Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και
όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.

Πλούταρχος

Breaking News

Η φλούδα της μπανάνας έχει την ικανότητα να καθαρίζει το νερό

Σύμφωνα με μία μελέτη, οι φλούδες της μπανάνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού το οποίο έχει μολυνθεί με τοξικά βαρέα μέταλλα όπως ο χαλκός και ο μόλυβδος.Ερευνητές από το Ινστιτούτο Bioscience at Botucatu της Βραζιλίας, δήλωσε ότι οι φλούδες της μπανάνας μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα και τα συμβατικά συστήματα καθαρισμού του νερού, όπως το οξείδιο αλουμινίου, της κυτταρίνης και του διοξειδίου του πυριτίου διότι αυτά τα συστήματα παρουσιάζουν ενδεχόμενες τοξικές παρενέργειες και είναι ακριβά.

Η μέθοδος της ομάδας ακολουθεί την προηγούμενη έρευνα που έδειξε ότι τα μέρη του φυτού, όπως το μήλο, η ζάχαρη που προέρχεται από τα απόβλητα του ζαχαροκάλαμου, οι ίνες καρύδας και τα κοχύλια από τα φιστίκια, μπορούν να αφαιρέσουν τις τοξίνες από το νερό. Αυτά τα φυσικά υλικά περιέχουν χημικές ουσίες που έχουν μια συγγένεια με τα μέταλλα.

Οι ερευνητές αποξήραναν τις μπανανόφλουδες εκθέτοντάς τες στον ήλιο για μία βδομάδα, όπου τις καθήλωσαν στο έδαφος και τις έβαλαν μετέπειτα στο νερό του ποταμού το οποίο νερό περιέχει συγκεντρώσεις χαλκού και μολύβδου. Αυτό που βρέθηκε είναι ότι οι μπανανόφλουδες απορρόφησαν το 97% των μετάλλων μετά από μόλις 1 ώρα.

Διαβάστε επίσης:
Τριχόπτωση: καταπολέμηση με διατροφή και βότανα
Διατροφική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη
Ποιες τροφές μας βοηθούν να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά;
Δυσανεξία στην λακτόζη
Κατερίνα Μόρτογλου: Πεινάτε το βράδυ; Γιατί;

Στην ενότητα μας "Υγεία - Διατροφή" μπορείτε να βρείτε ιδεες για σωστη διατροφη και καλή υγεία!!!

piperies-agiou-georgiou


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας εδω….