Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και
όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.

Πλούταρχος

Breaking News

Καρκίνος του μαστού, καταπολέμηση με δύο απλές τροφές.

Μανιτάρια και πράσινο τσάι "φρένο" στον καρκίνο του μαστού;

Μία νέα μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Τμήμα για τον Καρκίνο αναφέρει ότι οι γυναίκες που τρώνε μεγάλες ποσότητες μανιταριών και πίνουν πολύ πράσινο τσάι έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού.


Μία νέα μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Τμήμα για τον Καρκίνο αναφέρει ότι οι γυναίκες που τρώνε μεγάλες ποσότητες μανιταριών και πίνουν πολύ πράσινο τσάι έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού.

Στην έρευνα συμπεριελήφθησαν πάνω από 2.000 κινέζες με 1.009 ασθενείς με καρκίνο του μαστού (ηλικίας 20-87) και έναν αντίστοιχο αριθμό υγιών γυναικών. Κάθε γυναίκα συμπλήρωνε ένα διαιτητικό ερωτηματολόγιο αναφέροντας συγκεκριμένες τροφές που καταναλώνουν.

Mανιτάρια και το πράσινο τσάι "φρενάρουν" τον καρκίνο του μαστού;

Οι ερευνητές ανέφερε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση μανιταριών (είτε φρέσκα, είτε στεγνά), τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος του καρκίνου.

Εκείνες που έφαγαν μεγάλες ποσότητες φρέσκων μανιταριών (10 γρ. τη μέρα) είναι περίπου 2/3 λιγότερο πιθανό από αυτούς που δεν τρώνε καθόλου, να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού. Γυναίκες που έτρωγαν 4 γραμμάρια ανά μέρα είδαν τον κίνδυνο του καρκίνου να μειώνεται στο μισό.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός, ότι οι γυναίκες μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου πίνοντας επίσης πράσινο τσάι σε καθημερινή βάση. Ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού στις γυναίκες που τρώνε μανιτάρια και πίνουν πράσινο τσάι ήταν σε ποσοστό 11%, σε αντίθεση με το 18% εκείνων που δεν καταναλώνουν τις τροφές αυτές

Στην μελέτη χρησιμοποιήθηκε το πράσινο τσάι, το οποίο είναι ένα «νεότερο» είδος, αλλά έχει καφεΐνη.

Καμία απόδειξη ακόμα

Ενώ οι επιστήμονες αποκλείουν πιθανούς καταστροφικούς παράγοντες, η μελέτη αυτή δεν έχει αποδείξει αν όντως τα μανιτάρια και το πράσινο τσάι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Επιδημιολογικές έρευνες, ωστόσο, μπορούν να δείξουν ότι μέρη, όπως στην Κίνα, όπου οι άνθρωποι τρέφονται ακόμη με την παραδοσιακή διατροφή, ο κίνδυνος για τον καρκίνο του μαστού είναι 4-5 φορές μικρότερος από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες.
Την ώρα που η μελέτη αυτή δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει μία σχέση αιτίας αποτελέσματος, αποτελεί τον πρώτο σύνδεσμο που συσχετίζει την κατανάλωση μανιταριών και πράσινου τσαγιού με την μείωση του κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού.

Φάτε μανιτάρια!

Μισή κούπα ωμών μανιταριών ζυγίζει 35 γραμμάρια, έτσι μία ποσότητα μικρότερη του 1/8 της κούπας την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για τον καρκίνο του μαστού.

Ακόμη λίγα γραμμάρια ωμών μανιταριών προσθέτουν μόλις 10 θερμίδες, επομένως η μεγάλη βοήθεια του νόστιμου φούγκι μπορεί επίσης να βοηθήσει και στην απώλεια βάρους. Προσθέτοντας και λίγο πράσινο τσάι είναι μία επίσης υπέροχη ιδέα.

Διαβάστε επίσης:
Τριχόπτωση: καταπολέμηση με διατροφή και βότανα
Διατροφική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη
Ποιες τροφές μας βοηθούν να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά;
Δυσανεξία στην λακτόζη
Κατερίνα Μόρτογλου: Πεινάτε το βράδυ; Γιατί;

Στην ενότητα μας "Υγεία - Διατροφή" μπορείτε να βρείτε ιδεες για σωστη διατροφη και καλή υγεία!!!

alttherapy


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας