Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και
όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.

Πλούταρχος

Breaking News

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 23ο

Γράφει ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Το Ελληνικόν Αλφάβητον προάγει τον ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ… ο οποίος αποτελεί και πάλι μία τρισυπόστατη έννοια.Το ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ… ως ΓΡΑΜΜΑ… ως ΑΡΙΘΜΟΣ… και ως ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΟΤΑ… δεν μας προσφέρουν μόνον την «πρώτη ύλη» για να δημιουργηθούν οι λέξεις….
αλλά είναι επίσης και το κατεξοχήν ΟΡΓΑΝΟΝ που συμβάλει στην δημιουργία και στην ανάπτυξη των διαφόρων επιστημών, μέσω της δυνατότητας της μέτρησης και των αριθμών, όσο και των εμφάνιση των Τεχνών… μέσω της ΜΟΥΣΙΚΗΣ και της ΑΡΜΟΝΙΑΣ που διαθέτει ο ΝΟΥΣ. Το ζήτημα της εξέλιξης της Νόησής μας…. αποτελεί μείζον και είναι το ζητούμενο… που βρίσκεται καλά κρυμμένο πίσω από την πρόθεση της Δημιουργίας… του Ελληνικού μας Αλφαβήτου.
Εάν μεγαλώσουμε και μεγεθύνουμε το γράμμα Ν… έτσι ώστε να καλύψει ολόκληρο τον πίνακα του Αλφαβήτου…. θα δούμε ότι στην αρχή εμφανίζονται τα γράμματα καθέτως (Α, Ι, Ρ) και στο τέλος τα γράμματα ( Θ, Q, ϡ ).
Το γράμμα Θ, βρίσκεται δεξιά γωνία και εποπτεύει ολόκληρο τον πίνακα της Αλφαβήτου. Το γράμμα Θ αποτελεί το αρχικό γράμμα της λέξης ΘΕΟΣ=284…. όπως καιΘΕΙΟΝ = 144 1+4+4= 9…


Οι 144 Μοίρες είναι η άνω γωνία του τριγώνου…σε κάθε (αέτωμα) που βρίσκεται πάνω από κάθε Ελληνικό ναό…. 1+4+4=9… και δηλώνει τον αριθμό θέασης του Θείου Όντος.

Εάν πάρουμε μία χορδή που παράγει την νότα ΝΤΟκαι την διαιρέσουμε σε τμήματα που να αντιστοιχούν σε οποιαδήποτε δύναμη του 2


( 2,4,8,16,32,64,128,256,512,1024,... ) παράγεται πάντα η νότα ΝΤΟ. Εάν την διαιρέσουμε σε 3 μέρη η νότα ΣΟΛ. Εάν την διαιρέσουμε σε 9 μέρη (3^2) παράγεται η νότα ΡΕ. Εάν τώρα ένα από τα 9 τμήματα το διαιρέσουμε σε οποιαδήποτε δύναμη του 2… θα έχουμε πάντα την νότα ΡΕ πάλι. Έτσι και η διαίρεση σε 144 τμήματα (2^4 Χ 3^2)… παράγει πάλι την νότα ΡΕ. Διαιρώντας με την αμέσως μικρότερη δύναμη του 3 δηλαδή… το 128 (2^7) προκύπτει για οποιοδήποτε νότα το διάστημα του τόνου (9:8 ή 3^2 : 2^3)

Έτσι στη Μουσική ο αριθμός 144… αντιστοιχεί με το διάστημα του τόνου. Εάν δηλαδή το 1 είναι το ΝΤΟ… τα 9, 18, 36, 72 είναι το ΡΕ. Το 9 μια οκτάβα παραπάνω, το 18 δυο οκτάβες παραπάνω, το 36 τρεις οκτάβες παραπάνω, το 72 τέσσερις οκτάβες παραπάνω και το 144 πέντε οκτάβες παραπάνω.Εάν προσπαθήσεις και παίξεις σ’ ένα πιάνο τις δυο αυτές νότες ΝΤΟ και ΡΕ δηλαδή… πέντε οκτάβες πιο πάνω… θα αισθανθείς τον αριθμό 144 μέσα στην ίδια σου την Ψυχή.

