Έρχεται ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για 1,5 εκατ. φορολογουμένους                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Έρχεται ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για 1,5 εκατ. φορολογουμένους

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Έρχεται ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για 1,5 εκατ. φορολογουμένους

Ζητάνε στοιχεία ακόμα και για το e-mail

Σε νέο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» από την ΑΑΔΕ θα υποχρεωθούν χιλιάδες επαγγελματίες που ασκούν επιχειρηματική ή αγροτική δραστηριότητα.


Το νέο έντυπο Ε3, που βγήκε στη δημοσιότητα και θα πρέπει να συμπληρωθεί με τις φορολογικές δηλώσεις περισσότερων από 1,5 εκατ. φορολογουμένων, έχει πεδία που θα πρέπει να γεμίσουν με πληροφορίες.

Η Ανεξάρτητη Αρχή ζητά στοιχεία που ουσιαστικά «φακελώνουν» τον επιχειρηματία και τη δραστηριότητα που ασκούν, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα της κατάστασης και να γίνονται ευκολότερα οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις:

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος θα πρέπει να συμπληρωθούν:

* Ο αριθμός των ατόμων που απασχολείται και ποιοι από αυτούς είναι μισθωτοί, ποιοι είναι αμειβόμενοι με «μπλοκάκια» και ποιοι είναι εποχιακά απασχολούμενοι.

* Ο τζίρος, το σύνολο του ενεργητικού και το μέσο όρο προσωπικού της τελευταίας τριετίας

* Οι ιστοσελίδες μέσω των οποίων προβάλλει τις ασκούμενες επιχειρηματικές του δραστηριότητες καθώς και τις ενεργές διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (τις διευθύνσεις e-mail της επαγγελματικής του αλληλογραφίας).

* Οι επαγγελματικοί τραπεζικοί λογαριασμοί και τα ενεργά τερματικά POS μέσω των οποίων πραγματοποιεί τις εισπράξεις του με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

* Εάν πραγματοποιεί ή όχι συναλλαγές μέσω διαδικτύου.

* Οι ηλεκτρονικές «πλατφόρμες» μέσω των οποίων πραγματοποιεί συναλλαγές στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό.

* Τα στοιχεία επωνυμίας και ΑΦΜ κάθε συνδεδεμένης επιχείρησης καθώς επίσης και το ποσοστό συμμετοχής σε κάθε μία από αυτές.

* Οι δαπάνες για ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, ενοίκια, διαφήμιση, προμήθειες, υποδοχή και φιλοξενία, ταξίδια στο εξωτερικό και υπηρεσίες παρασχεθείσες από το εξωτερικό.

* Αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές εργοδοτικών εισφορών, τις καταβληθείσες μικτές αποδοχές των εργαζομένων, τις παροχές σε είδος και τα δάνεια προς τους εργαζομένους.

* Τα ενοίκια που κατέβαλε για τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις καθώς και τα στοιχεία των εκμισθωτών.

* Οι μη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ανώνυμες εταιρίες καλούνται σε ειδικό πίνακα του νέου εντύπου να συμπληρώσουν τα στοιχεία των μετόχων τους.

* Οι αγρότες καλούνται, εξάλλου, στο νέο έντυπο Ε3 να δηλώσουν αναλυτικά ανά κατηγορία τα ποσά των επιδοτήσεων και ενισχύσεων που έλαβαν το 2017, καθώς επίσης και αναλυτικά στοιχεία για τις αξίες των αποθεμάτων ζώων και φυτών που είχαν στην αρχή και στο τέλος του 2017, τις αγορές φυτών – ζώων και τα έξοδα παραγωγής που πραγματοποίησαν εντός του 2017.

Στην ενότητα μας "Ν..Τ.Π." μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω το θέμα!

crashonline.gr


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.