Θέμα: Προσεγγίζοντας την Ψυχή μας                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Θέμα: Προσεγγίζοντας την Ψυχή μας

..

Εγγραφείτε για συνεχή ενημέρωση με mail! (Μην ξεχνάτε την επιβεβαίωση εγγραφής)

Θέμα: Προσεγγίζοντας την Ψυχή μας

Γράφει ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Η Πνευματική μας ανέλιξη…. Αδέρφια…..είναι στην ουσία η ίδια ….η ίασή μας.


ΙΑΣΙΣ=ΝΟΣΗΜΑ+ΙΑΜΑ=421

Η αρχή της γήινης θυσίας και προσπάθειας του καθενός μας….λειτουργεί κάθε φορά που οι άλλοι μαθαίνουν έναν καλύτερο τρόπο, ακριβώς μέσα από το δικό μας πόνο. Στην ουσία όμως ο πόνος μας …δεν είναι το δώρο…..αλλά η ίασή μας. Μέσα λοιπόν από τον πόνο μας και την ίασή μας…βοηθάμε όλοι μαζί….οι καλόβουλοι χαρακτήρες…να φωτιστεί……όλη η Ανθρωπότητα ως ένα ενιαίο Σύνολο.


Το σώμα μας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό κι οφείλουμε να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε……είναι ο συν ταξΕΙδιώτης εις την ΠΟΡΕΙΑ μας…..ΕΔΩ εις τη μάνα ΓΑΙΑ και προσπαθούμε για μια βαθύτερη ΙΑΣΗ και μια ΑΛΛΑΓΗ… για πλήρη διεύρυνση της ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ.

Πολλές φορές όμως εμείς οι άνθρωποι….. έχουμε την εντύπωση ότι η θεραπεία μιας σωματικής κατάστασης ή ασθένειας δεν συνεπάγεται ασφαλώς ότι έχει συντελεσθεί και αξιοσημείωτη ίαση. Στην συγκινησιακή αυτή κατάσταση που βιώνουμε, όσο μεγαλύτερο είναι το τραύμα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η δυνατότητα μας για αξιοσημείωτη ΙΑΣΗ. Αντιμετωπίζουμε λοιπόν τις προσκλήσεις της ζωής με ΣΥΝΕΣΗ και ΘΑΡΡΟΣ.

Σε επίπεδο σκέψης, όσο μεγαλύτερη είναι η διαστρέβλωση εις το σύστημα των πεποιθήσεων, τόσο λοιπόν μεγαλύτερη θα είναι και η ίαση, εάν βέβαια….διορθωθεί αυτή η διαστρέβλωση. Δηλαδή….εάν ένας Χριστιανός ή Μωαμεθανός κλπ που έχει διαστρεβλωμένες πεποιθήσεις περί του θείου Όντος…..τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ίαση του και η θεραπεία του…οπότε καταβάλλει και μεγαλύτερα ποσά ενέργειας…για να αντιληφθεί και να θεραπευτεί…με αποτέλεσμα η μετάβαση του αυτή...της ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ να τον καταστήσει έτοιμο για την άνοδο του πνευματικά, ενώ ένας θεωρητικά….π.χ. Ελληνοτραφής άνθρωπος να νομίζει…ότι είναι πλέον κοντά στην ίαση του…και ψευδώς ίσως να μην καταβάλλει μεγάλα ποσοστά ενέργειας…και ίσως έτσι να χάσει το «τρένο»….λόγω της ολιγωρίας του …με το να το παίζει ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ….χάνοντας το επόμενο επίπεδο-στάδιο της ΑΝΕΛΙΞΗΣ του.

Το βασικό που οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι μας…ανεξάρτητα των πεποιθήσεών μας…είναι ότι η ίαση του κάθε ατόμου ξεχωριστά….επηρεάζει και την ίαση ολόκληρου του Σώματος της Ανθρωπότητας…..με επακόλουθο και την ίαση ολόκληρου του Πλανήτη μας. Εις την συνέχεια οφείλουμε να δούμε τι κρύβεται κάτω….από το ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ μας. Να δούμε τα λεπτότερα σώματα, τις λεπτότερες βαθμίδες της ύλης…..που μας περιβάλλουν…οι οποίες είναι με την σειρά οι εξής:

ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΣΩΜΑ-ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ-ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

Α) Το Αιθερικό…..διαπερνά όλο το υλικό μας σώμα….σαν να είναι ένα ακριβές αντίγραφο του ενεργειακού μας αποτυπώματος και αποτελείται από τις δονούμενες γραμμές του Φωτός.

Β) Το Αστρικό…..απαρτίζεται από την ύλη…..η οποία προέρχεται από το αστρικό επίπεδο του Συμπαντικού Ενεργειακού Πεδίου. Είναι ποτισμένο με απορρέοντα ενεργειακά φωτοχρώματα και αστραπές του Φωτός και η ευμετάβλητη ουσία του ανταποκρίνεται εις τις μεταβαλλόμενες συγκινήσεις μας, τις οποίες αντανακλά.

Γ) Το Νοητικό…είναι φτιαγμένο από δύο επίπεδα της Ύλης:


  1. Την κατώτερη Νοητική Ουσία που παίρνει ζωή…..κερδίζοντας γνώση…..αλλά όμως χρωματίζεται με Συναίσθημα.
  2. Την ανώτερη Νοητική Ουσία….που είναι το βασίλειο της Καθαρής Γόνιμης Σκέψης….της ΣΟΦΙΑΣ, της κατανόησης….εις το επίπεδο εις το οποίο κατοικεί η Ψυχή.


Η ΨΥΧΗ μας…..είναι θρονιασμένη μέσα εις την ανθρώπινη Αύρα μας, εις την περιοχή λαβής του στέρνου, εις τον θυμό αδένα….αλλά ταυτόχρονα όμως ζει…και εις το εξαιρετικά λεπτό υλικό του Ανώτερου Νοητικού Επιπέδου του Ανθρώπινου Ενεργειακού Πεδίου. ( Και για να κάνω εδώ μία παρένθεση και να επισημάνω ότι….οι επιστήμονες σήμερα με έκπληξη έχουν ανακαλύψει φυσικά…ότι όταν ένας έχει κόψει το χέρι του…διαπιστώνεται πλέον ότι πράγματι έχει φαγούρα εις το κομμένο χέρι του κλπ σαν να υπήρχε….κι αυτό συμβαίνει απλά διότι ο εγκέφαλος μας….δηλαδή εις την ουσία η Ψυχή μας….. βλέπει ακόμη ολόκληρο το σώμα ως ένα σύνολο …το βλέπει δηλαδή…ενεργειακά.)

Έτσι ΑΔΕΛΦΙΑ ….καθώς εξελισσόμαστε…. πρώτα αποκτούμε τον ΕΛΕΓΧΟ του Υλικού Σώματος μας και εις τη συνέχεια με την ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ….τιθασεύουμε τα ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ μας.(π.χ. ..κάποιος που επιθυμεί να κόψει το τσιγάρο…. ενώ ξέρει ότι του προξενεί βλάβη για το σώμα του, εν τούτοις συνεχίζει να καπνίζει συνειδητά, βλάπτοντας έτσι τον εαυτό του…..βάζοντας μέσα του το (κακό), δηλαδή τις βλαβερές ουσίες, διότι νομίζει ότι εις την ουσία ΕΞΟΡΚΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ…ενώ εις την πράξη κάνει (κακό) εις τον οργανισμό του. Για να σταματήσει κάποιος το κάπνισμα του τσιγάρου…οφείλει να έχει ΑΥΤΟ-ΕΛΕΓΧΟ του σώματός του (κινήσεις-συνήθειες-πακέτο-μάρκα τσιγάρων-αναπτήρας/σπίρτα κλπ) και πλήρη ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ώστε να τιθασεύσει τα συναισθήματά του…βρίσκοντας ΛΥΣΕΙΣ…..και όχι να μπαρουτιάζεται να αυτοπυρπολείται συνεχώς εις τη ζωή του.

Η μάχη και η διαμάχη…είναι με τον ΕΑΥΤΟ μας….κι αν νικήσουμε τον ΕΑΥΤΟ μας …τότε θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο ΒΗΜΑ ….προς τα εμπρός και θα βλέπουμε …με όραμα το μέλλον μας.) Έτσι για να γυρίσουμε λίγο πίσω εις την Ψυχή του Ανθρώπου….διαπιστώνουμε ότι ένα μέρος της είναι ΛΟΓΙΚΟ και ΝΟΗΤΙΚΟ και ένα άλλο να είναι ΑΛΟΓΟ και ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ.

Τώρα…το πιο καλύτερο μέρος του Λογικού…προέρχεται από την ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ, ενώ το χειρότερο από την ΔΙΑΦΟΡΑ και το καθένα από αυτά βρίσκεται γύρω από το κεφάλι μας….έτσι ώστε τα άλλα μέρη της Ψυχής και του Σώματος να υπηρετούν σαν ένα ανώτερο μέρος ολόκληρου του Φυσικού Σώματος.

Η Ομοιότητα…ωθεί όλα όσα υπάρχουν με την γενική κίνηση ολόκληρης της Σφαίρας του Σύμπαντος…από την Ανατολή….προς την Δύση…περιστρεφόμενα τυχαία…από την Ανώτερη Δύναμη της Ομοιότητας. Έτσι αυτή η κίνηση της Διαφοράς, όντας χωρισμένη σε αρμονική αναλογία….παίρνει την τάξη των ΕΠΤΑ ΚΥΚΛΩΝ. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο…που έχουμε ακριβώς ΕΠΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ….διότι σε όλα τα ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΟΝΤΑ….επικρατεί ο ΣΕΠΤΟΣ ΙΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΤΑ. Εις την ουσία έχουμε ΕΠΤΑ εξωτερικές διαστάσεις και κάθε διάσταση έχει ΕΠΤΑ επίπεδα….και κάθε επίπεδο υπάρχουν 12 εσωτερικές διαστάσεις εξέλιξης. Εδώ εις τη Γαία…επικρατούν τα 4 στοιχεία της τρίαινας του Ποσειδώνα που είναι αντίστοιχα:

H Γη, ο Αήρ, το Ύδωρ και το Πυρ.

Εις τον πλανήτη Γαία και σε κάθε πλανήτη με τις ανάλογες δονήσεις…υπάρχουν 3 διαστάσεις:

1η ΔΙΑΣΤΑΣΗ…..είναι οι διάφοροι Λίθοι και τα Ορυκτά….τα οποία μετουσιώνονται εις το 7ο επίπεδο σε Κρυστάλλους….οι οποίοι μας βοηθούν για την απεμπλοκή των 7 ενεργειακών μας κέντρων (τσάκρας).

2η ΔΙΑΣΤΑΣΗ….είναι τα διάφορα Φυτά και τα Ζώα

3η ΔΙΑΣΤΑΣΗ…..είναι το Ανθρώπινο Όν.


Τώρα τα όσα μας συμβαίνουν….εδώ εις τον Πλανήτη Γαία….είναι ακριβώς ότι έχουμε κερδίσει…..κατά κάποιο τρόπο από τα προηγούμενα χρόνια…..και «θερίζεται» από την Ψυχή μας…..η οποία παίζει το ρόλο της «θεριστικής» …μηχανής-κομπίνας…..ακριβώς όταν τελειώσει η καθεμία από τις γήινες ζωές μας. Έτσι χρειαζόμαστε…ΟΛΟΙ μας ΑΔΕΛΦΙΑ….να έχουμε μια ανάπτυξη…..σαν Οντότητες….έναν εξευγενισμό και να κάνουμε μια πλήρη ΚΑΘΑΡΣΗ….όλων αυτών των λεπτών σωμάτων…..που αποτελούν και το μέγιστο ΣΚΟΠΟ της εφήμερης Ανθρώπινης Ύπαρξης μας…..εδώ κάτω εις το Γήινο Επίπεδο.

ΑΔΕΛΦΙΑ…..οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ μας …..εις την εξέλιξη (ΕΞ-ΕΛΙΞ-Η) του Σύμπαντος Κόσμου….αρκεί φυσικά να μην πάρουν αέρα τα μυαλά μας….όπως θα έχετε διαπιστώσει κι εσείς από ορισμένους (επώνυμους ερευνητές και συγγραφείς)….αλλά και κάποιους (άλλους) που μια μέρα ξύπνησαν…μέσα στο διαδίκτυο…και το παίζουν φωστήρες επί παντός επιστητού και η μαγκιά πάει σύννεφο και εις το τέλος γίνεται μία παραπλάνηση και σύγχυση ιδεών.

Αυτό που το καταλαβαίνουμε σχεδόν όλοι μας είναι….ότι μπορούμε με σύνεση και με φροντίδα να πετύχουμε μια μεγαλύτερη κατανόηση/συγχώρεση/απελευθέρωση….από όλες τις ΕΓΩΙΣΤΙΚΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ και ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ μας….ώστε τα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ μας ΣΩΜΑΤΑ να διευρυνθούν πιο έντονα. Αυτήν την περίοδο φυσικά είναι και το ζητούμενο. ΑΔΕΛΦΙΑ….θέλουμε πλέον ανάμεσά μας ανθρώπους ΚΑΘΑΡΟΥΣ…..και όχι ανθρώπους που τους εξουσιάζουν οι αδυναμίες συλλογής χρήματος και μόνον….και μέσα εις την ματαιοδοξία τους και τον Εγωισμό τους …να το παίζουν μερικοί και ΕΚΛΕΚΤΟΙ….και να κοροϊδεύουν και να εκμεταλλεύονται τους συνανθρώπους τους….πουλώντας….φύκια με μεταξωτές κορδέλες….! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ….ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ….και ΟΥΔΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥΝΟΥ. ΤΕΛΕIΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Οι Γνώσεις είναι μέσα μας.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΔΙΟΔΟ ΣΑΣ……με το ΔΙΑΤΙ και το ΔΙΟΤΙ….και θα βρείτε μέσω της Ελληνικής Γραμματείας…στην οδό της αναζήτησης…την μεγάλη ΟΔΟ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Σήμερα οι δύσκολες φαινομενικά-πραγματικά συνθήκες που ζούμε και αντιμετωπίζουμε….μας δίνουν την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ….για να ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ την πλήρη ΑΡΜΟΝΙΑ….με την ΠΗΓΗ του ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΥ ΦΩΤΟΣ….από την οποία εκπορευόμαστε….την ονομαστή μεγάλη ΨΥΧΑ.

Η ΑΡΜΟΝΙΑ…..Αδέλφια…..είναι η λέξη ΚΛΕΙΔΙ….που με την σειρά της κάνει δυνατή την τελική ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ της ΨΥΧΗΣ μας….αυτή την φορά όμως εμπλουτισμένη πια…… από την ίδια την διαδικασία της ΕΚΦΡΑΣΗΣ/της ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ/της ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ….εις την δική της Πηγή, το Π-ΝΕΥΜΑ.

( ΑΡΜΟΝΙΑ=ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ=272 )

ΕΡΡΩΣΘΕ και ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Στην ενότητα μας "Εναλλακτικά" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω απο τον κόσμο του Εναλλακτικού!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.