Εκταφή στην Κρήτη : «Χρυσωμένη Κόρη»                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Εκταφή στην Κρήτη : «Χρυσωμένη Κόρη»

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Εκταφή στην Κρήτη : «Χρυσωμένη Κόρη»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκαναν Αρχαιολόγοι, με την εκταφή το μήνα Σεπτέμβριο αρχαίου σκελετού γυναίκας που ήταν περιτυλιγμένος σε φύλλα χρυσού, σε ένα τάφο στην αρχαία πόλη Ελεύθερνα, στους βόρειους πρόποδες του Βουνού Ίδη κοντά στο Ρέθυμνο, Κρήτης.Η ανακάλυψη ανάγεται στους πρώτους χρόνους της Αρχαϊκής Περιόδου. Τα ευρήματα ήσαν μέσα σε ένα διπλό τάφο ηλικίας 2700 χρόνων, το μοναδικό στην αρχαία πόλη Ελεύθερνα, που βρίσκεται πλησίον μιας νεκρόπολης από φονευθέντες πολεμιστές.

Η γυναίκα, προφανώς υψηλής κοινωνικής και θρησκευτικής τάξεως, ήταν ενταφιασμένη με ένα δεύτερο σκελετό σε ένα μεγάλο δοχείο τοποθετημένο πίσω από ένα ψευδή τοίχο, για να απομακρύνει τους άρπαγες σωμάτων. Τα μικροσκοπικά κοσμήματα, μεγέθους από 1 έως 4 εκατοστά μάκρους, σε διαφορετικά σχήματα [ τετράγωνα, τρίγωνα και σε σχήμα κύβου] βρέθηκαν δίπλα από τα λείψανα της γυναίκας, που ανακαλύφθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου από μια ομάδα με επικεφαλή τον Καθηγητή Αρχαιολογίας Νικόλαο Σταμπολίδη του Πανεπιστημίου Κρήτης –Υπεύθυνο των ανασκαφών στην πόλη Ελεύθερνα.

Γενικά, τα ευρήματα είναι πάρα πολύ σπουδαία και δικαιολογούν απόλυτα την πρόσφατη απόφαση του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αμερικής να συμπεριλάβουν τις ανασκαφές της αρχαίας πόλης Ελεύθερνα μεταξύ των εξαίρετων σε ολόκληρο τον κόσμο.Στην ενότητα μας "Αρχαιολογία " μπορείτε να δείτε πολλά θαυμαστά ευρήματα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !


conspiracyfeeds

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.