Συναγερμός σε χώρο πυρηνικών αποβλήτων μετά την κατάρρευση σήραγγας                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Συναγερμός σε χώρο πυρηνικών αποβλήτων μετά την κατάρρευση σήραγγας

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Συναγερμός σε χώρο πυρηνικών αποβλήτων μετά την κατάρρευση σήραγγας

Πηγή: DOE/Handout via REUTERS
Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το χώρο αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων στο Hanford της Ουάσιγκτον, έπειτα από κατάρρευση τούνελ που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των επικίνδυνων υλικών.


Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σιάτλ, έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν και αυτοί που εργάζονταν μέσα σε πιο απομακρυσμένα κτίρια ειδοποιήθηκαν από τους προϊσταμένους τους νωρίς το πρωί να βεβαιωθούν ότι «ο εξαερισμός είναι κλειστός» και να «μην φάνε ούτε να πιουν».

(Πηγή: DOE/Handout via REUTERS)


Η σήραγγα βρίσκεται κοντά σε ένα εργοστάσιο πλουτωνίου και ουρανίου και κατέρρευσε πιθανότατα από δονήσεις λόγω έργων οδοποιίας που πραγματοποιούνται σε κοντινή περιοχή. Η κατάσταση κρίνεται πολύ σοβαρή καθώς η σήραγγα χρησιμοποιείται για την αποθήκευση εξαιρετικά ραδιενεργών υλικών και εξοπλισμών, όπως για παράδειγμα τα τρένα που μεταφέρουν ραδιενεργά καύσιμα.

Πάντως, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, δεν υπάρχουν ενδείξεις διαρροής ραδιενέργειας εξαιτίας του συμβάντος.
Δείτε και μερικά βίντεο:Στην ενότητα μας "Επικαιρότητα" μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


Πηγή άρθρου cnn.gr

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.