Τεράστια η σπατάλη των τροφίμων διεθνώς.                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Τεράστια η σπατάλη των τροφίμων διεθνώς.

..

Τεράστια η σπατάλη των τροφίμων διεθνώς.

Την επισήμανση ότι υπάρχει τεράστια σπατάλη τροφίμων διεθνώς, ζήτημα το οποίο κάλεσε να επιλυθεί έκαναν ο γενικός διευθυντής του FAO, κ. Ζουζέ Γκρατσιάνου ντα Σίλβα, και άλλοι ειδικοί επισήμαναν σε δηλώσεις τους στο Reuters.«Έως και τα μισά τρόφιμα που παράγουμε δεν καταναλώνονται ποτέ», επισήμανε ο Τόργκνι Χόλμγκρεν, εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Ύδατος της Στοκχόλμης. Σχεδόν το ένα τέταρτο του νερού που χρησιμοποιείται παγκοσμίως χρησιμοποιείται για να παράγεται πάνω από ένα δισεκατομμύριο τόνοι τροφίμων που κανένας δεν τρώει, επισήμανε στη συνέχεια.

Ο Ντα Σίλβα υπογράμμισε ότι το ένα τρίτο της παραγωγής τροφίμων χάνεται κι αυτό οφείλεται στις κακές συνθήκες αποθήκευσης στις αναπτυσσόμενες χώρες και στο γεγονός πως τα τρόφιμα πετιούνται στα σκουπίδια στις αναπτυγμένες. Χαρακτήρισε παράλληλα την ασφάλεια της υδροδότησης ζωτικής σημασίας παράγοντα για την ασφάλεια των τροφίμων. «Πρέπει να παράγουμε περισσότερα με λιγότερα», πρόσθεσε.Στην ενότητα μας "Προειδοποιήσεις" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω το θέμα!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !


piperies-agiou-georgiou
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου