Γιατί οι κρέμες ματιών είναι απαραίτητες ;                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Γιατί οι κρέμες ματιών είναι απαραίτητες ;

..

Γιατί οι κρέμες ματιών είναι απαραίτητες ;

Oι κρέμες ματιών είναι απαραίτητες για τη συνολική, ανανεωμένη όψη του προσώπου.

 Στοχεύει σε μια περιορισμένη περιοχή, η αλήθεια είναι, αλλά και τόσο σημαντική που σίγουρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοήσετε.


Τα μάτια περιβάλλονται από το πιο λεπτό στρώμα επιδερμίδας στο πρόσωπο, όπου δεν υπάρχει ισχυρή δομή υποστήριξης, αντοχής και ελαστικότητας. Γι’ αυτό αποτελεί ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος για λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Μην μπερδεύεστε όμως με την υφή της. Η κρέμα ματιών δεν είναι απαραίτητο να είναι πιο γεμάτη και πιο πλούσια από την κρέμα προσώπου. Αρκεί να περιέχει τα κατάλληλα για τις ανάγκες σου συστατικά. Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα;

Δείτε επίσης: Φτιάξτε μόνοι σας κρέμα ματιών!!!

Γήρανση: Με το πέρασμα του χρόνου τα πάνω βλέφαρα χαλαρώνουν, η περιοχή κάτω από τα μάτια φλερτάρει έντονα με σακούλες, μαύρους κύκλους και γραμμές που εμφανίζονται περιφερειακά.

Σακούλες: Πέρα από τη διατροφή όπου καλό είναι να περιορίσετε σημαντικά το αλάτι, αποφύγετε επίσης τα πολύ λιπαρά, κρεμώδη προϊόντα. Προτιμήστε κάποια σε μορφή τζελ για σύσφιγξη και «τέντωμα» στην περιοχή.

Μαύροι κύκλοι: Ως ένα βαθμό είναι κληρονομικοί, αλλά υπάρχουν και παράγοντες όπως το στρες, η κακή διατροφή, η έλλειψη σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, το κάπνισμα που χειροτερεύουν την κατάσταση. Με την ηλικία δείχνουν περισσότερο επειδή το δέρμα γίνεται ακόμα πιο λεπτό και η βαρύτητα το τραβάει προς τα κάτω με αποτέλεσμα οι κύκλοι να δείχνουν μεγαλύτεροι. Δοκιμάστε μια κρέμα με βιταμίνη Κ.


Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !


planitis-afroditi

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου