Συμβουλές                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Συμβουλές

..

Εγγραφείτε για συνεχή ενημέρωση με mail! (Μην ξεχνάτε την επιβεβαίωση εγγραφής)

Συμβουλές

Γράφει ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Εάν εφαρμόσεις τις παρακάτω συμβουλές …. ποιος ξέρει… μπορεί να ξεφύγεις από εκεί που είσαι ήδη κολλημένος… και δεν το ξέρεις.


Μην σκέπτεσαι άνθρωπε συνέχεια τα προβλήματά σου. Μην τα ανακυκλώνεις συνεχώς. Η πολλή σκέψη να ξέρεις… καταναλώνει και πολύ μεγάλη ενέργεια. Η πολλή σκέψη σε κάνει να φαίνεσαι γέρος και άρρωστος. Όταν λοιπόν στο γύρω σου περιβάλλον… διαπιστώσεις ότι είναι γεμάτο με αρνητικές σκέψεις και υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σκέφτονται και πράττουν αρνητικά, μην αφήσεις τον εαυτό σου, να γίνει από απροσεξία… ένας κακός «αγωγός»… τέτοιων συχνοτήτων.

Να εστιάζεις πάντοτε στο νου σου τις θετικές όψεις της ζωής και βρες πράγματα που πράγματι σε χαροποιούν και σε κάνουν να χαμογελάσεις.

Σταμάτα επιτέλους να μιλάς πολύ και γενικά πρόσεχε, ώστε να μην παραμιλάς συνέχεια. Μην χάνεις τον έλεγχο σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι … είτε λένε λόγια… είτε κάνουν πράξεις. Καλύτερα εσύ ο ίδιος… να κάνεις πράξεις… με ουσία και μ’ ένα νόημα. Ξεκόλλα… επιτέλους…. και μην κοιτάς και κολλάς συνέχεια σε κάτι … όλη την ώρα, διότι αυτό μπορεί να σου αποβεί βλαβερό για την υγεία σου και για τα μάτια σου. Μην αγωνιάς και αγχώνεσαι πάρα πολύ και γενικά μην θυμώνεις υπερβολικά. Τα συναισθήματα αυτά , θα βλάψουν το συκώτι σου και τα έντερά σου.

Όταν εργάζεσαι πολύ σκληρά και δουλεύεις για καμιά ώρα συνεχώς… τότε κάνε μια στάση… ένα μικρό διάλλειμα περίπου για 10 λεπτά, αυτό θα σε ξεκουράσει. Όταν πρόκειται να κάνεις κάτι, γενικά μην βιαστείς να το κάνεις στα γρήγορα και δώσε στον εαυτό σου ένα περιθώριο χρόνου σκέψης. Γενικά μην είσαι πολυπράγμονας, κάνοντας πολλά και διάφορα πράγματα μαζί. Στο τέλος δεν θα έχεις σε κανένα επιτυχία. Γενικά προσπάθησε να μην τρως πάρα πολύ. Να σηκώνεσαι από το τραπέζι, μόλις ήδη έχεις χορτάσει, χωρίς να έχεις επιβαρύνει το στομάχι σου, γιατί αυτό μπορεί να βλάψει την σπλήνα σου. Όταν αισθάνεσαι λίγο πεινασμένος, απλά τσίμπησε κάτι. Μην κάνεις μόνον σωματικές ασκήσεις, χωρίς να γυμνάζεις παράλληλα και το νου σου. Χρειάζεται να έχεις μέσα σου, μία ισορροπία. Δημιούργησε δικά σου παιχνίδια και εφαρμόστε τα. Όχι απλά σαν μία διασκέδαση, αλλά για τη χαρά που μπορεί να σου προσφέρει η ιδέα αυτή. Στο κάθε παιχνίδι βρίσκει κανείς τον εαυτό του και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση και χαρά από αυτή.

Εάν εφαρμόσεις τις παραπάνω συμβουλές ….…κάτι θα κερδίσεις στο τέλος…. για τον εαυτό σου.

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Στην ενότητα μας "Αυτοβελτίωση" μπορείτε να διαβάσετε βιωματικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στο να αυτοβελτιωθείτε!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.