Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και
όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.

Πλούταρχος

Breaking News

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 10ο Ανακεφαλαίωση

Γράφει ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Είδαμε σε όλα τα προηγούμενα κεφάλαια ότι η Ελληνική Αλφάβητος είναι ένας «μαθηματικός» κώδικας και έχει θέαση στον αριθμό Εννέα.
Ο Δίας ερχόμενος σε επαφή με τη Μνημοσύνη-Μνήμη μας χαρίζει τις εννέα Μούσες που με τον Λόγο και την Τέχνη μας δείχνουν το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε ώστε περνώντας τις εννέα βαθμίδες-φάσεις κυοφορίας της σύλληψης των Ιδεών… μας ανεβάζει πολύ ψηλότερα νοητικά… για να αποδεχτούμε τον Φως του Απόλλωνα Ηλίου… για να φωτιστεί η καρδιά μας και η Ψυχή μαςώστε να οδεύσει και να αντικρύσει… τις Ολύμπιες θεότητες και τη χάριν τους.


Η Ελληνική Αλφάβητος και η Ελληνική γλώσσα είναι το θείον εργαλείον…για να κάνει λείον το κάθε έργο… δηλαδή να λειάνει… το Έργον της Ζωής μας..

Ο Χρόνος είναι δικός μας. Εσύ που με διαβάζεις αυτή τη στιγμή ΑΠΟΦΑΣΊΖΕΙΣ… φτιάξε τώρα αμέσως… το δικό σου χρόνο… αφού το έχεις το εργαλείο…. κι αυτό είναι η Ελληνική μας γλώσσα. Έτσι… όπως αργεί τ' ατσάλι να γίνει κοφτερό και χρήσιμο μαχαίρι… έτσι αργούν και οι λέξεις ν' ακονιστούν σε λόγο. Εσένα… ο σκοπός σου είναι… το μαχαίρι….! Να το ξέρεις… η λέξη δεν λείπει ποτέ… όταν κατέχεις την ιδέα.

Φτιάξε αμέσως τη ζωή σου…. όπως εσύ την θέλεις και βγες από αυτό που προσπαθούν να σου επιβάλλουν… αφού μπορείς… αρκεί βέβαια να μην τα σκέφτεσαι όλα αυτά τα αρνητικά….και συγχρόνως να μην τα καλείς κοντά σου… πόσο μάλιστα να τα αναπαράγεις και να τα λες και στους άλλους. Αγνόησέ τους.

Στόχο έχουν την ψυχονοητική σου κατάσταση και όχι την οικονομική… απλά θέλουν να σου προξενήσουν το φόβο και να συρρικνωθείς σαν οντότητα… αλλά ΕΣΥ όμως είσαι μία Οντότητα που ψάχνεσαι, που αναζητάς, που αμφισβητείς και συνεχώς ψάχνεις την Αλήθεια… σε όλα τα πεδία.

Συμπέρασμα: «Κρείττον είναι τοις ποσίν ολισθείν ή τη γλώττη»…. μας έγραψε οαρχαίος Πρόγονός μας ο Έλληνας Φιλόσοφος Ζήνων… ο Κιτιεύς,…. το 334-262 π.Χ…. που σημαίνει:«Προτιμότερο το να ολισθαίνει κανείς με τα πόδια του, παρά με τη γλώσσα του.»

Σημείωση: Η Ελληνική γλώσσα όπως θα δούμε και στην συνέχεια έχει νόηση κι αυτό θα το δούμε και στα παρακάτω μαθήματα. Θα γίνει μία ξεκούραση μιας βδομάδας κι εσείς που έχετε το χρόνο και τη διάθεση και παρακολουθείται αυτά τα μαθήματα… θα έχετε την ευκαιρία και το ανάλογο χρόνο της μιας εβομάδας…να τα κάνετε μία επανάληψη και είναι καλύτερο να βρείτε τον κατάλληλο εκείνο χρόνο ώστε να τα διαβάσετε όλα μαζί και να κρατήσετε ίσως και κάποιες… σημειώσεις που εσείς θέλετε να επιλέξετε… ως δυναμικά σημεία. Αφήστε τη σκέψη σας να ταξιδέψει …. και περιμένετε τα επόμενα μαθήματα ξεκινώντας…με ένα παιχνίδι….

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Αν θέλετε να δείτε όλα τα μαθήματα, μπορείτε να δείτε την λίστα με τα 74 μαθήματα κάνοντας κλικ ΕΔΩ...

Στην ενότητα μας "Αρχαία Ελληνική Γλώσσα " μάθετε ό,τι αφορά την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!