Πλούτος είναι να έχεις συναισθήματα                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Πλούτος είναι να έχεις συναισθήματα

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Πλούτος είναι να έχεις συναισθήματα

Γράφει η Ξένια Ανδρέου

Καμιά φορά διερωτώμαι… Ξέρεις πλούτος είναι να έχεις συναισθήματα. Όμορφο πράγμα! Δίχως συναισθήματα θεωρείσαι ανάπηρος. Κατάρα ή ευλογία;


Συναισθήματα που φθάνουν στα άκρα. Σε κάνουν ό,τι θέλουν όταν δεν ξέρεις να τα διαχειριστείς. Ζητήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια και όλο πονάνε. Παλιές χαζές συμπεριφορές, πεποιθήσεις που σου καθορίζουν την ζωή. Σε κρατάνε στάσιμο, να μην μπορείς να προχωρήσεις. Πας να κάνεις ένα βήμα μπροστά, δέκα και άλλα τόσα σε πάνε πίσω.

Καταστάσεις χαράχτηκαν στη μνήμη σου και θύμισες που όταν συναντήσεις παρόμοιες καταστάσεις πέφτεις ξανά στην παγίδα τους. Παγίδα δηλαδή να πονάς.

Βγαίνουν όλα ξανά στην επιφάνεια και σε βάζουν μέσα χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν έχεις επιλογή. Όταν συμβαίνει αυτό… να σε τραβολογάνε, να σε οδεύουν στην παγίδα τότε είναι που εσύ πρέπει να σηκώσεις το ανάστημα, να πεις φτάνει, να πεις ακόμα και όχι αν χρειαστεί. Μα όταν θα πεις φτάνει να το εννοείς.

Όταν θα πεις όχι και πάλι να το εννοείς. Να το λες με σθένος ψυχής. Θέλει κότσια και γερά νεύρα να αντέξεις την ευθύνη της επιλογής σου. Χρειάζεται να αναγνωρίζεις πότε, με ποιον και ποια στιγμή πράττεις όπως αποφασίζεις εκείνη την δεδομένη στιγμή, στο πρόσωπο αυτού που αφορά, χωρίς τίποτα άλλο να επηρεάζει την κρίση και την απόφαση σου.

Μπορείς;

Μπορείς! Η ζωή είναι όλο τρελές προκλήσεις και σε θέλει μάγκα. Αληθινό μάγκα με την σημασία και την δύναμη της λέξης.
Ψευτόμαγκες υπάρχουν πολλοί εκεί έξω γένος θηλυκού και γένος αρσενικού που με την πρώτη αναποδιά το βάζουν στα πόδια. Σε θέλει να ανακαλύψεις την δύναμη που κρύβεις μέσα σου, γι’ αυτό τις αναποδιές που θα σου στέλνει μην της αγνοείς. Θεώρησε τα προβλήματα ευλογία. Κάνε τα ευκαιρίες. Γίνε ηγέτης στην ζωή και όχι ένα υποταγμένο άτομο χωρίς την ελευθερία της βούλησης.

Μάθε να φιλτράρεις όσα ακούς, να θεωρείς ότι είσαι ικανός και επαρκής. Να αναγνωρίζεις τις προσπάθειες σου και να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για όσα έκανε μέχρι σήμερα! Να μην τα παρατάς, να δίνεις την καθημερινή σου μάχη γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση!

Στην ενότητα μας "Αυτοβελτίωση" μπορείτε να διαβάσετε βιωματικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στο να γίνετε καλύτερες υπάρξεις!

enallaktikidrasi.com


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.