Ο Υπερίων Ήλιος                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Ο Υπερίων Ήλιος

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Ο Υπερίων Ήλιος

Γράφει ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Το Ομηρικό όνομα του Ήλιου. Οι επιστήμονες χαρακτήρισαν έως τώρα τον Υπερίωνα λέγοντας τον: «σφουγγάρι στο διάστημα»…όπου μας το θυμίζει ακριβώς ο δορυφόρος του Κρόνου Υπερίωνας…!


Ένα από τα πιο παράξενα σώματα του Ηλιακού Συστήματος, ο μικροσκοπικός αυτός δορυφόρος του Κρόνου Υπερίωνας, φωτογραφήθηκε από μικρή απόσταση από το σκάφος Cassini το έτος 2005. Πυκνοί, απόκρημνοι κρατήρες από μετεωρίτες δημιουργούν μια επιφάνεια που θυμίζει ένα σπόγγο. Ο Υπερίωνας λοιπόν έχει διάμετρο μόλις 266 χιλιόμετρα, το σχήμα του είναι ακανόνιστο και η περιστροφή του χαοτική.


Δυναμικό σύστημα είναι το Ηλιακό σύστημα, το οποίο είναι μη γραμμικό. Ήδη γνωρίζουμε ότι στα μη γραμμικά δυναμικά συστήματα εμφανίζονται χαοτικές κινήσεις. Αυτό είναι γενική ιδιότητα των μη γραμμικών συστημάτων. Συνεπώς περιμένουμε-αναμένουμε και χαοτικές κινήσεις πλέον και στο Ηλιακό μας σύστημα.

Απλώς τώρα ήρθε η ΩΡΑ….! ΑΡΩ.

Μια τέτοια λοιπόν χαοτική κίνηση στο Ηλιακό μας σύστημα είναι η κίνηση του Υπερίωνα, ο οποίος ως ένας μικρός δορυφόρος του Κρόνου με ανώμαλο σχήμα (με διαστάσεις περίπου 410´260´220 χλμ). Έχει παρατηρηθεί ότι η διεύθυνση του άξονα περιστροφής του και η γωνιακή του ταχύτητα εκτελούν χαοτική κίνηση. Θεωρητική μελέτη της κίνησης αυτής δείχνει ότι η εκδήλωση της χαοτικής κίνησης είναι συνέπεια του γεγονότος ότι ο Υπερίων προσπαθεί να ταλαντωθεί μεταξύ δύο συντονισμών (πρόκειται για τους συντονισμούς 3/2 και 1/1 μεταξύ περιστροφής περί τον άξονά του και περιφοράς περί τον Κρόνο) και η επικάλυψη αυτή των συντονισμών είναι ένας από τους μηχανισμούς δημιουργίας χάους. Η περίπτωση του Υπερίωνα είναι η μόνη, μέχρι στιγμής, περίπτωση όπου έχουμε άμεση παρατήρηση χαοτικής κίνησης στο Ηλιακό μας σύστημα. Να ξέρετε ΑΔΕΡΦΙΑ ότι σχεδόν όλα τα δυναμικά συστήματα στη φύση είναι μη γραμμικά. Η βασική ιδιότητα μιας χαοτικής κίνησης είναι η ευαίσθητη εξάρτησή της από τις αρχικές συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι δύο τροχιές που ξεκινούν με αρχικές συνθήκες που ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους, μετά από λίγο απομακρύνονται εκθετικά, έτσι ώστε η τελική κατάσταση να είναι τελείως διαφορετική για τις δύο αυτές τροχιές. Ο όρος εκθετική απομάκρυνση σημαίνει ότι, αν αρχικά η διαφορά είναι ίση προς 1, στις επόμενες χρονικές στιγμές η απομάκρυνση θα γίνει 2, μετά 4, μετά 8, κ.ο.κ….. έτσι ώστε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα η απομάκρυνση να γίνει τεράστια. Αυτό συμβαίνει με τις χαοτικές κινήσεις και γι’ αυτό το λόγο η κίνηση εμφανίζεται ως χαοτική.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ…. ΑΝΟΙΞΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ …ΦΩΤΟΧΥΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ …..ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΟΤΙΚΗ …ΧΩΡΙΣ ΟΙ «ΑΝΤΙΠΛΑΛΕΣ» ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΟΥΝ….. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ......«ΑΙ ΠΥΛΑΙ»….!
«Ὑπερίονος Ἠελίοιο» μας αναφέρει….ο (Ὃμηρος) . Ήρθε λοιπόν η ΩΡΑ : «οράν φάος ηελίοιο».

Αλλά οφείλουμε να μην ξεχνάμε ότι στην Ελληνική Μυθολογία ο Τιτάνας Υπερίωνας ήταν εκείνος που γέννησε με την αδελφή του Θεία….τον Ήλιο, την Σελήνη και την Ηώ. Απλώς η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ-ΜΥΘΟΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ….ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ….ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ «ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ…!

Στη κυριολεξία λοιπόν ο Υπερίων τόσο κατά το όνομα (= αυτός που υπερίπταται της Γαίας), όσο και κατά την έννοια αποδίδει τη πρώιμη αντίληψη των ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ συγκεκριμένων ουρανίων φαινομένων επί 24ώρου βάσεως.

«Υπερίων, Υπερίων ουράνιον φως, δεξιέ μεν γενέτωρ ηούς, ευώνυμε νυκτός.
Υπερίων, Υπερίων ουράνιον φως. Έργων σημάντωρ αγαθών, ωροτρόφε κούρε,
κοσμοκράτωρ αειθαλής, αμίαντε, χρόνου πάτερ, πάτερ αθάνατε, δέσποτα κόσμου, αθάνατε...
Υπερίων... δέσποτα κόσμου.»


Από το Χάος γεννιέται ο Ουρανός και η Γη ( Γαία ). Αυτή είναι η στιγμή που ο άνθρωπος κάνει την πρώτη του υπέρβαση, την πρώτη διαφοροποίηση την πρώτη του αφαιρετική σκέψη, την πρώτη πνευματική κατάκτηση. Από αυτούς γεννήθηκαν μεταξύ άλλων και οι Τιτάνες, ( Υπερίων, Ωκεανός, Κρόνος, Ιαπετός, Κοίος, Κρίος, Θεία, Ρέα, Θέμις, Μνημοσύνη, Φοίβη, Tηθύς ), το πρώτο «δωδεκάθεο», έξι άνδρες και έξι γυναίκες.

Οι δώδεκα «Θεοί» αντιπροσωπεύουν τα μέλη του όντος, της αλήθειας, δηλαδή του Δία και είναι έξι θηλυκά και έξι αρσενικά.


Η Ήρα αντιπροσωπεύει την μάνα γη.
Η Αθηνά την σοφία.
Η Αφροδίτη την αγάπη και τον έρωτα.
Η Άρτεμης την άγρια φύση.
Η Δήμητρα την καλλιέργεια.
Η Εστία την κατοικία και την φωτιά.

Ο Απόλλων την φωτεινότητα και την διαυγή σκέψη.
Ο Ερμής την πανουργία και την διάδοση των νέων αντιλήψεων.
Ο Άρης τον αγώνα και τον πόλεμο.
Ο Ποσειδώνας το υγρό στοιχείο.
Ο Ήφαιστος την μηχανική λειτουργία της φύσης.
Ο Διόνυσος την έκσταση.

Αυτό είναι και το δεύτερο εξελιγμένο δωδεκάθεο, το σύστημα αντίληψης της πραγματικότητας της δεύτερης πνευματικής γενιάς των Ελλήνων. Το πνευματικό άλμα αυτό ήταν γιγαντιαίο ΑΔΕΛΦΙΑ και διήρκησε μετά σιγουριάς αιώνες πολλούς. Όλοι οι Τιτάνες συμβολίζουν μία κατάσταση του όντος που συνέλαβε η ανθρώπινη συνείδηση.


Ο Υπερίων λοιπόν είναι ο πατέρας του Ήλιου και της Σελήνης, συνειδητοποίηση του φωτός, της ενέργειας, ο Ωκεανός του υγρού στοιχείου, ο Κρόνος του χρόνου κ.ο.κ. Ο Κρόνος παίρνει την εξουσία στα χέρια του εκθρονίζοντας τον πατέρα του Ουρανό. Είναι η χρονική στιγμή που ο άνθρωπος συνειδητοποιεί την εξουσία του χρόνου πάνω του. Οι Έλληνες έδωσαν την εξουσία στον Κρόνο (Χρόνο) τον απρόβλεπτο και όχι στον Υπερίωνα (φως), που είχαν κατανοήσει ήδη την λειτουργία του και τον είχαν σαν σταθερή βάση για να διεισδύσουν στην περαιτέρω κατανόηση του όντος. Ο Κρόνος (Χρόνος) ΑΔΕΛΦΙΑ… καταβροχθίζει όλα τα παιδιά που του γεννάει η σύζυγός του Ρέα. Αυτό είναι και το στάδιο της αντίληψης της θνητότητας όλων των έμβιων όντων.
Αυτού…. που θα αντιληφθεί την αιωνιότητα, το πνευματικό επίπεδο του ανθρώπου που αντιλαμβάνεται την αιωνιότητα μέσα στην συνέχεια της ζωής, που ανανεώνεται και ξανανιώνει συνεχώς, με το να αναπαράγεται και να πεθαίνει. Ένα συγκεκριμένο άτομο, ένα Εγώ είναι θνητό, αλλά ο άνθρωπος όχι.

Πολύ απλά σήμερα στην εποχή μας: Ο ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΕΠΕΣΕ…..!

Ο Υπερίων (Αγγλ. Hyperion) είναι ένας δορυφόρος του πλανήτη Κρόνου. Πήρε το όνομά του από τον τιτάνα Υπερίων της ελληνικής μυθολογίας. Η άλλη του σημερινή ονομασία είναι Κρόνος VII (Saturn VII). O Υπερίων έχει φωτογραφηθεί αρκετές φορές από μέτριες αποστάσεις από το Κασσίνι. Υπήρχε ένα κοντινό στοχευμένο πέρασμα από αυτόν, από απόσταση 500 χιλιομέτρων στις 26 Σεπτεμβρίου 2005.

Με το όνομα Υπερίων φέρονται:


  • Υπερίων (Τιτάνας): Ένας εκ των Τιτάνων στην ελληνική μυθολογία.
  • Υπερίων (Ήλιος): Ομηρικό όνομα του Ήλιου.
  • Υπερίων (Πριάμου): Ένας εκ των γιων του Πριάμου.
  • Υπερίων (Μεγάρων): Γιος του Αγαμέμνονα των Μεγάρων.
  • Υπερίων (δορυφόρος): Δορυφόρος του πλανήτη Κρόνου
  • Υπερίων (Δεξαμενόπλοιο): Δεξαμενόπλοιο του ελληνικού στόλου.
  • Υπερίων (Πετρελαιοφόρο): Πετρελαιοφόρο του ελληνικού στόλου.

ΕΡΡΩΣΘΕ (Ε.Ι.)

Στην ενότητα μας "Αρχαία Ελλαδα " μπορείτε να διαβάζετε και να μάθετε για τους λαμπρούς προγόνους μας!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!
*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.