Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και
όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.

Πλούταρχος

Breaking News

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 26ο

Γράφει ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Η επίδραση της Αστρολογίας στη διαμόρφωση της Μουσικής κλίμακαςΗ Αστρολογία καιη Μουσική είναι ηλίου φαεινότερον… ότι έχουν πολλές ομοιότητες και κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.Οι ουράνιες κινήσεις δεν είναι τίποτα άλλο από ένα συνεχόμενο τραγούδι για πολλές φωνές, που συλλαμβάνεται όχι από το αυτί αλλά από το πνεύμα, μια μορφοποιημένη μουσική που αφήνει τα χνάρια της στην ασταμάτητη ροή του χρόνου»

Η Μουσική των Σφαιρών

Ο Πυθαγόρας, ως μαθηματικός και ως αστρονόμος… ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε μία μαθηματική σχέση στις συχνότητες των διαφόρων ήχων της Μουσικής Κλίμακας… με την κίνηση των Πλανητών του Ηλιακού μας συστήματος. Υπέθεσε κατά κάποιον τρόπο… ότι οι τροχιές των Πλανητών έχουν μια παρόμοια σχέση με βάση την απόσταση από το κέντρο και χαρακτήρισε τις τροχιές τους αλληλένδετες… ως «Αρμονία των Σφαιρών».


Έτσι οι Πρόγονοί μας Έλληνες Φιλόσοφοι έχοντας την ιδέα-γνώση της «Μουσική των Σφαιρών» και ότι οι Πλανήτες πρέπει να παράγουν έναν ήχο καθώς κινούνται αρμονικά στο διάστημα…. τους έκανε κοινωνούς των Μυστηρίων. Εκείνη την εποχή… μόνον 7 πλανήτες ήταν γνωστοί: ο Ήλιος, η(Σελήνη), ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος και είναι ενδιαφέρον, ότι η δυτική μουσική εξελίχθηκε με κλίμακες των επτά τόνων. Έτσι η Μουσική και η Αστρολογία ενώνονται σε αυτή την φάση και είναιαφιερωμένη στους επτά πλανήτες.

Ίσως να υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι κάποιων αντιστοιχιών, ανάλογα από την γωνία που το εξετάζει κάποιος το ζήτημα…. διότι υπάρχει μια διαδοχή στη σειρά των ζωδίων που σχετίζεται με τη Στοιχειακή τους απόδοση… όπως είναι τα ζώδια που ομαδοποιούνται ανά… Φωτιά, Αέρας, Νερό και Γη και η ακολουθία διασπάται (όχι πάντα) από τον Ήλιο και τη Σελήνη (που δεν είναι όμως και πραγματικά πλανήτες…!), δηλαδή από τις νότες Μι και Σι… που δεν έχουν διέσεις.

Στον Άνθρωπο υπάρχει η «γέφυρα σύνδεσης»… που βρίσκεταιμεταξύ των δυο ημισφαιρίων του Εγκεφάλου μας. Εσύ… ναι… ΕΣΥ που με διαβάζεις τώρα… δύνασαι να ενώσεις το Ορατό με το Αόρατο, την Υλη με το Πνεύμα, το δεξιό ημισφαίριο… με το αριστερό ημισφαίριο, το πεδίο ορισμού… με το σύνολο τιμών και να γευτείς το «είναι» με το «γίγνεσθαι». Εάν κατάλαβες… έχεις μέσα στο κεφάλι σου δύο πηγές δεδομένων… σε μορφή ακριβώς δύο συν-κοινωνούντων (δοχείων) πεδίων και μόνον ΕΣΥ… δύνασαι να πραγματοποιείς κάθε φορά μια καθαρή εσωτερική συν-ομιλία… χωρίς αντήχηση. Πρόσεξε… αυτό είναι ένα μυστικό… διότι μόνον ΕΣΥ έχεις ακριβώς την ικανότητα να αναθεωρήσεις, να ανακαλέσεις και να επαναφέρεις εις την επιφάνεια της εργασίας του Νου σου… προς επεξεργασία… την όποια Πνευματική τροφή λάβεις ως Πληροφορία. Τις όποιες Πληροφορίες θα τις παραλάβεις από το γύρω σου περιβάλλονως πορίσματα… και θα έχεις εξαγάγει ανάλογα συμπεράσματα και θα τις έχεις αποθηκεύσει στο «σκληρό» σου «δίσκο»… από την δική σου εσωτερική διδασκαλία…. της αυτοιάσεως. Αυτήν την ιδιότητα την έχειςως Άνθρωπος και αυτό μαρτυράκαι η λέξη….Άνθρωπος. Αυτός λοιπόν ο ενισμός της δυάδας… σε βοηθάει να εξασκήσεις και να αθλήσεις τον Νου σου στον στίβο της Νόησης και να ανέβεις τη σκάλα των Αρετών και των ΕΝΝΕΑ Μουσών και αφού σταθείς εις το βάθρο που ο Νόμος σου έχει ορίσει… να πιστοποιήσεις πράγματι ότι είσαι… Άνθρωπος. Έτσι αυτή η απρόσκοπτη ανταλλαγή των πληρο-φοριών (πλήρης-φορά)… από την συνεχή επι-κοινωνία αυτών των δυο παραλλήλων Συμπάντων, σου δίνει την δυνατότητα να αυξήσεις το ποσοστό λειτουργίας του Νου σου. Ο πατήρ μας… ο «Ζεύς του Διός» σου στέλνει μήνυμα… διότι ο Ζευς… ζευγνύει την δυάδα των ημισφαιρίων σου, για να μπορείς εσύ να γεννήσεις εκ της κεφαλής σου… την Θεά της Σοφίας…. που δεν είναι άλλη… από τη θεά Αθηνά (ΑΘΗΝΑ=69). Και βλέπεις ότι οι αριθμοί 6 και 9… είναι αριθμοί περιέλιξης και περιστροφής του μυαλού σου. Είναι ο ΕΛΙΚΑΣ… της ενεργοποίησης.

Αλλά όπως βλέπεις στην παρακάτω εικόνα….δεν φτάνει μόνον αυτό … διότι σου λείπει μία ακόμη περιέλιξη του ΕΛΙΚΑ….!


Ο φιλό-ξενος Δίας… σου δίνει το δώρο της Αρετής και της Φιλότητας… που μετατρέπει την διχό-νοια δηλαδή… το (νείκος) των λοβών σου…. σε ομό-νοια και σε Πολιτισμό. Έτσι γεννιέται ο Πολιτισμός των ομοίων, έτσι γεννήθηκεκαι η Χώρα των Ηρώων της Σπάρτης, το Χρυσόν Γένος των Αθλητών Ανθρώπων του Σώματος και του Νου. Εάν διαβάσεις την πραγματική ιστορία θα διαπιστώσεις ότι μόνον οι πολίτες της Σπάρτης είχαν αγωγή που πήγαζε από την Σύν-ταξη τους με τον Νόμο. Τότε… τα δυο ημισφαίρια γίνονται ανίκητες ασπίδες συμπολεμιστών που καμία δύναμη δεν ήταν ικανή να τις διαχωρίσει. Ο ισορροπημένος Νους… είναι η πυξίδα σου και ο υπερ-ασπισ-τής σου… στη φωτεινή σου Ανοδική Πορεία. Έτσι ένας Ισο-κρατικός Νους έχει τη δυνατότητα να «βοτανίζει» το περβόλι του από τα ζιζάνια που του σπέρνουν τα κακοποιά στοιχεία και να «ποτίζει» μόνον τους σπόρους, που δύνανται να βλαστήσουν, να ανθήσουν και να παράγουν τους βρώσιμους καρπούς και για τον ίδιο… αλλά και για τους άλλους ανθρώπους.

Αυτή την ισορροπία ψάχνουμε σήμερα… κάτι που έχασε η ανθρώπινη φυλή, διότι αδυνάτησε το νήμα σύνδεσης κι έγινε η «λοβοτομή» στην ενοποίηση των δυο δυνάμεων. Ο ενωτικός λόγος νουθετεί «η ισχύς εν τη ενώσει» και του κακοποιού ο αντίλογος δια-τάζει «διαίρει και βασίλευε». Γιατί αυτή η άρμοση του Νου, γεννάει στο Αόρατο πεδίο των πράξεων την Αρμονία και αυτή η Αρμονία εκδηλώνεται από τον Άνθρωπο στα έργα του… ως μία Θεία Αναλογία.

Εάν πάρουμε το παράδειγμα του ξακουστού έργου της Ακροπόλεως του Παρθενώνος… θα δούμε ότι στο Αόρατο μέρος, στην σύλληψη της ιδέας, στην ιδεομετρία… είναι αρμονικός. Στο Ορατό μέρος, στην γεωμετρική εφαρμογή… είναι αναλογικός. Μόνο οι ισορροπημένοι Νόες δύνανται να υψώσουν τις φωτεινές εκείνες Δωρικές κολώνες…. όπου ο ενωτικός Νους παράγει Αληθή Ουράνιο Λόγο… και ορθώνει Παρθενώνες… ενώ ο πειραγμένος Νους… παράγει ψευδή λόγο… και διαλύει Παρθενώνες.

Οι όποιοι κακόβουλοι… βομβάρδισαν τον αρμό της Αρμονίας σου και τον Λόγο της Αναλογίας σου… στα δυο πεδία άθλησης κι έσπασαν τον κλειδόλιθο στήριξης της αψίδας σου, γι’ αυτό και σου προκάλεσαν μία σύγχυση στο Νου σου, με αποτέλεσμα, εσύ ως Άνθρωπος…. να παύσεις πλέον να είσαι σώφρων… δηλαδή να είσαι συνετός και με σώες τας φρένες,με μια λογική, για να είσαι προνοητικός και μετρημένος στα λόγια σου.Το θέμα είναι πως θα διαχειριστείς αυτή τη βλάβη που σου προξένησε η λαθεμένη σου επιλογή. Όμως η ανοχή σου να ζεις στο βασίλειο της Κίρκης… έγινε ενοχή, διότι οι απολαύσεις σου ανοίγουν τον δρόμο για την χώρα των λωτοφάγων… για την χώρα της λησμονιάς. Είναι ανάγκη να γίνεις ένας σκληρός «μαχητής», όπου πρέπει να αναδείξεις και να χρησιμοποιήσεις τα κρυμμένα Ιερά σου όπλα… που τα κουβαλάς μέσα σου και να αποκρούσεις τους μνηστήρες που επιβουλεύονται την πλούσια κληρονομιά σου. Έχεις για φαρέτρα σου την ΕΛΛΗΝΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ… γι’ αυτό κι εγώ με υπομονή ανασκαλεύω και σου δείχνω τα «μυστικά» βέλη της γλώσσας… για να ενεργοποιηθείς και να ρίξεις τα ζωντανά βέλη σου… αλλά όμως να μην ξεχνάς ότι πρέπει να έχεις μαζί σου και το ΤΟΞΟΝ… όπου αυτό το Τόξον… θα πρέπει να έχει και καλή ΧΟΡΔΗΝ… όπου θα πάλλεται… διότι μπορεί η επέμβαση σου στο Ορατό πεδίο να σε προξένησε μία βλάβη στο όργανο του εγκεφάλου σου… έως τώρα… ενώ η επέμβαση σου στο Αόρατο πεδίο να γέμισε με κάποιους«ιούς» το λογισμικό πεδίο του μυαλού σου… στο λειτουργικό σου σύστημα…. και αυτή δόλια επέμβαση να διέκοψε τη θεια λειτουργία του Νου σου… αλλά όμως τώρα ήρθε η ΩΡΑ…(άρω)… να πάρεις αυτό που σου ανήκει.

Συμπέρασμα: Για να ακούσεις τη Μουσική Αρμονία των Σφαιρών… οφείλεις πρώτα να σωπάσεις… να σταματήσεις να μιλάς συνέχεια… άκουσε τη σιωπή… !

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Αν θέλετε να δείτε όλα τα μαθήματα, μπορείτε να δείτε την λίστα με τα 74 μαθήματα κάνοντας κλικ ΕΔΩ...

Στην ενότητα μας "Αρχαία Ελληνική Γλώσσα " μάθετε ό,τι αφορά την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!