Γιατί ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Γιατί ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες

..

Γιατί ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες

Ο λόγος λοιπόν που ο Φεβρουάριος έχει τόσο λίγες ημέρες, είναι επειδή είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου!!Κι έτσι πολύ απλά, σε αυτόν είναι οι υπόλοιπες ημέρες που περισσεύουν από τις
365 ημέρες του χρόνου!

Εμείς βέβαια, μετράμε ως τελευταίο μήνα τον Δεκέμβριο, για άλλους πρακτικούς λόγους.

Όμως, στην πραγματικότητα αυτό που είχε συμβεί παλιά, ήταν το εξής:

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος δεν υπήρχαν παλιά. Ο πρώτος μήνας που ξεκινούσε το έτος ήταν ο Μάρτιος και ο τελευταίος ήταν ο Δεκέμβριος.
Ήταν οι 10 παραγωγικοί μήνες, αλλά από κει και πέρα, περίσσευαν άγριες χειμερινές ημέρες τις οποίες δεν τις εντάσσανε σε κάποιουςμήνες, μιας και ήταν ημέρες μη παραγωγικές.
Όμως κάποια στιγμή, αυτό δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι με τις "ξεκρέμαστες" μέρες κι έτσι δημιούργησαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο με τις υπολοιπόμενες αυτές ημέρες.

Γι’ αυτό λοιπόν ο μήνας Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες.

Επίσης, όταν το έτος είναι δίσεκτο, τότε αντί για 365 μέρες το έτος, έχουμε +1 ημέρα, άρα αυτή που θα προστεθεί;

Μα φυσικά στο τέλος, στο μήνα Φεβρουάριο δηλαδή! Άρα ο μήνας αυτός, αντί για 28 μέρες έχει 29!Στην ενότητα μας "Έρευνα" μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις έρευνες που κυκλοφορούν.


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !


tubesalonika
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου