Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και
όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.

Πλούταρχος

Breaking News

Αγκινάρες για το συκώτι

Πολλοί διαιτολόγοι πιστεύουν οτι οι αγκινάρες έχουν περισσότερη θρεπτική αξία όταν αποχυμώνονται παρά όταν μαγειρεύονται. Περιέχουν Κάλιο, Σίδηρο, Ιώδιο και Φώσφορο, καθώς και βιταμίνες Α και Β.



Πολλοί διαιτολόγοι αναφέρουν οτι η αγκινάρ είναι εξαιρετικά ευεργετική και μάλιστα προστατεύει τον άνθρωπο από τον διαβήτη.

Η αγκινάρα διεγείρει το συκώτι για παραγωγή και έκκριη χολής και γι’ αυτό είναι απαραίτητη (ιδιαίτερα σε χυμό) για όσους έχουν Ίκτερα ή ΗπατικήΑνεπάρκεια. Ο χυμός πρέπει να πίνεται την άνοιξη.

Είναι επίσης διουρητική, γι’ αυτό είναι καλό και για όσους έχουν πέτρες στα νεφρά. Δυστυχώς όμως όχι για τους νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαραση, γιατί περιέχει υψηλή ποσότητα Καλίου.

Είναι τονωτική, αντιγηραντική και βοηθάει ιδιαίτερα στη μετεγχειρητική αναιμία.

Βοηθάει πολύ σε περιπτώσεις αρθριτικών και ρευματισμών και ιδιαίτερα το ζουμί από βραστές αγκινάρε είναι εξαιρετικό για τις αιμοροϊδες(όταν πίνεται με πολύ λάδι και λίγο αλάτι)

Εμποδίζει την αύξηση της χοληστερίνης.
Οι έγκυες και οι μητέρες που θηλάζουν ΔΕΝ πρέπει να τρώνε αγκινάρες γιατί εξουδετερώνουν το σίδηρο το οποίο έχουν μεγάλη ανάγκη, ενώ η Κυναρίνη μπορεί να προκαλέσει εμετούς και κολικό στο παιδάκι.

Όλα τα οφέλη της αγκινάρας, υπάρχουν όσο αυτή είναι φρέσκια. Όταν μπαίνει στην κατάψυξη ή γίνεται τουρσί, δεν έχει καμία αξία.

Όταν μαγειρεύονται χάνουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της θρεπτικής τους αξίας. Τοτρυφερό μέρος τους είναι τρυφερό και μπορεί να φαγωθεί ωμό.

Θεραπευτική χρήση:
Χρησιμοποιούμε τα φύλα της αγκινάρας: Βράζουμε 100 γρ. σε ένα λίτρο νερού. Δυστυχώς το ζουμί της είναι αρκετά πικρό, αλλά είναι σημαντικό να το πιείτε σκέτο και μετά μένει μια ευχάριστη αίσθηση στο στόμα. Πίνουμε ένα φλιτζάνι την ημέρα με άδειο στομάχι.

Δείτε επίσης:
Τα σάκχαρα στη διατροφή μας
50 Τοπ συμβουλές με Βότανα και Υπερ-Τροφές που είναι στην υπηρεσία της Υγείας μας
Μαυροσίταρο ή Φαγόπυρο : Η Ρωσική τροφή θαύμα!
Υπάρχουν τροφές που σε προστατεύουν από τον ήλιο;
Πτωμαΐνη: Το κρέας υπεύθυνο για πολλές μορφές καρκίνου και καρδιοπάθειες

Στην ενότητα μας "Υγεία - Διατροφή" μπορείτε να βρείτε ιδεες για σωστη διατροφη και καλή υγεία!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !


enallaktikidrasi.gr

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας


Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας εδω….