Μαγνήτης - Η έλξη των ατόμων                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Μαγνήτης - Η έλξη των ατόμων

..

Εγγραφείτε για συνεχή ενημέρωση με mail! (Μην ξεχνάτε την επιβεβαίωση εγγραφής)

Μαγνήτης - Η έλξη των ατόμων

Γράφει ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Το να γνωρίζουμε το περιεχόμενο του δικού μας μαγνήτη… δηλαδή το πόσο ελκύουμε κάποιον ή κάποια, μας καθιστά έναν άνθρωπο, ο οποίος συνειδητά ιεραρχεί και αποφασίζει σε ότι κι εάν του τύχει στη ζωή του.
Έτσι ταυτόχρονα κατανοεί όλο και καλύτερα… γιατί οι άλλοι άνθρωποι πράττουν μ’ ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και όχι με κάποιον άλλο. Οπότε το τι νιώθουμε και το πώς αισθανόμαστε καθορίζει και την ακτινοβολία μας. Ελκύει ακριβώς ανθρώπους που αναζητούν αυτό ακριβώς το πράγμα. Φυσικά ο καθένας ενδεχομένως για διαφορετικούς λόγους.


Ποιον όμως ελκύουμε και γιατί;

Να ξέρετε ότι δεν ελκύουμε απαραίτητα τους ανθρώπους που μας ταιριάζουν, αλλά εκείνους που μπορεί να έχουν ανάγκη από αυτό που εκπέμπουμε.

Τα συστατικά στοιχεία του μαγνήτη μας που ελκύουν ή απωθούν τους άλλους ανθρώπους είναι κατά βάση τα εξής:


  1. Οι όμορφες και άσχημες εμπειρίες μας, καθώς και αυτές των άλλων συνανθρώπων από τη στιγμή που τις δεχόμαστε αφιλτράριστα στον εγκέφαλο μας.
  2. Οι προσδοκίες μας, οι στοχασμοί μας και οι φόβοι μας, καθώς και αυτοί των άλλων συνανθρώπων.
  3. Οι επιθυμίες μας, οι ιδέες μας, οι στόχοι μας και οι ενδόμυχες αποφάσεις μας.
  4. Ο πραγματικός πυρήνας… του είναι μας.
  5. Καθώς επίσης και κάποια άλλα συστατικά στοιχεία που θα τα γνωρίσουμε πιθανόν…αργότερα στους άλλους.


Πάντως… ισχυρότερη δράση έχουν εκείνα τα συστατικά που έχουμε συνειδητοποιήσει μέχρι στιγμής λιγότερο. Εάν ο πραγματικός πυρήνας… ήταν αυτός που καθόριζε την ακτινοβολία μας, τότε θα τραβούσαμε σωρηδόν τους σωστούς ανθρώπους και τα απολύτως κατάλληλα περιστατικά στη ζωή μας. Θα μας ερχόταν κατά κύριο λόγο αυτό που μας ταιριάζει. Συχνά θα μέναμε έκπληκτοι και ακόμα συχνότερα θα χαιρόμασταν. Σπάνια θα καταλαβαίναμε γιατί μας συμβαίνει κάτι, αλλά θα νιώθαμε πόσο υπέροχα ταιριάζει σ’ εμάς και στη ζωή μας. Το να απελευθερώσουμε την ακτινοβολία του μύχιου πυρήνα μας… από κάθε άλλη επιρροή… είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορούμε να χαρίσουμε στον εαυτό μας.

Το μυστικό της αρσενικής και της θηλυκής ακτινοβολίας είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο «κλειδί»… που θα μας βοηθήσει να οργανωθούμε σωστά… κατά την αναζήτηση συντρόφου… αλλά και κατά τη διάρκεια μιας σχέσης.

Κάθε άντρας κουβαλάει μέσα του θηλυκά στοιχεία, ενώ κάθε γυναίκα φέρει μέσα της αρσενικά στοιχεία.

Δηλαδή… ως κατεξοχήν θηλυκά στοιχεία θεωρούνται τα εξής: Το συναίσθημα, η διπλωματία, η ανησυχία, η συμπόνια, το κοινωνικό ενδιαφέρον, η ικανότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις, η ενσωμάτωση.

Ως κατεξοχήν αρσενικές αρετές θεωρούνται: Η λογική, ο ορθολογισμός, η κυριαρχία, η διαπραγματευτική ικανότητα, η επιβολή ισχύος, η φιλοδοξία, η λήψη αποφάσεων σε διλήμματα.

Ο άντρας και η γυναίκα πάντοτε επιζητούν ασυνείδητα να γίνουν «ένα σύνολο»… δηλαδή να πάρουν από τον άλλο τα στοιχεία που τους λείπουν. Δεν υπάρχει άντρας που να έχει αποκλειστικά 100% αρσενικά χαρακτηριστικά… ούτε γυναίκα που να είναι 100% μόνο θηλυκή. Να διευκρινίσω εδώ… ότι δεν αναφέρομαι στο κατά πόσο μια γυναίκα ή ένας άντρας εκ πρώτης όψεως μας δίνουν «οπτικά» μια ιδιαίτερα αρρενωπή ή θηλυκή εικόνα.

Μια πολύ ισχυρότερη έλξη προέρχεται συνήθως από τον «τύπο» του καθενός… δηλαδή από τις ιδιότητες που αποκτήθηκαν μέσα από τα βιώματα μας. Στους περισσότερους ανθρώπους η εσωτερική αναλογία των χαρακτηριστικών τους κυμαίνεται από… 60/40 έως 70/30. Τα αρσενικά και θηλυκά στοιχεία που κουβαλάμε στο μαγνήτη μας… επηρεάζουν το πόσο αρσενικός ή θηλυκός είναι ο σύντροφος που ελκύουμε. Αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πόσο καλά μας κρατά κλειδωμένους μέσα στο κουτί το παιδαγωγικό μας σύστημα, χωρίς να θέλει να αμφισβητήσουμε τίποτα από όσα διδαχτήκαμε. Φυσικά εκείνοι που παραμένουν μέσα στο κουτί… φοβούνται να ανασκαλέψουν αυτά που βρίσκονται έξω από το κουτί και έτσι παραμένουν ικανοποιημένοι και υποταγμένοι σε όσα υπαγορεύει η κοινωνία… αντί να επικαλεστούν την δική τους κρίση και δυνατότητα διάκρισης. Οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν ολόκληρη τη ζωή τους… προσποιούμενοι ότι είναι αυτό που προσδοκά η κοινωνία από αυτούς… χωρίς καν να έχουν την αντίληψη περί τούτου. Από την άποψη του εγώ, οι σκέψεις μας έχουν βασικά καλλιεργηθεί από τα όσα μάθαμε από την οικογένειά μας, τους φίλους μας, την εκπαίδευσή μας και τα θρησκευτικά μας πιστεύω, αλλά τι αλήθειες όμως διδαχτήκαμε;

Ποια είναι η δική μας άποψη… σχετικά με το οτιδήποτε, που να μην είναι αναμασημένες γνώσεις κάποιων άλλων ανθρώπων;

Κάποιες αποδείξεις, προερχόμενες από διάφορες αναδρομές ανθρώπων σε προηγούμενες ζωές, δείχνουν ότι οι περασμένες μας ζωές… όπως και η ιστορία της ψυχής μας… βρίσκεται σε κατάσταση νάρκης εντός του κυτταρικού DNA και μπορούν να ανακληθούν μέσα από τον υποσυνείδητο νου μας… με τη βοήθεια υπνοθεραπείας. Μέσα λοιπόν στο κυτταρικό DNA… βρίσκονται όλες οι πληροφορίες που αφορούν εμάς και την προέλευσή μας από την Αρχική Πηγή.

