Αρχαίο ελληνικό θέατρο στη μέση του Κονέκτικατ                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Αρχαίο ελληνικό θέατρο στη μέση του Κονέκτικατ

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Αρχαίο ελληνικό θέατρο στη μέση του Κονέκτικατ

Νέους ορίζοντες ανοίγει για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού στη χώρα μας και την προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό και ειδικότερα από τις ΗΠΑ η παραχώρηση από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κτιριακού συγκροτήματος στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Ελληνικός Σύνδεσμος Παιδεία», που έχει έδρα στην Πολιτεία του Κονέκτικατ των ΗΠΑ.Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ταυτίζεται χρονικά με τα εγκαίνια, στα τέλη Σεπτεμβρίου, του πρώτου ελληνικού αντιγράφου αρχαίου ελληνικού θεάτρου εντός του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ στην πόλη Στορς. Ο προϋπολογισμός για το θέατρο, η προσπάθεια για τη δημιουργία του οποίου από τον Ελληνικό Σύνδεσμο έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια, ανήλθε σε περίπου 1 εκατ. δολ.
Σύμφωνα με την Καθημερινή τα κονδύλια συγκεντρώθηκαν από εισφορές μελών του Συνδέσμου και χρηματοδότηση από εκπαιδευτικά προγράμματα της τοπικής κυβέρνησης του Κονέκτικατ. Τα μέλη του Συνδέσμου είναι Ελληνοαμερικανοί, Αμερικανοί και Ελληνες. Τα εγκαίνια του θεάτρου έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν στις 29 Σεπτεμβρίου. Στο θέατρο θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις. Στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου έχει χτιστεί και ορθόδοξη εκκλησία των Τριών Ιεραρχών. Η εν λόγω πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα ενισχύσει το προφίλ του ελληνικού προορισμού σε ομάδες πληθυσμού των ΗΠΑ υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

Μάλιστα, έχει αποφασισθεί να προσκληθεί ο κ. Ηλίας Βουδούρης, μαέστρος της Λυρικής Σκηνής, για να διευθύνει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μουσικά κομμάτια από την αρχαιοελληνική γραμματεία που θα προτείνει ο ίδιος. Στα εγκαίνια του θεάτρου, μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν πολιτικοί από ΗΠΑ, ενώ έχει ζητηθεί και εκπροσώπηση από την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη δράση έχουν ζητήσει να αναπτύξουν και άλλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως του Ιλινόι, της Φλόριντα και του Ρόντ Αϊλαντ.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος που ιδρύθηκε πριν από πολλά χρόνια από δύο συμμαθητές στη Ρόδο, τους κ. Ηλία Τομάζο, σημερινό πρόεδρό του και τον Λοΐζο Σορωνιάτη, πρώτο πρόεδρο της μορφωτικής του επιτροπής, πραγματοποιεί κάθε έτος εκπαιδευτικά ταξίδια για περίπου 700 φοιτητές από τις ΗΠΑ στη χώρα μας, με τη συνεργασία ελληνικών πανεπιστημίων, όπως του Αιγαίου, της Κρήτης και των Αθηνών. Οι φοιτητές περιηγήθηκαν και διάφορους ελληνικούς προορισμούς. Με την παράδοση του κτιριακού συγκροτήματος από την περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου θα αποκτήσει μόνιμη στέγη των δραστηριοτήτων του. Επίσης, στόχος αποτελεί στο νέο κτίριο να δημιουργηθεί για την εκπαιδευτική σεζόν 2013 - 2014 χώρος παρακολούθησης μαθημάτων.

Του Σταθη ΚουσουνηΣτην ενότητα μας "Αρχαιολογία " μπορείτε να δείτε πολλά θαυμαστά ευρήματα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !


Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.