Η Κόρινθος του Μισισιπi και η Κόρινθος του Τέξας: Δύο μικρές πόλεις στο βαθύ Νότο της Αμερικής!                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Η Κόρινθος του Μισισιπi και η Κόρινθος του Τέξας: Δύο μικρές πόλεις στο βαθύ Νότο της Αμερικής!

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Η Κόρινθος του Μισισιπi και η Κόρινθος του Τέξας: Δύο μικρές πόλεις στο βαθύ Νότο της Αμερικής!

Η Πολιτεία του Μισισίπι είναι μια πολιτεία που βρίσκεται στον Βαθύ Νότο των ΗΠΑ.

Το όνομά της προέρχεται από τον Ποταμό Μισισιπή, που κυλά κατά μήκος του δυτικού του συνόρου, και παίρνει το όνομα του από την λέξη των ιθαγενών Αμερικανών ινδιάνων Οτζίμπουε misi-ziibi («Μεγάλος Ποταμός»).

Η πρωτεύουσα (Τζάκσον) της πολιτείας είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη ανάμεσα στις συνολικά 41 που την απαρτίζουν. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Κόρινθος (Corinth), με πληθυσμό περίπου 15000 κατοίκους, που αποτελεί το διοικητικό κέντρο της μικρότερης σε έκταση επαρχίας της πολιτείας με την ονομασία Alcorn.

Η Κόρινθος του Μισισίπι ιδρύθηκε το 1853 ως πόλη-σταυροδρόμι καθώς αποτελεί σταυροδρόμι των σιδηροδρομικών γραμμών Mobile & Ohio και Memphis & Charleston.

Το όνομά της το οφείλει στον εκδότη της τοπικής εφημερίδας της εποχής W. E. Gibson ο οποίος το υιοθέτησε από την Ελληνική Κόρινθο αφού και αυτή, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί ένα σταυροδρόμι. Η θέση της αμερικανικής Κορίνθου, στη διασταύρωση δύο σιδηροδρομικών γραμμών, την κατέστησε στρατηγικής σημασίας κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου πολέμου (1861-1865).

Στον πόλεμο αυτό η πολιτεία Μισισίπι μαζί με τις πολιτείες Νότια Καρολίνα, Φλόριντα, Αλαμπάμα, Τζόρτζια, Λουιζιάνα και Τέξας δημιούργησαν ομοσπονδία πολιτειών του Νότου.

Σήμερα η μικρή πόλη με την πλούσια βλάστηση και η γύρω από αυτή περιοχή διαθέτει αρκετά σχολεία, μια δημόσια βιβλιοθήκη και μουσεία όπως το μουσείο τέχνης, ιστορίας των μαύρων και πολιτισμού του Νότου.

Μια δεύτερη αμερικανική Κόρινθος βρίσκεται στην πολιτεία του Τέξας και συγκεκριμένα στην επαρχία Denton και αποτελεί προάστιο της 9ης μεγαλύτερης πληθυσμιακά πόλης της Αμερικής, του Dallas.

Αν και η ιστορία της εν λόγω επαρχίας πηγαίνει πίσω στο 1836 η ιστορία της Κορίνθου ξεκινά μόλις το 1960 όταν η τοπική κοινότητα οργανώνεται και γίνεται πόλη. Το σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης εγκαταστάθηκε το 1979, την ίδια σχεδόν περίοδο που κατασκευάστηκε το Δημαρχείο. Σήμερα στην πόλη κατοικούν περίπου 20000 άνθρωποι.


Στην ενότητα μας "Κόσμος" μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα γεγονότα που γίνονται στον κόσμο !!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

apocalypsejohn.com

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.