Επίσης οι πληροφορίες που αφορούν το συμβόλαιό μας σ’ αυτή την παρούσα ζωή και όλα τα πράγματα που θέλουμε να ολοκληρώσουμε και όλες οι προκλήσεις που θέλουμε να υπερνικήσουμε και όλοι αυτοί οι άνθρωποι… μας οδηγούν εδώ που είμαστε τώρα. Σ’ αυτούς φυσικά συμπεριλαμβάνονται και οι άνθρωποι που έχουν έρθει και έχουν φύγει από τη ζωή μας. Μερικές φορές κάνουμε προβολή αυτού… που οι άλλοι περιμένουν να δουν από εμάς. Στην ψυχολογία αυτό…. αναφέρεται με τον όρο «ο σκαιώδης εαυτός», όπου προβάλουμε μια ταυτότητα που συμβιβάζεται με το πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι… έναντι του αληθινού μας εαυτού, αυτού που πραγματικά είμαστε. Κάποιοι μπορεί να ανακαλύψουν… ότι ποτέ δεν γνώριζαν ποιοι πραγματικά είναι… επειδή ζουν τη ζωή τους μέσα από τις προσδοκίες των άλλων γι’ αυτούς.


Όσοι έχουν αρχίσει το Πνευματικό τους ταξίδι… μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι εξίσου με όλα αυτά τα θέματα, τα οποία βασικά δημιουργούν γνωστική παραφωνία. Η γνωστική παραφωνία συμβαίνει όταν αρχίζει κανείς να νιώθει ένα δυσάρεστο αίσθημα που προκαλείται από τις αντιμαχόμενες ιδέες που ταυτόχρονα φέρει μέσα του. Είναι η μεταβατική περίοδος από την οποία έχουμε όλοι περάσει, όταν τα πιστεύω μας άλλαζαν, αλλά ακόμα φοβόμασταν να μιλήσουμε γι’ αυτές τις νέες ιδέες στους φίλους μας και στην οικογένεια μας, εξαιτίας του φόβου της απόρριψης. Καθώς το πνευματικό ταξίδι μας συνεχίζεται… αρχίζουμε να νιώθουμε πιο άνετα με τα πιστεύω μας και να ενδιαφερόμαστε λιγότερο για το πώς μας βλέπουν οι φίλοι μας και η οικογένεια μας… σ’ αυτή την Αφύπνιση. Αυτό γίνεται… όταν το «εγώ» διαχωρίζεται από τον εαυτό και ο φόβος διαλύεται από την αγάπη. Σ’ αυτή την περίσταση αρχίζουμε να μιλάμε σε γνωστούς καθώς και σε φίλους και στην οικογένεια μας για πνευματικά και μεταφυσικά θέματα και δεν μας νοιάζει τι θα σκεφτούν για εμάς ή πώς θα μας πάρουν οι άλλοι. Με τον καιρό, η πνευματικότητα θα αποβεί το κυρίαρχο πλαίσιο του Νου μας και είναι πολύ πιθανό εκείνοι που απομακρύνθηκαν από κοντά μας να είναι οι πρώτοι που θα ζητήσουν βοήθεια για να προσαρμοστούν με την καινούργια νοοτροπία.

Αξίζει όμως να θυμάστε αυτό: Δεν είμαστε μόνοι μας! Εκείνοι που μας αγαπούν πραγματικά, θα σταθούν δίπλα μας, άσχετα με το τι σκέφτεστε εσείς για αυτούς. Εκείνοι που δεν είναι πια κομμάτι της ζωής μας έχουν ήδη παίξει το ρόλο τους βοηθώντας μας να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Σίγουρα μερικές φορές είναι αναγκαία η πολικότητα ή αλλιώς «διττότητα»… για να μπορέσουμε να διακρίνουμε το ποιοι τελικά είμαστε και πού πηγαίνουμε. Εκεί είναι που βοηθούν τα μέγιστα… και οι μη αφυπνισμένοι, παρέχοντάς μας δηλαδή… την αντίθεση… η οποία θα μας επιτρέπει να δούμε τις διαφορές.

Οραματιστείτε λοιπόν κάθε αφυπνισμένο άτομο στον πλανήτη Γαία…να κρατά ένα κερί. Παρόλο λοιπόν που το δικό σας κερί μπορεί να μην μοιάζει με τα περισσότερα κεριά, συμβάλλει ωστόσο στο να γεμίζει ο κόσμος με φως και να μας κρατάει σε σύνδεση … ασχέτως την απόσταση που μας χωρίζει.

