Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και
όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.

Πλούταρχος

Breaking News

Κινηθείτε, ιδρώστε... κάνει καλό

Κάθε πρωί που ξυπνάτε, μήπως ζείτε τη μέρα της μαρμότας: με χασμουρητά και σύρσιμο στο μπάνιο, το μυαλό ήδη έχει αρχίσει να φτιάχνει λίστες για τα καθημερινά καθήκοντα.


Τί θα γίνει στη δουλειά, τί ψώνια πρέπει να κάνω για το βραδινό φαγητό, ποιός θα πάρει τα παιδιά από το σχολείο;

Να μη ξεχάσω το ραντεβού στις έξι με τον Πρόεδρο της Εταιρίας και το ραντεβού στις επτάμιση με τον παθολόγο. Οι σκέψεις ξεχειλίζουν και το άγχος κυριαρχεί. Πρόσφατη έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι το 75% των ανθρώπων διακατέχεται από άγχος. Το 50% δεν τρέφεται σωστά εξαιτίας του άγχους, ενώ ένα 47% έχει προβλήματα με τον ύπνο. Η Δρ. Jill Goldstein, από το Νοσοκομείο Brigham and Women στη Βοστώνη, τονίζει: «το άγχος έχει σχέση με σχεδόν όλες τις χρόνιες ασθένειες. Προβλήματα με την καρδιά, τον διαβήτη, την κατάθλιψη και συγκεκριμένα είδη καρκίνου. Μην το αγνοείτε.

Επιπλέον, πρόσφατες έρευνες από την Ιατρική Σχολή του Yale απέδειξαν ότι το άγχος ευθύνεται για συμπεριφορές εξάρτησης και άλλες βλαβερές συνήθειες, με το να αποσυντονίζει το μέρος εκείνο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τις λήψεις αποφάσεων και τον αυτοέλεγχο.

Όλα αυτά οδηγούν σε ένα ασφαλές και all time classic συμπέρασμα: το αντίδοτο στο άγχος και όλες τις κακεντρεχείς ορμόνες μέσω των οποίων αυτό εκδηλώνεται, είναι ηκαθημερινή άσκηση.

Ασκηθείτε αεροβικά, με ποδήλατο, με ελαφρύ jogging, με απλό περίπατο. Κινηθείτε, ιδρώστε και αμέσως θα αντιληφθείτε ότι όλα αυτά που σας φάνταζαν τεράστια έχουν πάρει τις πραγματικές τους διαστάσεις.
Η γυμναστική πρέπει να μπει μόνιμα στη ζωή του καθενός.
Just do it!

Δείτε επίσης:
Ρόφημα μαϊντανού για την απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της κατακράτησης των υγρών και της κυτταρίτιδας.
Κοκτέιλ ενεργοποίησης μεταβολισμού και εξάλειψης του λίπους.
Συνταγές: Δύο αποτοξινωτικά και τονωτικά ροφήματα για να αρχίσετε τη μέρα
Λάδι για μυϊκούς πόνους
Ρόφημα τσουκνίδας για απώλεια βάρους και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!

Simple Mind

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας