Black Hole: προσεχώς στο ηλιακό μας σύστημα                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Black Hole: προσεχώς στο ηλιακό μας σύστημα

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Black Hole: προσεχώς στο ηλιακό μας σύστημα

Black Hole: Τι θα συμβεί αν ξαφνικά πλησιάσει μια μαύρη τρύπα το ηλιακό μας σύστημα; Το σενάριο αυτό μπορεί να φαίνεται αδύνατο και προφανώς αν κάποια στιγμή γινόταν πραγματικότητα θα μπορούσε να σημαίνει την ολοκληρωτική καταστροφή της γης όπως την ξέρουμε.
Αυτός όμως ο λόγος το κάνει να είναι το τέλειο θέμα για μια μεγάλη ταινία καταστροφής του Hollywood. Θα ταιριάζει όμως το σενάριο του Hollywood με την πραγματικότητα; Ένας ερευνητής αστροφυσικής θα απαντήσει.


Πρώτα η είδηση. Ο Brad Peyton, σκηνοθέτης της ταινίας καταστροφής San Andreas πούλησε τα δικαιώματα για μια ταινία που ονομάζεται Black Hole. Η STX που αγόρασε τα δικαιώματα της Black Hole θα κάνει την ταινία, η οποία αναφέρεται στο τι θα συμβεί όταν μια μαύρη τρύπα εισέλθει στο ηλιακό μας σύστημα.

Black Hole: “Οι πόλεις θα δεχτούν επίθεση από γιγάντιους μετεωρίτες, οι ήπειροι θα καταστραφούν από τεράστια ηφαίστεια και τη μετατόπιση του άξονα της Γης θα προκαλέσει μια δεύτερη εποχή των παγετώνων. Όλο αυτό το διάστημα, μια ομάδα επιστημόνων, στρατιώτες και αστροναύτες θα πρέπει να εργαστούν από κοινού για να σώσουν τον πλανήτη από την επικείμενη παγκόσμια καταστροφή”, αναφέρει η περιγραφή της ταινίας.

Το Deadline επικοινώνησε με τον Nick Stone, ένα ερευνητή αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. “Θα έλεγα ότι δύο με τρεις από τις καταστροφές που αναφέρει το απόσπασμα είναι στην πραγματικότητα αρκετά εύλογες, εφόσον δεχόμαστε την υπόθεση μιας αδέσποτης μαύρης τρύπας στο ηλιακό μας σύστημα.”

Ο Stone εξήγησε υπάρχουν ένα σωρό μεταβλητές που θα αλλάξουν τις επιπτώσεις στη Γη, όπως το μέγεθος της μαύρης τρύπας και την απόσταση που βρίσκεται από το ηλιακό σύστημα. Μια “υπερμεγέθης” μαύρη τρύπα θα σκοτώσει τα πάντα, η ταινία πρέπει να δείξει μόνο μια “αστρική μάζα” οπότε δεν υπάρχει χώρος για πρωταγωνιστές.

Τώρα, αν η μαύρη τρύπα περάσει σε πολύ μεγάλη απόσταση, ο Stone προβλέπει ότι αστεροειδείς και άλλα αστρικά σώματα θα αρχίσουν να κινούνται προς τη Γη, αλλά αυτό θα μπορούσε να πάρει αιώνες. Ένα πιο κοντινό πέρασμα θα μπορούσε να διαταράξει την ζώνη των αστεροειδών και οι επιπτώσεις θα ερχόταν πολύ πιο σύντομα. Μια μέση απόσταση θα μπορούσε να αλλάξει επίσης την ελλειπτικότητα της τροχιάς της Γης, δημιουργώντας “ένα νέο κύκλο εποχών.”

“Κατά τη διάρκεια μιας πλησιέστερης προσέγγισης της Γης στον Ήλιο, οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν πάρα πολύ, πολύ περισσότερο από ό, τι σε ένα παραδοσιακό καλοκαίρι, ενώ κατά τη διάρκεια της μακρινής απόστασης, οι θερμοκρασίες θα έπεφταν κατακόρυφα πολύ πιο κάτω από ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα το χειμώνα,” ανέφερε ο Stone.

“Είναι δύσκολο να πει κανείς ποια θα ήταν η μακροπρόθεσμη επίδραση στο κλίμα, αλλά ανάλογα με την ελλειπτικότητα της τροχιάς της Γης θα μπορούσε να καταστεί εντελώς ακατάλληλο για ζωή.”

Στη συνέχεια υπάρχει το χειρότερο σενάριο: αν η μαύρη τρύπα περάσει πολύ κοντά από τον πλανήτη μας. “Εάν η μαύρη τρύπα περάσει πολύ κοντά στη Γη, οι παλιρροϊκές δυνάμεις θα μπορούσαν να σπάσουν το φλοιό της Γης, δημιουργώντας τεράστια ηφαίστεια. Ωστόσο, αν η μαύρη τρύπα περάσει τόσο κοντά, είναι πολύ πιθανό ότι η Γη θα αποβληθεί από το ηλιακό σύστημα, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, όπως το να παγώσει ολόκληρος ο πλανήτης.”

Ο Peyton θα είναι και ο σκηνοθέτης της ταινίας Black Hole σε ένα σενάριο που έγραψε μαζί με τον Philip Gawthorne.

Φήμες λένε ότι ο Dwayne Johnson θα είναι αυτός που θα σώσει τη Γη από τη Μαύρη Τρύπα (Black Hole). Για να δούμε.
Μπορεί ο άνθρωπος να νικήσει πραγματικά μια μαύρη τρύπα;

Στην ενότητα μας "Διάστημα" μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις έρευνες του διαστήματος!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


secnews.gr

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.