Αν και είναι επίπονο το χάσιμο αγαπημένων φίλων, να σκέφτεστε όμως μόνον όσα μας πρόσφεραν στη ζωή. Οι πιθανότητες λένε…. ότι θα τελειώσουν κάποια στιγμή… κάποιες παλιές σχέσεις σας, αλλά θα δημιουργήσετε κάποιες άλλες νέες σχέσεις… με ομοϊδεάτες ανθρώπους. Έτσι συγχωρείστε τον εαυτό σας και τους φίλους σας… εάν νιώθετε άσχημα για αυτήν την κατάσταση. Ήρθαν στη ζωή σας για κάποιο λόγο, μια περίοδο ή ίσως και μια ολόκληρη ζωή. Οι άνθρωποι έρχονται λοιπόν στη ζωή μας… για κάποιους λόγους, για κάποια χρονική περίοδο ή για μια ολόκληρη ζωή. Όταν καταλάβετε ακριβώς τι αντιστοιχεί στον καθένα… θα ξέρετε ακριβώς το τι να κάνετε με το κάθε άτομο ξεχωριστά. Όταν κάποιος υπάρχει στη ζωή μας για έναν λόγο, συνήθως είναι για να εκπληρωθεί μια ανάγκη που εκφράσαμε. Έχει έρθει για να μας βοηθήσει σε μια δυσκολία. Να μας παράσχει την καθοδήγηση και την υποστήριξη. Να μας προσφέρει σωματική, συναισθηματική ή πνευματική βοήθεια. Μπορεί ίσως και να θεωρηθεί θεόσταλτος … και όντως να είναι. Είναι εκεί όμως…. για το λόγο που τον χρειάζεστε να είναι. Μετά… χωρίς να κάνετε κάτι λάθος, αυτό το πρόσωπο θα πει ή θα κάνει κάτι… που θα φέρει το τέλος της σχέσης σας. Άλλες φορές μπορεί και να πεθάνει. Άλλες φορές μπορεί και να φύγει. Κάποιες άλλες φορές ενεργεί κάπως σαν να σας εξαναγκάζει να πάρετε μια στάση, μία θέση στα πράγματα. Αυτό που πρέπει να κατανοήσετε όμως είναι ότι η ανάγκη σας ικανοποιήθηκε, η επιθυμία σας εκπληρώθηκε. Το έργο του τέλειωσε. Η προσευχή σας εισακούστηκε… και τώρα είναι καιρός να προχωρήσετε παραπέρα. Έτσι άλλοι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας… για μία χρονική περίοδο, επειδή έχει έρθει η σειρά μας να μοιραστούμε κάτι, να μεγαλώσουμε ή να μάθουμε κάτι. Μας φέρνουν μια εμπειρία Ειρήνης ή μας κάνουν να γελάμε. Ίσως όμως να μας διδάξουν κάτι… που δεν είχαμε κάνει ποτέ στη ζωή μας έως τώρα. Συνήθως μας δίνουν μιαν απίστευτη ποσότητα χαράς. Ναι πιστέψτε το. Είναι αλήθεια. Αλλά μόνο για λίγο, για μια (μικρή)… χρονική περίοδο.

Οι σχέσεις ζωής λοιπόν εν γένει…. μας διδάσκουν μαθήματα που διαρκούν μιαν ολόκληρη ζωή. Είναι πράγματα που πρέπει να χτίσουμε… ώστε να αποκτήσουμε ισχυρά συναισθηματικά θεμέλια και βάσεις. Δουλειά μας είναι να αποδεχτούμε το μάθημα ζωής… να αγαπήσουμε το πρόσωπο και να βάλουμε σε πράξη αυτά που μάθαμε σε όλες τις άλλες σχέσεις και πτυχές της ζωής μας.

Συνήθως… λέγεται ότι η αγάπη είναι τυφλή… αλλά η φιλία όμως είναι διορατική.

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Στην ενότητα μας "Εναλλακτικά" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω από τον κόσμο του Εναλλακτικού!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.