Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και
όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.

Πλούταρχος

Breaking News

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 72ο

Γράφει ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Το γράμμα… (ϡ) Σαν Πι

Το Σανπί (ϡ) εμφανιζόταν σαν γράμμα μόνο σε μερικές τοπικές παραλλαγές του Ελληνικού Αλφαβήτου στην Αρχαία Ιωνία και παρέμεινε σε χρήση αργότερα… μόνο ως ένα αριθμητικό σύμβολο για τον αριθμό 900. Πιθανολογείται… ότι δήλωνε κάποιο φθόγγο… παρόμοιο με διπλό [σσ] ή [ττ]. Η σημερινή ονομασία το λεγόμενο «σαν πί» είναι επίσης μεταγενέστερη, των όψιμων βυζαντινών χρόνων. Φέρεται να προέρχεται ως σύνθετη λέξη… Ὡσὰν πῖ (δηλαδή…σαν το γράμμα « πι»).


...................................

Τελειώνοντας και αφού διαβάσατε όλα τα γράμματα της Ελληνικής Αλφαβήτου.... σας αφιερώνω ως δώρο .... μια επίσκεψη στο ΚΕΝΤΡΟΝ της ΓΑΙΑΣ.

Α-ΔΕΛΦΟΙ..... ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ


Ο «Ομφαλός», είναι το κέντρο της Γαίας, και είναι… στους Δελφούς. Ο Ομφαλός είναι καλυμμένος έτσι… μ’ ένα πλέξιμο από μάλλινες κορδέλες, το λεγόμενο «αγρηνόν».

ΑΓΡΗΝΟΝ

Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, ο Ομφαλός ήταν ο τάφος του δράκοντα Πύθωνα, υιού της Γαίας, τον οποίον σκότωσε ο θεός Απόλλων, για να καταλάβει το Μαντείο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΦΟΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΥΘΩΝΑ

Επίσης σύμφωνα με άλλους… ο Δίας άφησε ελεύθερους δύο αετούς από τα πέρατα του Σύμπαντος, για να βρουν το κέντρο της Γαίας. Αυτοί λοιπόν πέταξαν και συναντήθηκαν στους Δελφούς, στον Ομφαλό της Γαίας.


Οι Δελφοί….. βρίσκονται στην Χρυσή Τομή των εσχάτων Ορίων ανατολικά και δυτικά του αρχαίου κόσμου, όχι μόνο μεταξύ δύο συγκεκριμένων περιοχών, αλλά και ολόκληρου του Πλανήτη μας! Εκείνο όμως που έχει μεγάλη αξία… είναι η απάντηση στο παρακάτω ερώτημα: Άραγε… για ποιόν λόγο «τοποθέτησαν» τους Δελφούς στο συγκεκριμένο παράλληλο, δηλαδή…. στις 38°27΄30΄΄;

Αν ταξιδέψουμε για λίγο…… μερικές χιλιάδες χρόνια πίσω, τότε που όλες οι ήπειροι ήταν ενωμένες σε μία, την λεγόμενη Πανγαία….. όπου θα αποδείξω ότι από τις 360° του συγκεκριμμένου παραλλήλου κύκλου οι 180° είναι ξηρά και οι υπόλοιπες 180° θάλασσα.

ΠΑΝ ΓΑΙΑ-ΑΓΙΑ-ΑΙΓΑ...ΓΑΙΑ (ΓΗ)

Άραγε τι να γινόταν; Η Γαία έχει δύο άκρα; Μα φυσικά και όχι. Η Γαία, δηλαδή… η ξηρά της Γαίας, κάποτε,… πριν πολλά πολλά… ίσως εκατομμύρια χρόνια, είχε δύο άκρα. Λέγεται σήμερα…. ότι όλες οι ήπειροι ήταν ενωμένες σε μία ξηρά, που οι σημερινοί άνθρωποι την ονομάζουν Πανγαία....! Αλλά ας δούμε όμως τώρα ποια ενδεχομένως είναι τα ανατολικά και δυτικά άκρα αυτής της μεγάλης προϊστορικής ξηράς. Οι Δελφοί όπως ξέρουμε… ήταν χτισμένοι στην πλαγιά του Παρνασσού, σε ένα απόκρημνο βράχο που δεσπόζει της μικρής κοιλάδας του ποταμού Πλείστου. Το Δελφικό Μαντείο είχε χτιστεί στην βάση του ημικύκλιου των βράχων που διαμορφώνει το όρος Παρνασσού σε μία πλευρά του. Οι βράχοι αυτοί ονομάζονται Φαιδριάδες… που σημαίνει λαμπροί, αυτοί δηλαδή που ακτινοβολούν, διότι… φωτοβολούν/αντιφεγγίζουν και αντανακλούν τις ηλιακές ακτίνες.


Με την σημερινή ορολογία… θα έλεγα ότι αυτό ήταν ένα γιγάντιο «πιάτο»… με τις Φαιδριάδες στο μέσον του, να σχηματίζει ένα ημικυκλικό κατοπτρικό ανακλαστήρα. Φανταστείτε λοιπόν τώρα… το αυθεντικό αυγοειδές λιθάρι με το περίεργο πλέγμα, τον λεγόμενο «αγρηνό», γύρω του, εκεί που αρχικά ήταν η θέση του, μαζί με μία ακριβή αναστύλωση του όλου οικοδομήματος, με το ακριβές υλικό από το οποίο τότε κατασκευάστηκε. Ίσως μάλιστα να λειτουργούσε… ως ο μεγαλύτερος πομποδέκτης όλων των εποχών και της ανθρωπότητας…! Απλά ίσως να λειτουργούσε ως ένας γιγάντιος και φυσικός δέκτης ευνοϊκής ακτινοβολίας ή δύναμης από το Συμπαντικό χώρο. Ίσως δηλαδή… αποτελούσε έναν «Πνευματικό Ομφαλό» για τους Ανθρώπους από την Γαία προς το Σύμπαν, αλλά και από το Σύμπαν προς αυτούς, αν μάλιστα σκεφτούμε πως το όνομα του Απόλλωνα… αναλύεται ως «ἀεὶ βάλλων», δηλαδή… «αυτός που βάλλει συνέχεια». Και οι Ουρανοί βάλλονται συνέχεια από ουράνια (Απόλλων) και χθόνια (Γαία) ακτινοβολία.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΟΜΦΑΛΟΙ;

Ομφαλοί ηλεκτρομαγνητικών οπών λέγονται…. τα ηλεκτρομαγνητικά τρίγωνα στα οποία καταλήγουν και συνδέονται μεταξύ τους, όλα δηλαδή… τα τούνελ των ηλεκτρομαγνητικών τριγώνων οπών τμήματος του βόρειου ή νότιου ημισφαιρίου της Γαίας. Ηλεκτρομαγνητικό τρίγωνο στην Ελλάδα… έχουμε στους ΔΕΛΦΟΥΣ. Με τον ομφαλό των Δελφών, συνδέονται όλα τα ηλεκτρομαγνητικά τρίγωνα οπών του Ελλαδικού χώρου και μερικών άλλων εκτός της Δήλου, της Δωδώνης, της Ακρόπολης, της Ελευσίνας, της Μ. Ασίας (μέχρι των ηλεκτρομαγνητικών τριγώνων του 30ου μεσημβρινού. Οι Πρόγονοί μας το γνώριζαν αυτό καθώς και πολλές άλλε από τις ιδιότητές τους. Για το λόγο αυτό όπως γνωρίζουμε συνήθιζαν να χτίζουν τους ναούς και προπαντός τα Μαντεία κοντά στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία οπών. Κοντά δε στους Ναούς έχτιζαν και τις πόλεις, επειδή οι ηλεκτρομαγνητικές οπές σχηματίζουν… ισόπλευρα τρίγωνα και οι πόλεις σχηματίζουν ισόπλευρα τρίγωνα…. (όταν ακριβώς ενωθούν με νοητές γραμμές).


Η ηλεκτρομαγνητική οπή (ομφαλός) της Γαίας στους Δελφούς, έγινε μέσα στα χρόνια των 39.500.000 ετών, της Ακρόπολης στα χρόνια των 15.000.000 ετών, της Δήλου στα χρόνια του πρώτου μισού των 2.000.000 ετών. Το τούνελ που συνδέει τους Δελφούς με την Ακρόπολη βρίσκεται σε βάθος 1.650-1.950μ. περίπου. Της Δήλου το τούνελ που τη συνδέει με τους Δελφούς, βρίσκεται σε βάθος 1.950μ. περίπου, της Ελευσίνας το τούνελ που τη συνδέει με την Ακρόπολη, βρίσκεται σε βάθος 700-800μ. περίπου. Επίσης όλες οι ηλεκτρομαγνητικές οπές της Γαίας… όπου οι Πρόγονοι έχτιζαν τα Μαντεία και πολλούς από τους Ναούς, συνδέονται μεταξύ τους με τούνελ, που βρίσκονται σε μεγάλο βάθος. Από τους ομφαλούς μπορούμε να έχουμε μια ακουστική επικοινωνία με άλλους ομφαλούς και με άλλες ηλεκτρομαγνητικές οπές (πεδία), που είναι σε πολύ μεγάλες αποστάσεις από ημάς. Δηλαδή…. μπορούμε να επικοινωνούμε, να ακούμε φωνητικά και άλλων ειδών ηχητικά κύματα και να μεταδίδονται επίσης οι ψαλμωδίες των Ναών σε άλλες οπές. Επίσης οι λίθινοι ομφαλοί που βρίσκονται σε τοποθεσίες της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης και σε άλλα μέρη της Γαίας, όπου υπάρχουν ομφαλοί (ηλεκτρομαγνητικές οπές) και επίσης υπάρχουν πάλι αρχαίοι Ναοί, που απλά δεν είναι έργα άλλων λαών, αλλά των ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ….φυσικά… των ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Αν θέλετε να δείτε όλα τα μαθήματα, μπορείτε να δείτε την λίστα με τα 74 μαθήματα κάνοντας κλικ ΕΔΩ...

Στην ενότητα μας "Αρχαία Ελληνική Γλώσσα " μάθετε ό,τι αφορά την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!