Τα μακριά νύχια είναι ανθυγιεινά                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Τα μακριά νύχια είναι ανθυγιεινά

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Τα μακριά νύχια είναι ανθυγιεινά

Τα μακριά περιποιημένα νύχια μπορεί να δείχνουν όμορφα, αλλά δεν είναι και τόσο υγιεινά.


Όπως εξηγούν οι ειδικοί, όταν τα νύχια είναι μακριά – είτε φυσικά είτε τεχνητά – διευκολύνουν τα βακτήρια να εγκατασταθούν στα δάχτυλα, κάνουν λιγότερο αποτελεσματικό το πλύσιμο των χεριών και

δυσκολεύουν τη χρήση των γαντιών που προστατεύουν το δέρμα των χεριών από τα καυστικά απορρυπαντικά.

Απόδειξη γι΄ αυτό είναι η σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προς τις νοσηλεύτριες να μη φορούν τεχνητά (ακρυλικά) νύχια, γιατί μπορούν να γίνουν εστίες μικροβίων και πηγή μόλυνσης για ευαίσθητους ασθενείς.

Ειδικά μάλιστα για το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, χειρουργεία ή μονάδες μεταμόσχευσης η σχετική σύσταση για την υγιεινή των χεριών είναι αυστηρότερη. Επίσης τα ακρυλικά νύχια θεωρείται ότι μπορούν να παγιδέψουν υγρασία και μύκητες που ζουν κάτω από την επιφάνεια του νυχιού, με δυσάρεστες συνέπειες.Στην ενότητα μας "Υγεία - Διατροφή" μπορείτε να βρείτε ιδεες για σωστη διατροφη και καλή υγεία!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !


goldenmag.gr

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.