Κινηθείτε, ιδρώστε... κάνει καλό                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Κινηθείτε, ιδρώστε... κάνει καλό

..

Εγγραφείτε για συνεχή ενημέρωση με mail! (Μην ξεχνάτε την επιβεβαίωση εγγραφής)

Κινηθείτε, ιδρώστε... κάνει καλό

Κάθε πρωί που ξυπνάτε, μήπως ζείτε τη μέρα της μαρμότας: με χασμουρητά και σύρσιμο στο μπάνιο, το μυαλό ήδη έχει αρχίσει να φτιάχνει λίστες για τα καθημερινά καθήκοντα.Τί θα γίνει στη δουλειά, τί ψώνια πρέπει να κάνω για το βραδινό φαγητό, ποιός θα πάρει τα παιδιά από το σχολείο;

Να μη ξεχάσω το ραντεβού στις έξι με τον Πρόεδρο της Εταιρίας και το ραντεβού στις επτάμιση με τον παθολόγο. Οι σκέψεις ξεχειλίζουν και το άγχος κυριαρχεί. Πρόσφατη έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι το 75% των ανθρώπων διακατέχεται από άγχος. Το 50% δεν τρέφεται σωστά εξαιτίας του άγχους, ενώ ένα 47% έχει προβλήματα με τον ύπνο. Η Δρ. Jill Goldstein, από το Νοσοκομείο Brigham and Women στη Βοστώνη, τονίζει: «το άγχος έχει σχέση με σχεδόν όλες τις χρόνιες ασθένειες. Προβλήματα με την καρδιά, τον διαβήτη, την κατάθλιψη και συγκεκριμένα είδη καρκίνου. Μην το αγνοείτε.

Επιπλέον, πρόσφατες έρευνες από την Ιατρική Σχολή του Yale απέδειξαν ότι το άγχος ευθύνεται για συμπεριφορές εξάρτησης και άλλες βλαβερές συνήθειες, με το να αποσυντονίζει το μέρος εκείνο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τις λήψεις αποφάσεων και τον αυτοέλεγχο.

Όλα αυτά οδηγούν σε ένα ασφαλές και all time classic συμπέρασμα: το αντίδοτο στο άγχος και όλες τις κακεντρεχείς ορμόνες μέσω των οποίων αυτό εκδηλώνεται, είναι ηκαθημερινή άσκηση.

Ασκηθείτε αεροβικά, με ποδήλατο, με ελαφρύ jogging, με απλό περίπατο. Κινηθείτε, ιδρώστε και αμέσως θα αντιληφθείτε ότι όλα αυτά που σας φάνταζαν τεράστια έχουν πάρει τις πραγματικές τους διαστάσεις.
Η γυμναστική πρέπει να μπει μόνιμα στη ζωή του καθενός.
Just do it!Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.