…κι ακριβώς όπως έγραψα προηγουμένως… ο αριθμός 144… μας δηλώνει το ΘΕΙΟΝ=144…όπου για να γεννηθεί και για να ολοκληρωθεί ένα έμβρυον μέσα στην μήτρα της μητρός… χρειάζεται πρώτα να περάσουν οι επτά μήνες για μία πλήρη ολοκλήρωση των οργάνων του σώματος του εμβρύου… και γι’ αυτό λέμε και… επταμηνίτικο παιδί… και κατόπιν το έμβρυον ολοκληρώνεται πλήρως έως τους 9 μήνες… όπου οφείλει να βγει στη νέα του κατάσταση… από την υγρή και σκοτεινή…. στο φως και στη ζωή. Όπως 9 μήνες χρειάζεται το έμβρυον για να ολοκληρωθεί… έτσι 9 είναι και οι διαβαθμίσεις πνευματικής υφής…αργότερα εν ζωή… που χρειάζεται ο Άνθρωπος… από τη στιγμή της νέας του ύπαρξης πάνω στη Γαία… για να μπορέσει να εξελιχθεί και πνευματικά. Έτσι κάθε 7 έτη… γίνεται η Πνευματική, η Ψυχική και η Σωματική ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ…. έως ότου φτάσει εις το πέρας…. και αντιμετωπίσει το Θ-ΑΝΑΤΟΝ… οποίος κι αυτός αρχίζει από το γράμμα Θ.

Η διεύρυνση και η μεγέθυνση του κεντρικού γράμματος Ν… είναι το Ν… του Νου… του Διός… που αποτελεί το κέντρον της ισορροπίας ολόκληρου αυτού του οικοδομήματος… του Αρχαίου μας Ελληνικού Αλφαβήτου όπου μας αποκαλύπτει ευλαβώς ότι ο σκοπός της ύπαρξης του Αλφαβήτου είναι να μας οδηγήσει σε μία ΠΟΡΕΙΑ ΘΕΑΣΗΣ προς τα ΑΝΩ… δηλαδή σε μία πορεία ΝοητικήςΕξέλιξης και Ανέλιξης.

Επειδή το Ελληνικόν Αλφάβητον προάγει τον ΘΕΙΟΝ ΛΟΓΟ, ο οποίος και πάλι αποτελεί μια τρισυπόστατη έννοια…. όπου ο πρώτος λόγος είναι η αιτία και προκειμένη περίπτωση είναι η αιτία της ύπαρξης μας… οδεύτερος λόγος είναι η ομιλία… διότι για να εξελιχθεί η ύπαρξή μας χρειάζεται την απόλυτη ανάγκη από τις έννοιες που αποδίδονται μέσω των λέξεων…. και ο τρίτος λόγος είναι η μαθηματική αναλογία… η οποία λειτουργεί και κάτω από τους συγκεκριμένους μουσικούς-μαθηματικούς κανόνες και έχει σκοπό να επιφέρει στη ζωή μας… την ΑΡΜΟΝΙΑ των ΣΦΑΙΡΩΝ.

Στη μέση της πέμπτης στήλης του Αλφαβήτου βλέπουμε… ότι αποτελείται από τα 3 στοιχεία… Ε, Ν, Φ.Το ΕΝ γνωρίζουμε ότι αποτελεί μία θεϊκή έκφραση, καθώς είναι αυτό το οποίο γεννάει… όλους τους υπόλοιπους αριθμούς και σύμφωνα με την φιλοσοφία, οτιδήποτε άλλο υπάρχει μέσα στο Σύμπαν.

Το γράμμα Φ…. είναι το γράμμα της αρμονίας ή αλλιώς της μαθηματικής Χρυσής Αναλογίας, δηλαδή… του «Χρυσού Λόγου» και όπως γνωρίζουμε ισούται με τον αριθμό…. Φ=1,618.Διαπιστώνουμε με αυτόν τον τρόπο ότι το θέμα λοιπόν του… Λόγου-Αναλογίας… είναι θέμα που αφορά στην εμφάνιση του ΘΕΙΟΥ. Εάν πάρουμε αυτές τις δύο λέξεις: ΛΟΓΟΣ και ΘΕΟΣ… θα διαπιστώσουμε ότι οι λεξάριθμοι… δεν λειτουργούν μόνον αθροιστικά… αλλά έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν και μέσω του πολλαπλασιασμού.

Η λέξη ΘΕΟΣ… όπως είδαμε ισούται με τον αριθμό 284… ΘΕΟΣ=284… όπως έχουντην ίδια αξία και οι λέξεις ΑΓΙΟΣ και ΑΓΑΘΟΣ, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν συνώνυμες:

ΘΕΟΣ= 9+4+70+200= 284 / /ΑΓΙΟΣ =1+3+10+70+200 =284 //ΑΓΑΘΟΣ= 1+3+1+9+70+200= 284

Εάν τώρα αντικαταστήσουμε τα γράμματα αυτών των λέξεων…. με τις αντίστοιχες αριθμητικές τους αξίες θα έχουμε:

ΛΟΓΟΣ= Λ=30, Ο=70, Γ=3, Ο=70, Σ=200
Ο ΘΕΟΣ= Ο=70, Θ=9, Ε=5, Ο=70, Σ=200

Εάν τώρα πολλαπλασιάσουμε τους αριθμούς που προκύπτουν από κάθε λέξη θα έχουμε τα εξής γινόμενα:

ΛΟΓΟΣ = 30 Χ 70 Χ 3 Χ 70 Χ 200 = 88.200.000
Ο ΘΕΟΣ = 70 Χ 9 Χ 5 70 Χ 200 = 44.100.000

Βλέπουμε ότι το γινόμενο της λέξης Ο ΘΕΟΣ είναι ακριβώς το μισό από το γινόμενο της λέξης ΛΟΓΟΣ. Άρα…

μήπως μεταξύ λοιπόν του ΘΕΟΥ και του ΛΟΓΟΥ…. προκύπτει κάποια αρμονική σχέση… του 2:1;

Συμπέρασμα: Η Αλφάβητος έχει γράμμα θέασης το γράμμα Θήτα… όπου μας δείχνει το ΘΕΙΟΝ=144… γι’ αυτό και οι Πρόγονοί μας…. όλα τα αετώματα των Ναών… τα είχαν ακριβώς 144 μοίρες γωνία… όπου αποτυπώνεται η ανοδική πορεία των ενσαρκωμένων Ψυχών… προς τον θείον Διά-Κοσμον… ήτοι: 12 x 12 = 144. Το τρίγωνον των αετωμάτων… απολήγει σε γωνία κορυφής των 144 μοιρών…. όπως και οι Δώδεκα Ολύμπιοι Θεοί και οι Δώδεκα οι Ελλάνιες Συμπαντικές Αξίες. Το άθροισμα των ψηφίων του αριθμού 144 είναι ο πυθμενικός αριθμός 9… που σηματοδοτεί τον τελικό νέο κύκλο της θεάσεως ήτοι (ΕΝΝΕΑ = ΕΝ-ΝΕΑ-ρχή) όπου θα ανέλθει η Ψυχή μας…. ακολουθώντας το «άρμα» των Δώδεκα Θεοτήτωνν και τις ποιότητες των Φιλοσοφικών Αξιών… τις οποίες εκείνοι προβάλλουν. Οι γωνίες της βάσεως του Τριγώνου των Αετωμάτων, έχει εκάστη με άνοιγμα 18 μοιρών. Όμως 18 είναι και οι Αξιακές Αρχές της βάσεως του λειτουργικού πλαισίου της πολιτείας, με την εφαρμογή των οποίων, το σύνολον της κοινωνίας δύναται να κατακτήσει μέσα από τον λειτουργικό της Κύκλον … (1+ 8 = 9), το Αγαθόν της Ευδαιμονίας εις τον Υλικόν Κόσμον.

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Αν θέλετε να δείτε όλα τα μαθήματα, μπορείτε να δείτε την λίστα με τα 74 μαθήματα κάνοντας κλικ ΕΔΩ...

Στην ενότητα μας "Αρχαία Ελληνική Γλώσσα " μάθετε ό,τι αφορά την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!