Η μυστηριώδης επιγραφή που χρειάστηκαν πάνω από 100 χρόνια για να αποκωδικοποιηθεί                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Η μυστηριώδης επιγραφή που χρειάστηκαν πάνω από 100 χρόνια για να αποκωδικοποιηθεί

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Η μυστηριώδης επιγραφή που χρειάστηκαν πάνω από 100 χρόνια για να αποκωδικοποιηθεί

Πάνω από 100 χρόνια χρειάστηκαν για να αποκωδικοποιηθεί η επιγραφή που ήταν πάνω σε πλάκα σε τάφο νεκροταφείου στον Καναδά!


Η επιτύμβια στήλη έχει δύο γυναικεία ονόματα και μια σειρά από γράμματα που δεν βγάζουν νόημα. Βρίσκεται στο νεκροταφείο Rushes, στο Wellesley του Οντάριο, στον Καναδά.

Ο τάφος ανήκει στις δύο συζύγους ενός διακεκριμένου μέλους της κοινότητας, του Σάμουελ Μπιν (Samuel Bean), ο οποίος είχε ιδιαίτερη αγάπη στα αινίγματα, κάτι που έκανε και με τον τάφο των γυναικών του.

Η πρώτη σύζυγος του Μπιν, ήταν η Ενριέτα, η οποία πέθανε μόλις επτά μήνες μετά τον γάμο τους. Η δεύτερη σύζυγος του, η Σουζάνα, με την οποία απέκτησε και μία κόρη, είχε επίσης πρόωρο θάνατο.

Ο Μπιν, που ήταν γιατρός, έθαψε τις δύο αγάπες του δίπλα δίπλα, και έβαλε αυτή τη μυστηριώδη επιτύμβια πλάκα με τα ονόματα τους.

Αργότερα παντρεύτηκε για τρίτη φορά, έζησε στη Νέα Υόρκη και την Αϊόβα, ενώ χάθηκε στη θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών της Κούβας το 1904, παίρνοντας το μυστικό της επιγραφής στον υγρό τάφο του.

Ο τάφος των γυναικών τράβηξε την περιέργεια των επισκεπτών του νεκροταφείο, που προσπαθούσαν να σπάσουν τον κώδικα στην μικρή πόλη, πάνω από έναν αιώνα.

Τελικά, στη δεκαετία του 1970 μια 94χρονη γυναίκα έλυσε το μυστήριο, αποκωδικοποιώντας την επιγραφή. Ξεκινώντας από τον έβδομο χαρακτήρα της έβδομης σειράς και την ανάγνωση σε μια μορφή ζιγκ-ζαγκ, η επιγραφή αναφέρει:

«Στη μνήμη της Henrietta, πρώτης συζύγου του S. Bean, η οποία πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου, 1865, σε ηλικία 23 χρόνων, 2 μηνών και 17 ημερών και της Susanna δεύτερης συζύγου του, η οποία πέθανε στις 27 Απριλίου 1867, σε ηλικία 26 χρόνων, 10 μηνών και 15 ημερών, οι δύο καλύτερες σύζυγοι που είχε ποτέ ένας άνθρωπος, ήταν δώρα από τον Θεό, αλλά είναι τώρα στον ουρανό. Είθε ο Θεός να με βοηθήσει, ώστε να τις συναντήσω εκεί».
(με πληροφορίες και εικόνες από Atlas Obscura, snoopit24, Wikimapia και Silcoxblog)Στην ενότητα μας "Μυστήρια" μπορείτε να ενημερωθείτε για όσα που κυκλοφορούν.


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !


apocalypsejohn.com

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.