Η Ελληνική μας Γλώσσα                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Η Ελληνική μας Γλώσσα

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Η Ελληνική μας Γλώσσα

Γράφει ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Η Ελληνική Γλώσσα είναι ένα πολυεργαλείο…. το οποίο οξύνει το Νου μας.
Όπως κάθε εργαλείο… έτσι και η Γλώσσα είναι θέμα χειρισμού και αντιμετώπισης. Φανταστείτε ότι έχετε ένα τέτοιο εργαλείο… και με αυτό ανοίγετε… μία το σουγιά, μία το ανοιχτήρι, μία το βιδολόγο… και ούτε καθ’ εξής. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τη Ελληνική μας

Γλώσσα… όπου εμείς οφείλουμε να τη χειριστούμε ανάλογα και να τη χρησιμοποιήσουμε αντίστοιχα στη ζωή μας. Σημασία έχει ο τρόπος χρήσης που θα ωφελήσει άμεσα τον Εαυτό μας. Η ανάπτυξη και η εμβάθυνση στη Γλώσσα… μα ς ανοίγει νέους δρόμους-διαύλους με τον Κοσμικό ΝΟΥ και συντονίζει τον εγκέφαλό μας …αλλά συγχρόνως και όλο μας το σώμα με τις Ανώτερες Δυνάμεις. Ο καθένας που έχει αυτό το πολυεργαλείο στα χέρια του… και με τη χρήση που θα του κάνει… αναπτύσσει δεξιότητες και σχηματοποιεί μέσα στον εγκέφαλό του… εικόνες με νόημα. Εκείνο που απομένει είναι να μάθουμε να το χειριζόμαστε σωστά…. ώστε να μας ανοίξει τα μάτια μας και την σκέψη μας. Αυτό ακριβώς το νόημα ήθελα να σας μεταδώσω… και με τα 74 Ελληνικά Μαθήματα της Ελληνικής μας Γλώσσας που σας παρέδωσα και να σας υπενθυμίσω απλά…. ότι σκεπτόμαστε με λέξεις... οι οποίες περιτριγυρίζουν τον εγκέφαλό μας… και οξύνουν το ΝΟΥ μας.

Η έννοια (εν-νους) … στην Ελληνική Γλώσσα διαχωρίζει διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα… όπως π.χ. το συμφέρον (ενός πολιτικού)… από το ενδιαφέρον. Πρέπει ακριβώς να κατανοήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ότι η σωστή Ορθογραφία των λέξεων… μας βοηθάει αντίστροφα στην ετυμολογία…. αλλά και στην ανίχνευση της ιστορικής πορείας της κάθε μίας λέξης. Κι αυτό ίσως μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα με την καθημερινή μας Νεοελληνική Γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η γνώση και η μελέτη των Αρχαίων Ελληνικών… διότι είναι η Αρχική Πηγή. Είναι πράγματι αρκετά συγκλονιστικό το συναίσθημα… να μιλάς και ταυτόχρονα να συνειδητοποιείς… το τι ακριβώς λες, ενώ μιλάς ταυτόχρονα και να εκστομίζεις την κάθε σου λέξη ξεχωριστά και ταυτόχρονα να σκέφτεσαι συνάμα την σημασία της.

Τα ενδεικτικά αυτά Μαθήματα που σας ανέβασα…. στόχο είχαν να διεγείρουν τη Νόησή σας…. ώστε να δείτε κι άλλες πτυχές των εννοιών της Γλώσσα μας… όπου υπάρχει μια πλήρη αντιστοιχία ανάμεσα στην κάθε λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο»…. οπότε καλώς να επισκεφτείτε το κατώφλι… της Θεάς Σοφίας…. και η «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις»…. είναι ακριβώς στην πόρτα σας... η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΡΤΑ. Δεν απομένει παρά να την ανοίξετε…..!


ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Στην ενότητα μας "Αρχαία Ελληνική Γλώσσα " μάθετε ό,τι αφορά την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.