Δουλεύεις για να ζεις ή ζεις για να δουλεύεις;                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Δουλεύεις για να ζεις ή ζεις για να δουλεύεις;

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Δουλεύεις για να ζεις ή ζεις για να δουλεύεις;

Γράμμα σε έναν άγνωστο νεαρό.
Αγαπητέ νεαρέ της νέας γενιάς πες μου, γιατί να δουλεύεις;

Δουλεύεις για να ζεις ή δουλεύεις για να “ζεις”;Το πρώτο είναι ο ορισμός της σκλαβιάς του 21ου αιώνα. Το να νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος. Το να νομίζεις ότι έχεις ακόμα επιλογές. Το να νομίζεις ότι αποφασίζεις για την ζωή σου. Το να νομίζεις ότι υπάρχει κάποιος θεσμός που σε προστατεύει. Το να νομιίζεις ότι υπάρχει κάποιος οργανισμός που κάνει πράγματα για σένα (βλ. μη κερδοσκοπικός ). Ο σκλάβος του 21ου αιώνα είναι πολύ πιο αναβαθμισμένος από τον παλιό του γνώριμο. Δεν χρειάζεται πλέον αλυσίδα στο πόδι.. Δεν χρειάζεται να του λες τι πρέπει να κάνει.. Δεν χρειάζεται να τον κλειδώσεις σε ένα κουβί.. Έχει πλέον την ικανότητα να μπαίνει στο κλουβί μόνος του. Δώς του μια πιστωτική κάρτα και θα τυλιχτεί με την πιο χοντρή αλυσίδα που υπάρχει. Δως του μια τηλεόραση και θα μπει στο κλουβί του. Μετά από λίγο αυτός θα ξεχάσει ότι υπάρχει πόρτα, τα παιδιά του θα εχουν ακουστά το “μύθο της ανοιχτής πόρτας”, και τα εγγόνια του, αν λειτουργούν ακόμα οι αισθήσεις τους, θα το χουν ξεχάσει κι αυτό. “Ζεις” καλύτερα με μια Sony 54 ιντσών; Ε τότε πάρτην. Δεν σου λέω άγνωστε νεαρέ να μην αγοράζεις πράγματα. Δεν σου λέω να μην καταναλώνεις. Θα ήταν πολύ το να προσπαθήσω να σου εξηγήσω το γιατί. Σου λέω να μάθεις να κάνεις πράξεις! Μάθε πρόσθεση και αφαίρεση για να καταλαβαίνεις αν μπορείς να αγοράσεις κάτι ή όχι. Αν δεν μπορείς να αγοράσεις κάτι και σου είναι τόσο απαραίτητο, (θα στο κάνω λίγο πιο δύσκολο τώρα), μάθε πολλαπλασιασμό και προσπάθησε να ζυγίσεις (” Εισαγωγή στις Ανισώσεις” βιβλίο δευτέρας δημοτικού) το αν σε συμφέρει να τo πάρεις με οποιασδήποτε μορφής δάνειο. Η πρώτη ερώτηση κρίσης που συναντάνε τα παιδάκια στο σχολείο είναι: “Ο κλάιν μάιν έχει 5 κέρματα. Το παγωτό κάνει 6; Μπορεί ο κλάιν μάιν να το αγοράσει;”. Κλαιν Μαιν τι σου λέω τώρα ε;. Χρειάζεσαι γνώσεις δημοτικού για να λύσεις το πρόβλημα και αμφιβάλλω αν τις έχεις.

Ας προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα όμως. Ας πούμε ότι έχεις τα λεφτά να αγοράσεις την super duper τηλεόραση που πάντα ήθελες. Τι νομίζεις; ότι άρχισες να ‘ζεις’; Αν το πιστεύεις αυτό κλείσε αμέσως αυτό το site, διέγραψε το ιστορικό, και προσπάθησε να το ξεχάσεις…έτσι απλά. Είναι κρίμα γιατί ανεβάζεις εσφαλμένα τον μετρητή κατά ένα και θα βγάλουμε ψευδή στοιχεία στο τέλος.

Φιλικά δικός σου,
ΚΜΣτην ενότητα μας "Απόψεις”μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω το θέμα!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !


Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.