "Προειδοποιήσεις" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω το θέμα!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


sciencetimes.com
iatropedia.gr

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.