Ζώνες ακτινοβολίας Van Allen (Βίντεο)                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Ζώνες ακτινοβολίας Van Allen (Βίντεο)

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Ζώνες ακτινοβολίας Van Allen (Βίντεο)

Γύρω από τον πλανήτη Γη υπάρχουν δύο θανατηφόρες περιοχές ακτινοβολίας ,που βρίσκονται όμως πολύ πιο πέρα από την θερμόσφαιρα. Πρώτος που μελέτησε τις ζώνες αυτές ήταν ο Δρ Van Allen εκ του οποίου και έλαβαν το όνομά τους.Οι ζώνες Βαν Άλεν αποτελούνται από σωματίδια με μεγάλο ηλεκτρικό φορτίο που φέρονται να παγιδεύτηκαν από το γήινο μαγνητικό πεδίο. Η κάθε ζώνη απ΄ αυτές έχει το σχήμα ενός πελώριου δακτυλιδιού και που η μία βρίσκεται στο εσωτερικό της άλλης. Το δε ισχυρότερο τμήμα της εσωτερικής ζώνης βρίσκεται γύρω στα 3.200 χλμ. από το έδαφος. Η προέλευσή της πιθανολογείται ότι οφείλεται στην ακτινοβολιακή ή ακτιενεργό δράση του Ήλιου, ενώ η ύπαρξη της εξωτερικής ζώνης κρίνεται πως έχει Ηλιακή και κοσμική καταγωγή. Η ισχυρότερη περιοχή της δεύτερης βρίσκεται γύρω στα 16.000 χλμ. πάνω από τον Ισημερινό της Γης

Tα Διαστημικά οχήματα προσπαθούν να αποφύγουν τις ζώνες ακτινοβολίας Van Allen που βρίσκονται σε περιοχές γύρω από τη Γη γεμάτες με "ηλεκτρόνια δολοφόνους» και κύματα πλάσματος.Η NASA ερευνά το ζήτημα αυτό με δύο βαριά θωρακισμένα διαστημόπλοια για να διαλευκάνουν το μυστήριο και να ανακαλύψουν τι κάνει αυτές τις ζώνες ακτινοβολίας τόσο επικίνδυνες και τόσο διαβολικά απρόβλεπτες.Όταν οι ζώνες ακτινοβολίας ανακαλύφθηκαν το 1958, απειλήθηκαν όλες οι ορθόδοξες ιδέες. Οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν την εντύπωση ότι ο χώρος γύρω από τη Γη ήταν άδειος,για να έρθει ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος της Αμερικής, Explorer 1,και να αποδειχθεί το αντίθετο. Το μικροσκοπικό διαστημικό σκάφος ήταν εφοδιασμένο με έναν σωλήνα Geiger για την καταμέτρηση των ενεργητικών πρωτονίων και ηλεκτρονίων.Ο κύκλος του αεροδρομίου της Γης,από τον Explorer 1 βρήκε τόσα πολλά φορτισμένα σωματίδια που ο μετρητής τέθηκε off για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Σήμερα όπου η τεχνολογία είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία μας και εκατοντάδες δορυφόροι χρησιμοποιούνται για τα πάντα, από την πρόβλεψη καιρού, GPS, τηλεόραση,οι ζώνες αυτές μπορούν να βλάψουν, με ενεργητικά σωματίδια όλα αυτά τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά. Κατά τη διάρκεια γεωμαγνητικών καταιγίδων,από την Ηλιακή δραστηριότητα, ολόκληρος αυτός ο στόλος των δορυφόρων μπορεί να καταστραφεί και να καταστρέψει τα τεχνολογικά θεμέλια της καθημερινής ζωής στον πλανήτη μας.

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια των ζωνών ακτινοβολίας είναι ο τρελός τρόπος με τον οποίο αντιδρούν σε ηλιακές καταιγίδες. "Σχεδόν όλα μπορούν να συμβούν".

Όταν ένα σύννεφο καταιγίδα από τον Ήλιο χτυπά τις ζώνες ακτινοβολίας, αυτές συχνά ανταποκρίνονται με έναν αντιφατικό τρόπο. Ένα πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι οι ζώνες ακτινοβολίας γεμίζουν με ενεργητικά σωματίδια, όπως τα ισχυρά "τα ηλεκτρόνια δολοφόνοι" που αυτό μας κάνει να ανησυχούμε αρκετά.Ωστόσο, όμως συχνά συμβαίνει και το αντίθετο. Μια ηλιακή καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει τις ζώνες να χάσουν τα σωματίδια δολοφόνους τους, καθιστώντας τες προσωρινά το ασφαλέστερο μέρος. Και μερικές φορές δεν συμβαίνει τίποτα! Οι ζώνες παραμένουν εντελώς αμετάβλητες.

Στην ενότητα μας "Βίντεο - Ντοκυμαντέρ" μπορείτε να δείτε μια πολύ μεγάλη συλλογή τους!!!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !


apocalypsejohn.com

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.