Μάθε να γειώνεις τον θυμό των άλλων                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Μάθε να γειώνεις τον θυμό των άλλων

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Μάθε να γειώνεις τον θυμό των άλλων

Η καθημερινή πίεση στη δουλειά αλλά και ο αγχώδης σημερινός τρόπος ζωής περιορίζει τις αντοχές όλων. Υπάρχουν δηλαδή, αυξημένες πιθανότητες να συναντήσεις όλο και περισσότερους ανθρώπους που σου κάνουν τα νευράκια "τσαταλάκια". Πριν το ρίξεις στα λεξοτανίλ, δοκίμασε μερικούς απλούς τρόπους για να εξουδετερώσεις τα οργισμένα άτομα που σε περιβάλλουν, προς όφελος και των δυο σας.1. Κράτα την ψυχραιμία σου: μην αφήνεις κανένα να πατάει τα κουμπιά σου. Αν οργιστείς και εσύ, δεν θα βγάλεις καμία άκρη. Πριν απαντήσεις σε κάποιο οργισμένο σχόλιο, περίμενε και μέτρα μέχρι το δέκα. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Αν νιώθεις τον θυμό σου να συνεχίζει να φουντώνει, μέτρα ξανά αντίστροφα, μέχρι το ένα. Το ξέσπασμα των άλλων αποτελεί αντανάκλαση του εαυτού τους, όχι δική σου. Η επιτυχία σου είναι να καταφέρεις να ελέγξεις τον εαυτό σου. Προσπάθησε να σκεφτείς κάτι ευχάριστο.


2. Παρατήρησε τη γλώσσα σώματος του ανταγωνιστή: οι διεσταλμένες κόρες των ματιών, το τρεμοπαίξιμο των ρουθουνιών, η άκαμπτη στάση, οι απειλητικές κινήσεις, η γρήγορη αναπνοή είναι προειδοποιητικά σημάδια. Κάνε ένα βήμα πίσω και πάρε μια διαλλακτική στάση. Αν πρέπει να αντιμετωπίσεις ένα ήδη ταραγμένο άτομο, ζήτα του να μιλήσει για το πώς αισθάνεται εκείνη τη στιγμή.

3. Ζήτα του να καθίσει: όταν η κουβέντα γίνεται στα όρθια, η ένταση κλιμακώνεται ευκολότερα.

4. Άνοιξε τα αυτιά σου: άκου κι άσε τον άλλον να εκτονωθεί, χωρίς να διακόπτεις. Το ενδιαφέρον για τα λεγόμενα του, πρέπει να φαίνεται ζωγραφισμένο στο πρόσωπο και τα μάτια σου.

5. Αφού ο άλλος εκτονωθεί αρκετά κάνε του κάποιες ερωτήσεις με ήρεμο τόνο. Ζήτα του να σου διευκρινίσει και να αναπτύξει αυτά που εννοεί, χωρίς όμως να του ζητάς να δικαιολογηθεί.

6. Δείξε ότι συμπάσχεις. Πες κάτι σαν: "Καταλαβαίνω γιατί τα έχεις πάρει τόσο πολύ". Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνείς. Σημαίνει ότι παρακολουθείς τι λέει και ότι τα συναισθήματά του είναι δικαιολογημένα – κάτι που πάντα ισχύει.

7. Αφού ακούσεις ό,τι έχει να σου πει, πρότεινε ή ζήτα μια λύση που να καλύπτει τις ανάγκες και των δύο.

8. Εξάντλησε όλα τα περιθώρια: αν η υπόθεση εξελίσσεται σε δράμα και ο συνομιλητής συνεχίζει τον καυγά με φωνές ρώτα τον: "Τι θέλεις να κάνω εντέλει; Τι θα σε ικανοποιούσε αυτή τη στιγμή;". Έπειτα, είτε συμφώνησε μαζί του, είτε εξήγησέ του γιατί δεν μπορείς να τον ικανοποιήσεις και σταμάτα την κουβέντα.

Στην ενότητα μας "Αυτογνωσία" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω απο το θέμα αυτό!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


sciencearchives

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.