ΟΙ Εμπειρίες και τα Βιώματά μας...                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: ΟΙ Εμπειρίες και τα Βιώματά μας...

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

ΟΙ Εμπειρίες και τα Βιώματά μας...

Γράφει ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Κάθε εμπειρία ή βίωμα ΑΔΕΛΦΙΑ ….στη ζωή μας μπορεί να έχει κάποιο κοινό σημείο με τον διπλανό μας …..αλλά στην ουσία όμως διαφέρει για τον καθένας μας. Αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο , αφού κάθε φορά ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είναι ένα άλλο πρόσωπο. Σήμερα στην σύγχρονη ΦΥΣΙΚΗ ….οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είναι εκείνος που επηρεάζει κάθε ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.Συνήθως οι ανεξήγητες εμπειρίες και τα βιώματα που έρχονται μπροστά μας ….έχουν πραγματοποιηθεί σε ανύποπτο χρόνο ….και ειδικά όταν είμαστε χαλαρωμένοι. Ο κάθε ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ …..έχει διαφορετικό μηχανισμό , οπότε το κάθε βίωμα παίρνει σάρκα και οστά …για τον καθένα μας ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Όταν ο ανθρώπινος ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ σε κάποια στιγμή δεχθεί ένα ακαθόριστο ΦΥΣΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ….ας πάρουμε για παράδειγμα ένα ΟΠΤΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ …..από ένα αντικείμενο που ήδη βρίσκεται αρκετά μακριά μας ….ώστε να μην έχουμε την δυνατότητα το μάτι μας να το διακρίνει τι ακριβώς είναι…… τότε αναγκαστικά το ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ αντλεί από εκεί τις ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΕΣ εικόνες…. τις οποίες τις συγκρίνει με τα ασαφή ερεθίσματα που έχει δεχθεί …..κι έτσι μ’ αυτόν τον τρόπο το ΜΟΡΦΟΠΟΙΕΙ και καταλήγει τελικά σε μια ΕΠΙΛΟΓΗ …..η οποία δεν είναι κατ’ ΑΝΑΓΚΗ η ΣΩΣΤΗ ….με αποτέλεσμα ….να διαπιστώνουμε ότι άλλο νομίζαμε ….κι άλλο ήταν τελικά.

Ο ανθρώπινος ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ……βασίζεται ΑΔΕΛΦΙΑ ….όπως γνωρίζουμε στα ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ των ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ….για να μπορέσει να αντιληφθεί το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ….σε συγκεκριμένες περιπτώσεις τις λεγόμενες ψυχοδηλωτικές ή εκστατικές εμπειρίες ….κατά την διάρκεια που λειτουργεί σε εγκεφαλικό ρυθμό Α ή μέσω της διέγερσης των υποήχων και υπερήχων καθώς και των ισχυρών πεδίων. Έτσι ο καθένας μας …..λειτουργεί ο ΙΔΙΟΣ σαν «ολιστικό» αντιληπτικό όργανο. Κατά τον ίδιο τρόπο μέσα μας, συμβαίνει ….όταν δεχθούμε ένα οποιοδήποτε είδους ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΟΣ από κάτι το ΑΓΝΩΣΤΟ …..εκεί στην αποθήκη του ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ….δεν υπάρχουν παρεμφερείς ΕΙΚΟΝΕΣ για να μπορέσουμε να αντλήσουμε και να τις συγκρίνουμε ….ώστε να ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ το ΕΡΕΘΙΣΜΑ και αναγκαστικά …..τι κάνουμε …..απλά καταφεύγουμε στο ΜΑΖΙΚΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ….που μας υπέδειξε ο ΚΑΡΛ ΓΙΟΥΓΝΚ ….αντλώντας έτσι ….από εκεί τα ΑΡΧΕΤΥΠΑ της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

Τώρα θα μου πείτε ….ότι ανάλογα με τον καθένα μας …λόγω και της θρησκευτικής παραμέτρου …καθώς και άλλων καταστάσεων ….ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ μας θα ΕΠΙΛΕΞΕΙ και θα ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΕΙ ….το ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ …χωρίς φυσικά αυτό να δηλώνει και καλά ….ότι αντιλαμβάνεται και κατανοεί την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ του ΦΥΣΗ. Εμείς εδώ στη Γαία…. αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα στη τρισδιάστατη τους πλευρά ….αντίληψης …και στην ουσία ένα μικρό τμήμα ενός ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. Κάθε τι που υπάρχει στο ΣΥΜΠΑΝ …ρέει … προεκτείνεται ….και στις άλλες διαστάσεις ….που μπορεί ΕΜΕΙΣ …να μην μπορούμε άμεσα ….να κατανοήσουμε ….και από αυτό το ΑΓΝΩΣΤΟ να προέρχονται τα ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ των ΑΝΕΞΗΓΗΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ και ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ. Εκείνο που οφείλω να σας υπενθυμίζω …..είναι ότι στους ΙΕΡΟΥΣ μας ΤΟΠΟΥΣ ….υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες που μας επιτρέπουν ή μας προκαλούν για να αναζητήσουμε τα ΟΡΙΑ της ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΣΤΗΣ ….αντίληψής μας…..! Με την πρώτη ευκαιρία …μία επίσκεψη στους ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ…..όχι μόνον δεν σας βλάψει….αλλά θα σας ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ.

Στην ενότητα μας "Αυτογνωσία" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω απο το θέμα αυτό!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.