Οι μυστηριώδεις πυραμίδες της Τενερίφης φωτογραφίες και βίντεο                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Οι μυστηριώδεις πυραμίδες της Τενερίφης φωτογραφίες και βίντεο

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Οι μυστηριώδεις πυραμίδες της Τενερίφης φωτογραφίες και βίντεο

Γράφει ο ανεξήγητος.

Στην πόλη Guimar, στην ανατολική ακτή του νησιού της Τενερίφης στις Κανάριες Νήσους, στη δεκαετία του ογδόντα,κατά τη διάρκεια ανασκαφών ήρθαν στο φως μερικά πυραμιδικά κτίρια τα οποία μελετήθηκαν και έγιναν γνωστά από τον μελετητή και εξευρενητή Thor Heyerdal.Αρχικά, οι αρχαιολόγοι και οι αρχές επιτέθηκαν σε μια τοπική εφημερίδα που είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο στο οποίο ανέφερε την ανακάλυψη μυστηριωδών βαθμιδωτών πυραμίδων στο νησί της Τενερίφης.Τα μνημεία πιστευόταν ότι είχαν κατασκευαστεί από αγρότες που στίβαζαν στα σύνορα των χωραφιών τους τις πέτρες που έβρισκαν όταν έσκαβαν αυλάκια, μια αρχαία πρακτική στις Καναρίους Νήσους.

Αλλά ο Νορβηγός εθνογράφος Thor Heyerdahl δεν ήταν της ίδιας άποψης. Έχοντας κάνει εκτεταμένη έρευνα σχετικά με τις πυραμίδες της Tucume στο Περού,οι φωτογραφίες της περιοχής αμέσως του κίνησαν το ενδιαφέρον και ήθελε να το επισκεφθεί προσωπικά.Όταν έφτασε αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν ούτε βεράντες ούτε τυχαίοι σωροί από πέτρες που είχαν συσσωρευτεί από τους Ισπανούς, όπως είχαν πει ορισμένοι. Ήταν μια προσεκτική κατασκευή βαθμιδωτών πυραμίδων που βασίζεται στις ίδιες αρχές με αυτές του Μεξικό, το Περού και την αρχαία Μεσοποταμία που τώρα περιλαμβάνεται στο Εθνογραφικό Πάρκο των πυραμίδων του Γκουιμάρ (Pirámides de Güímar).

Εκτός από τις έξι πυραμίδες, το πάρκο περιλαμβάνει, επίσης, το Εθνογραφικό Μουσείο Chacona (Casa Chacona), στο οποίο είναι δυνατόν να δείτε ένα πλήρους μεγέθους αντίγραφο του σκάφους του Δρ Heyerdahls, αυτόχθονες μάσκες και κεραμική με ζωγραφιές.(Το άρθρο είναι γραμμένο από το μπλογκ 'ανεξήγητα παράξενα',περισσότερα άρθρα μπορείτε να βρείτε στο anexigita.com)


Στην πράξη, κάθε μία από τις έξι πυραμίδες αποτελείται από πέντε επίπεδα ορθογώνιου σχήματος, που περιέργως μοιάζουν με αυτά που φτιάχτηκαν από τους Αζτέκους και Μάγιας.

Στην αρχή υπήρχαν πολλοί που υποστήριζαν ότι ήταν σωροί από πέτρες που είχαν συσσωρευτεί από Ισπανούς εποίκους.Όμως χάρη στην ακούραστη εργασία του Χέιρνταλ και πολλές μελέτες αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τυχαίες στίβες.Οι πυραμίδες είναι χτισμένες πάνω από το επίπεδο του εδάφους και φτιαγμένες από πέτρες ηφαιστειακής προέλευσης, που δεν είναι διαθέσιμες στην περιοχή και μεταφέρθηκαν από μακριά για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Οι πέτρες έφεραν επίσης σημάδια επεξεργασίας, ειδικά στις γωνίες και τα κτίρια ήταν προσανατολισμένη αστρονομικά.Στη δυτική πλευρά έχουν μια σκάλα που ανεβαίνοντάς τη μπορείτε να ακολουθήσετε τον ανατέλλοντα ήλιο κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Δείτε το βίντεο:Δείτε τις φωτογραφίες:


Στην ενότητα μας "Αρχαιολογία " μπορείτε να δείτε πολλά θαυμαστά ευρήματα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !


periergaa

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.