Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και
όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.

Πλούταρχος

Breaking News

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 8ο

Γράφει ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

ΕΝΝΕΑ=(Εν- ΝΕΑρχή)

Παρακάτω θα δούμε όλες τις φάσεις… οι οποίες είναι ΕΝΝΕΑ… όσες και οι Μούσες… για να μπορούμε να κάνουμε την σύλληψη και την κατανόηση του… άυλου Κόσμου.


ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΤΩΝ ΓΗΙΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Η σύλληψη και η κυοφορία των ΝΕΩΝ ΙΔΕΩΝ γίνεται ΑΔΕΛΦΙΑ….στο σκοτάδι, στο εσωτερικό του Είναι, καθ’ ομοίωσιν της φυσικής κυοφορίας του εμβρύου. Χρειάζονται δηλαδή… ΕΝΝΕΑΦΑΣΕΙΣ….. όσες ακριβώς είναι και οι μήνες που βρισκόμαστε στην κοιλιά της Μανούλας μας…. όπου συντελείται η σωματική ολοκλήρωση του εμβρύου… κάτω από κανονικές συνθήκες.


ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ: Σ’ αυτήν την φάση αυτός που κάνει ΕΝΔΟΣΚΠΗΣΗ…. έχει ΑΓΝΟΙΑ της σύλληψης. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην φυσική εγκυμοσύνη, κατά την οποία μετά το 2ο μήνα διαπιστώνεται η σύλληψη του εμβρύου. Το ανθρώπινο Όν δεν αναγνωρίζει ακόμη την αλλαγή, η οποία επήλθε στην Διάνοιά του.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ: Το ανθρώπινο Όν αντιλαμβάνεται αμυδρά, κατόπιν κάποιων ενοχλήσεων (που συμβαίνει στον καθημερινό του βίο) …την ελαφριά διάσταση των ΑΠΟΨΕΩΝ του με τους άλλους, η οποία επήλθε μετά την Πρακτική της Ενδοσκόπησης.

ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ: Εδώ το ανθρώπινο Όν βρίσκεται σε φάση αποριών. Ποια θα είναι η φύση της νέας συλληφθείσης ΙΔΕΑΣ; Θα είναι σε δράση ή θα είναι παθητική η ουσία της; Τι θα προκύψει από την αλλαγή αυτής της στάσης του ένδον βίου, όταν ακριβώς θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα ΣΗΜΑΔΙΑ της κυοφορούμενης ΙΔΕΑΣ στο εξωτερικό του περιβάλλον, μεταξύ των οικείων, των γνωστών, των φίλων, στις οικογενειακές, κοινωνικές και επαγγελματικές του σχέσεις;

ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΑΣΗ: Το ανθρώπινο Όν είναι βέβαιο περί της ΑΛΛΑΓΗΣ της φοράς των ΣΚΕΨΕΩΝ του. Από τις νέες σκέψεις αρχίζει την ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ της εσωτερικής συγκροτήσεως του. Συγχρόνως αναζητάει στο εξωτερικό περιβάλλον ΕΔΑΦΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΟ και ΚΛΙΜΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για την μελλοντική γέννηση του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ του ΤΕΚΝΟΥ ή του ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ. Τέκνο του Εαυτού του θα είναι η νέα διαμόρφωση της εσωτερικής συγκροτήσεως του, η οποία θα επιθυμήσει να εκδηλωθεί.

ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΣΗ: Το ανθρώπινο Όν διαμορφώνει τις προϋποθέσεις δράσης του ΝΕΟΥ ΕΑΥΤΟΥ, ο οποίος προέκυψε από το « ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ». Η εγκυμοσύνη τώρα είναι πλέον εμφανής στους άλλους και η διαφορά των ΑΠΟΨΕΩΝ είναι ΟΡΑΤΗ και ΝΟΗΤΗ. Ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται την πλήρη αδιαφορία «των άλλων», οι οποίοι αποφεύγουν τις συζητήσεις σε κάθε νέα πρόταση περί αλλαγής προτύπων ζωής του ίδιου και των άλλων.

ΕΚΤΗ ΦΑΣΗ: Σ’ αυτή την φάση έχουμε την επιμονή του ανθρώπινου Όντος να συναντά την πλήρη ΑΡΝΗΣΗ ΕΠΑΦΗΣ των ΑΛΛΩΝ με ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. Κανείς δεν τον αποδέχεται. Το έμβρυο κινδυνεύει, διότι το ανθρώπινο Όν απελπισμένο, δεν βρίσκει διέξοδο και κατάλυμα. Ο χρόνος πιέζει…

ΕΒΔΟΜΗ ΦΑΣΗ: Το περιβάλλον καθίσταται ειρωνικό και λοιδορεί το ανθρώπινο Όν, το οποίο νομίζει ότι με τις νέες του Ιδέες «κοιμίζει γλαύκα εις Αθήνας».

ΟΓΔΟΗ ΦΑΣΗ: Το περιβάλλον αντιστέκεται σθεναρά και καθίσταται απολύτως ΕΧΘΡΙΚΟ, γιατί βλέπει ότι έφτασε η ώρα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και της ΑΡΣΗΣ του ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ της καθεστηκυίας τάξεως των παλιών προτύπων. Σε όλη την διάρκεια της κυοφορίας, το ανθρώπινο Όν οφείλει να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ το ή τα ΤΕΚΝΑ του στην ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ και την ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ. Το ανθρώπινο Όν δεν επιτρέπεται να ανακοινώνει στο περιβάλλον του τα εσωτερικά κυοφορούμενα προ της ανευρέσεως τόπου γεννήσεως και αισίου τοκετού.

ΕΝΑΤΗ ΦΑΣΗ: Μετά τις απελπισμένες αναζητήσεις του, το ανθρώπινο Όν ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ότι μόνο η ΑΝΥΔΡΟΣ, άγονος και ερημική νήσος ΔΗΛΟΣ… μόλις αναδυθείσα εκ των Υδάτων και μόλις εκ-δηλ-ωθείσα, τη βοήθεια του Ποσειδώνος , …..προσφέρεται να καταστεί ο τόπος της γεννήσεως των Διδύμων τέκνων του. Αποτέλεσμα της έλλειψης επιλογής σε προσφορότερο έδαφος, ο τοκετός στην άνυδρο και έρημο Δήλο …..ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ.

Οι ΕΝΝΕΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ) που προηγήθηκαν…. στην νοητική μας οθόνη μετατρέπονται σε συμβολικά δρώμενα και ερμηνεύονται ακόλουθα:

  1. Το Σκότος
  2. Η επίγνωση του Σκότους/Άγνοιας
  3. Ο Γάμος της Άγνοιας/Γνώσεως
  4. Η σύλληψη των Τέκνων/Ιδεών
  5. Η κυοφορία
  6. Ο τόπος γεννήσεως
  7. Οι συνθήκες προ της γέννησης
  8. Οι συνθήκες κατά τη γέννηση
  9. Η μετά τη γέννηση προοδευτική έλευσις του Φωτός.


ΑΔΕΛΦΙΑ….. δια της ΑΝΑΓΩΓΗΣ/ΨΥΧΙΚΗΣ Ανατάσεως του της Ψυχής Όμματος, ο καθείς από εμάς ανέρχεται πολύ αργά και με μύριους κόπους στον Νοητό Ορίζοντα του Παντός, εάν πράγματι επιθυμεί να παραμείνει στην ΟΔΟ της ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ και να μην παρεκκλίνει στην εύκολη πλάγια ΟΔΟ της ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΩΣ και της ΔΟΚΗΣΙΣΟΦΙΑΣ.

Για να οδηγηθεί ο καθένας μας στην ΗΛΙΑΚΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ των ΗΛΥΣΙΩΝ ΠΕΔΙΩΝ, εκστρατεύει από το ΣΚΟΤΑΔΙ …προς το ΗΜΙΦΩΣ….με τελικό προορισμό το….ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΝ ΑΠΑΣΤΡΑΠΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΦΩΣ.

Συμπέρασμα: Οι Μούσες… είναι βαθμίδες σύλληψης και κατανόησης για να ανακαλύψουμε το αόρατο.

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Αν θέλετε να δείτε όλα τα μαθήματα, μπορείτε να δείτε την λίστα με τα 74 μαθήματα κάνοντας κλικ ΕΔΩ...

Στην ενότητα μας "Αρχαία Ελληνική Γλώσσα " μάθετε ό,τι αφορά την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!