Συγχώρεση: Η θεραπευτική                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Συγχώρεση: Η θεραπευτική

..

Εγγραφείτε για συνεχή ενημέρωση με mail! (Μην ξεχνάτε την επιβεβαίωση εγγραφής)

Συγχώρεση: Η θεραπευτική

Γράφει: Βλαχοπούλου Χριστίνα. Ψυχοθεραπευτρια, Συμβουλευτικη Ψυχολογος BSc, MSc

Από τη συγχώρεση αναβλύζει η πίστη και η επίγνωση ότι θα τα καταφέρουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας, ότι έχουμε δικαίωμα στην ευτυχία, κάνοντας επιλογές και δημιουργώντας.

  • Ο αδύναμος δεν μπορεί να συγχωρέσει ποτέ. Η συγχώρεση είναι ικανότητα των δυνατών’ M. Ghandhi
  • Όταν συγχωρείς, ελευθερώνεις έναν φυλακισμένο και ανακαλύπτεις ότι ο φυλακισμένος ήσουν εσύ’ Lewis Smendes


Πολλές φορές η ζωή και οι σχέσεις με τους ανθρώπους μας επιφυλάσσουν απογοήτευση, αδικία και πόνο-συναισθήματα που μας οδηγούν στο μίσος, τον θυμό και τη δυστυχία.

Το αντίδοτο για όλα αυτά τα οδυνηρά συναισθήματα είναι η πίστη και η ελπίδα για το μέλλον. Η απόφαση για μια καινούργια αρχή και η αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.

Η συγχώρεση έχει, αναμφισβήτητα, λυτρωτική δύναμη αλλά πόσο εύκολο είναι να συγχωρέσεις όταν οι πράξεις κάποιου, μια κατάσταση- συχνά και τα ίδια τα λάθη μας- μας έχουν βυθίσει σε απελπισία;

Συγχώρεση δεν σημαίνει να δεχόμαστε και να ανεχόμαστε συμπεριφορές και καταστάσεις και να επιτρέπουμε σε κάποιον που μας έκανε κακό να εξακολουθεί να καταστρέφει τη ζωή μας.

Συγχώρεση είναι η απελευθέρωση και η εσωτερική γαλήνη που νιώθουμε όταν αφήνουμε πίσω μας ότι έχει γίνει και δεν μπορεί να αλλάξει. Όταν σταματάμε να αναμασάμε και να μεγεθύνουμε ότι μας ακινητοποιεί και μαυρίζει την ψυχική μας διάθεση.

Από τη συγχώρεση αναβλύζει η πίστη και η επίγνωση ότι θα τα καταφέρουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας, ότι έχουμε δικαίωμα στην ευτυχία, κάνοντας επιλογές και δημιουργώντας.

Όταν είμαστε δέσμιοι του μίσους, της εκδίκησης και του θυμού, είναι σαν να επιτρέπουμε σε κάποιον να έχει διαρκή έλεγχο στη ζωή μας, δηλητηριάζοντας την κάθε μέρα και ώρα της.

Όταν δεν συγχωρούμε δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ποτέ. Είμαστε ζωντανοί-νεκροί στο μνήμα του παρελθόντος. Ζούμε με τον ίδιο καθημερινό εφιάλτη που οδηγεί σε ασθένειες και προβλήματα υγείας, μας εμποδίζει να νιώσουμε αγάπη, να απολαύσουμε τις σχέσεις μας και να κάνουμε όνειρα.

Οι δυσκολίες και οι αρνητικές εμπειρίες μας δίνουν, ίσως, τα πιο πολύτιμα μαθήματα για τη μελλοντική μας ευτυχία, καθώς γινόμαστε πιο ώριμοι και δυνατοί στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και γνωρίζουμε καλύτερα τι θέλουμε και πώς μπορούμε να το αποκτήσουμε.

Η ζωή επιφυλάσσει σε όλους εκπλήξεις και ευκαιρίες, αλλά οι αλλαγές και τα θαύματα γίνονται μόνο όταν τα πιστεύουμε και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ευτυχία, απαλλαγμένοι από το βάρος και τους εφιάλτες του παρελθόντος.

Συγχωρήστε και κατόπιν ξεχάστε. Το παρελθόν έχει παρέλθει. Αφήστε το πίσω σας και συγκεντρωθείτε στο παρόν και σε ότι θα μπορέσει να σας φέρει χαρά και πληρότητα.

Μην αφήνετε αυτούς που σας πλήγωσαν κάποτε να σας πληγώνουν για πάντα με τη σκιά τους. Όσο ζούμε πρέπει να κοιτάζουμε και να προχώρημα μπροστά, γιατί αυτή είναι η μοναδική κατεύθυνση στη ζωή.

Στην ενότητα μας "Εναλλακτικά" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω απο τον κόσμο του Εναλλακτικού!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


iatronet.gr

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.