Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και
όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.

Πλούταρχος

Breaking News

Πόσο και πώς μπορούμε να διατηρήσουμε μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού

Η ζάχαρη που περιέχουν οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού λειτουργεί ως συντηρητικό.


Γι' αυτό και η διάρκεια ζωής αυτών των παρασκευασμάτων είναι πολύ μεγάλη και συνήθως φτάνει περίπου τα δύο χρόνια. Μόνη προϋπόθεση όμως είναι να έχει γίνει σωστή κονσερβοποίηση.

Βέβαια, αν κάνουμε μικρές ποσότητες και σκοπεύουμε να τις καταναλώσουμε σύντομα, δηλαδή εντός 1 - 2 εβδομάδων, τότε μπορούμε να τις αποθηκεύουμε σε ένα απλό πλαστικό δοχείο ή σε βάζα, στο ψυγείο, χωρίς να τα αποστειρώσουμε.

Αν έχουμε αποστειρώσει τα βάζα και τα έχουμε κλείσει καλά, τότε μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε ένα σκιερό και σχετικά δροσερό μέρος, π.χ. σε ένα ντουλάπι. Από τη στιγμή που ανοίγουμε ένα βάζο όμως, πρέπει να το βάζουμε στο ψυγείο. Ο χρόνος ζωής του από εκεί και πέρα εξαρτάται από το πόση ζάχαρη περιέχει. Συνήθως μπορεί να διατηρηθεί για αρκετές εβδομάδες ή και μήνες.

Διαβάστε επίσης:
Μέλι και κανέλα, για το απλό κρυολόγημα μέχρι τον καρκίνο του στομάχου
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά
Φτιάξτε πίλιγκ στο σπίτι σε λίγα λεπτά, εύκολα και γρήγορα!
Πόσο και πώς μπορούμε να διατηρήσουμε μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού
Ραγάδες στο στήθος: Εξαφανίστε τις με φυσικό τρόπο

Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!

planitis-afroditi


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας