ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 45ο                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 45ο

..

Εγγραφείτε για συνεχή ενημέρωση με mail! (Μην ξεχνάτε την επιβεβαίωση εγγραφής)

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 45ο

Γράφει ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Το γράμμα… Δ (ΔΕΛΤΑ)

Το γράμμα Δ…. δημιουργεί ένα Τρίγωνο… που είναι ένα δυναμικό πεδίο ενεργείας και εκφράζει την Δ = Δύναμη που Δομεί και Δημιουργεί. Το Ιερόν αυτό Τρίγωνον με την τριαδική του δομή… διατρέχει όλο το Παν σύμφωνα με την Ελληνική Θεολογία:
«Το Τριαδικόν άνωθεν πρόεισι μέχρι των εσχάτων» …δηλαδή… όλη η εκδήλωση έχει μία τριαδική δομή… από τους Θεούς… μέχρι και την έσχατη ύλη… όπως μας αναφέρει ο Πρόκλος - Σχόλια στον Παρμενίδη - 1091.2-3.

«Καθάπερ γαρ φασί και οι Πυθαγόρειοι το παν και τα πάντα τοις τρισίν ώρισται. Τελευτά γαρ και μέσον και αρχή τον αριθμόν έχει του παντός, ταύτα δε τον της τριάδος»… μας λέγει ο Αριστοτέλης στο - Περί Ουρανού Α 1,268α10-13

Η Τριαδική αυτή δομή…αποτυπώνεται συμβολικά με την έννοια του Τριγώνου… του οποίου το σχήμα του καθώς και οι πλευρές του και οι γωνίες του… μας αποτυπώνουν σημαντικά κοσμολογικά και θεολογικά θέματα. Μάλιστα οι Πυθαγόρειοι έλεγαν… ότι το Τρίγωνο αυτό είναι Αρχή της γέννησης και της διαμόρφωσης των γεννημένων όντων.

Ο Τίμαιος επίσης μας λέγει… ότι οι φυσικοί λόγοι και οι λόγοι της δημιουργίας των στοιχείων είναι τριγωνικοί. Το τρίγωνο είναι επικεφαλής της σύστασης των Όντων στον κόσμο της γέννησης.

Γενικά η ιδέα του Τριγώνου μας δίνει την υπόσταση και είναι εντελώς διαιρετή ουσία στα υλικά σώματα. Είναι ένας συμβολισμός της Ψυχής… διότι η Ψυχή μας στις προόδους της… σχηματίζει ένα Τρίγωνο. Φυσικά ανάλογα με το είδος της Ψυχής… χρησιμοποιείται και διαφορετικό είδος τριγώνου.


Έτσι με το Ιερόν Ισόπλευρον Τρίγωνον απεικονίζονται οι Θείες Ψυχές… με το Ισοσκελές Τρίγωνον οι Δαιμονικές Ψυχές και γενικά όλα τα ανώτερα γένη που κατευθύνουν την υλική φύση…και με το Σκαληνόν Τρίγωνον… οι επιμέρους Ψυχές που ανεβοκατεβαίνουν και επαννασαρκώνονται στον Κόσμο της γένεσης.

Έτσι στην περίπτωση των μερικών Ψυχών χρησιμοποιείται το Σκαληνό Τρίγωνο, διότι… σκαληνός σημαίνει χωλός, με τον οποίο ομοιάζουν οι μερικές Ψυχές… καθώς αυτές κινούνται μέσα στην γένεση και γεμίζουν από την ύλη. Οι Ψυχές αυτές που πέφτουν στην γένεση και βγαίνουν από αυτές… απεικονίζονται με το Ορθογώνιο Σκαληνό Τρίγωνο. Αυτό είναι λοιπόν και το λεγόμενο Ψυχογονικό Τρίγωνο… όπως σας ανέφερα στο μάθημα 43…το οποίο έχει πλευρές 3,4 και 5…. δηλαδή το 3 συμβολίζει την Ουσία… το 4συμβολίζει τη Ζωή… και το 5 συμβολίζει το Νου. Στο Τρίγωνο αυτό εάν προσθέσουμε την περίμετρος του… θα δούμε ότι ισούται με: 12… ήτοι=( 3+4+5) που αποτελεί και το σύμβολο της τελειότητας.

Φυσικά σημασία δεν παίζουν μόνον οι πλευρές… αλλά και οι γωνίες που κι αυτές είναι σύμβολα και εικόνα της συνοχής… που υπάρχει στα Θεϊκά γένη και στις υπόλοιπες τάξεις… που συγκεντρώνονται σε μια ενότητα τα διαχωρισμένα και σε μια αδιαιρετότητα τα μεριστά και σε μια συνδετική επικοινωνία με τα πολλά.

Έτσι έχουμε:


  • Α) Η ορθή γωνία…συμβολίζει την ισότητα, την ταυτότητα και την ομοιότητα και αντιστοιχεί με το ΠΕΡΑΣ.Με την ορθή γωνία απεικονίζονται… οι Άχραντοι θεοί.  • Β) Η αμβλεία και η οξεία γωνία…συμβολίζει την ανισότητα, την ετερότητα και την υπεροχή-έλλειψη και αντιστοιχεί με το ΑΠΕΙΡΟΝ. Με την αμβλεία και οξεία γωνία απεικονίζονται… οι θεοί που χορηγούν την πρόοδο, την κίνηση και την ποικιλία δυνάμεων.


Η ορθότητα απεικονίζει την ουσία… η δε αμβλύτητα-οξύτητα τις συμπτωματικές ιδιότητες. Η κάθετη είναι σύμβολο ορθότητας, καθαρότητας, άχραντης και απαρέγκλιτης δύναμης και είναι σύμβολο του θεϊκού και νοερού μέτρου, αντιστοιχεί δε… στην ΑΡΕΤΗ. Η δε αμβλύτητα και οξύτητα είναι εικόνες αόριστης κίνησης, ακατάσχετης προόδου, διαίρεσης και επιμερισμού, αντιστοιχεί δε… στην ΚΑΚΙΑ.

Για να μπορέσουμε όμως να προσεγγίσουμε τα Θεία… κάνουμε δέηση… όπου η λέξη ΔΕΗΣΙΣ… έχει το γράμμα Δ… που καλεί αυτή τη Δύναμη… το γράμμα Ε…. που λαμβάνει ως Έλευση τη Δύναμη του Πυρός…. το γράμμα Η… που κατέρχεται από ψηλά (Ηλιακά)… το γράμμα Σ… που εισέρχεται με παλινδρομική κίνηση στα στερεά… το γράμμα Ι… που μας δείχνει ότι εισέρχεται με ακτίνα… και πάλι στο τέλος το γράμμα Σ… που με παλίνδρομη κίνηση μεταδίδεται παλι προς τα πίσω… αφού πλεόν η Δέηση γίνεται αμφίπλευρη… δούναι-λαβείν. Οπότε η λέξη ΔΙΑΣ… αφού επικαλούμαστε τη Δύναμη Δημιουργίας…. μας δείχνει με το γράμμα Δ… τη Δύναμη Πυρός… το γράμμα Ι… δια ακτινοβολίας… το γράμμα Α… που εκπορέυεται από την Αρχική Δύναμη… και το γράμμα Σ… με παλίνδρομη κίνηση. Οπότε το πρόθεμα Δια-…. το συναντάμε πολύ συχνά στη Γλώσσα μας και το χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά… χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ωστόσο τη χρήση του… αφού βρίσκεται σε πολλές λέξεις. Ψάξτε το λίγο… για να δείτε πόσες λέξεις αρχίζουν από δια-…. και θα το καταλάβετε.

Το ίδιο το Αλφάβητο… με το γράμμα Δέλτα… μας δηλώνει και την Δήλιο Παρουσία του Απόλλωνος…. όπου εάν καταγράψουμε ανά τέσσερα γράμματα την Αλφάβητο κάθετα… μας παρουσιάζεται στο τέλος… η λέξη ΔΗΛΟΣ…. Όπου είναι και το το φωτεινότερο σημείο του Πλανήτη Γαία.

Α,ΒΓ,  Δ
Ε,ς,Ζ,  Η
Θ,Ι, Κ, Λ
Μ.Ν.Ξ, Ο
Π,Q,Ρ,  Σ


ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Αν θέλετε να δείτε όλα τα μαθήματα, μπορείτε να δείτε την λίστα με τα 74 μαθήματα κάνοντας κλικ ΕΔΩ...

Στην ενότητα μας "Αρχαία Ελληνική Γλώσσα " μάθετε ό,τι αφορά την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα μας!!

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.