Συνταγή: Πώς να φτιάξετε σπιτική λεμονάδα και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Συνταγή: Πώς να φτιάξετε σπιτική λεμονάδα και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Συνταγή: Πώς να φτιάξετε σπιτική λεμονάδα και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας

Το να μας υποδεχτεί κάποιος στο σπίτι του με ένα χυμό από σπιτική, χειροποίητη λεμονάδα ίσως να μας κάνει εντύπωση. Όταν όμως γευτούμε τη λεμονάδα αυτή τότε θα εντυπωσιαστούμε ακόμη περισσότερο!

Αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία ίσως να ξεπηδήσουν, εκεί στον ανθισμένο κήπο της γιαγιάς, παρέα με τα αδέρφια μας και τα ξαδέρφια όταν μετά το παιχνίδι, ένας χυμός λεμόνι ήταν πάντα ό,τι έπρεπε για να ξεδιψάσουμε και… να συνεχίσουμε το παιχνίδι.


Ευχαρίστως θα ζητήσουμε τη συνταγή από την οικοδέσποινα και πάλι θα εκπλαγούμε όταν ανακαλύψουμε πόσο απλή είναι τελικάφτιαχ αυτή η υπέροχη γεύση. Όπως όλα τα ωραία πράγματα άλλωστε.

Υλικά (1 λίτρο)

1/2 λίτρο φρεσκοστημένο χυμό λεμονιού

1/2 κιλό ζάχαρη

200 ml νερό

1 αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι του 1 λίτρου με αεροστεγές πώμα.


Παρασκευή
Βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ένα κατσαρολάκι με το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Προσέχουμε να μην πάρει βράση. Μόλις η ζάχαρη λιώσει και αναμειχθεί καλά με το νερό, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει τη μορφή σιροπιού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου.

Στύβουμε τα λεμόνια μας και περνάμε το χυμό τους από ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι. Τον χυμό αυτό ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στο σιρόπι ανακατεύοντας σιγά με την κουτάλα.

Για να αποστειρώσουμε το μπουκάλι, μπορούμε να το βυθίσουμε για μερικά λεπτά σε βραστό νερό. Έπειτα, ρίχνουμε μέσα την συμπυκνωμένη λεμονάδα μας. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Πώς σερβίρουμε
Γεμίζουμε ένα γυάλινο ποτήρι περίπου ως το 1/3 με τη λεμονάδα και το υπόλοιπο με κρύο νερό. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε πάγο αν θέλουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε για ντεκόρ μερικά φρέσκα φύλλα μέντας ή βασιλικού.

Διαβάστε επίσης:
Viagra εντελώς βιολογικό!
Ιδιότητες από το λάδι του βοτάνου Αμαμελίδα
10 Χρήσεις για την υπέροχη Λεβάντα
Ισχυρή καλλυντική κρέμα χεριών με έλαιο ρίγανης
Yogi Tea!!! Το περίφημο τσάι του Yogi Bhajan, δείτε πως φτιάχνεται

Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!

enallaktikidrasi.com


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.